cskarla blog

Τα νέα από το 4ο νηπιαγωγείο Αθηνών

Αρχεία για Ιούνιος, 2015


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 15 ∆εκεµβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσµια Ηµέρα Περιβάλλοντος, µε στόχο να υπενθυµίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το µέλλον της ανθρωπότητας είναι άµεσα συνυφασµένο µε το µέλλον των οικοσυστηµάτων. Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται και άλλη µια ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες, για να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συµβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα µε τη διαχείριση Περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας σε κάθε µήκος και πλάτος κ.λπ. Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς µέλλον πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση µε την ανάπτυξη. Αντίθετα, η βιώσιµη ανάπτυξη είναι συµφέρον όλων µας.

Στις 5 Ιουνίου γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με πλούσιο εποπτικό υλικό, ομαδικές εργασίες, και δράσεις.  Επίσης μιλήσαμε  για:

  •  το Περιβάλλον και την υγεία μας που είναι σε άμεση συνάφεια.
  • τις μολύνσεις του Νερού και του Αέρα και τις Επιπτώσεις τους
  • Την συμπεριφορά μας στο σπίτι σχετικά με την κατανάλωση νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, διαχείριση απορριμμάτων.
  • Την συμπεριφορά μας στο δρόμο, χρησιμοποίηση μαζικών μέσων μεταφοράς, ποδήλατο….
  • Τη συμπεριφορά μας κατά την επίσκεψη στο δάσος, στη θάλασσα στα ταξίδια μας, στα ψώνια μας…..

DSC00211

Ομαδική εργασία με μηνύματα γραμμένα από τα παιδιά……

DSC00191

Αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με οικολογικά μηνύματα

DSC00199

DSC00210

Στη συνέχεια κρατώντας πανώ με συνθήματα για το περιβάλλον βγήκαμε στους δρόμους γύρω από το σχολείο μας φωνάζοντας συνθήματα για το περιβάλλον.  Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους περιοίκους.

DSC00209


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων