ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/4

Στο σχολείο ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ οι μαθητές όταν:

  1. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ.
  2. ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΟ.
  3. ΝΟΣΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Οι μαθητές αυτοί ενημερώνουν για τον λόγο της απουσία τους στο email του σχολείου ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Στο σχολείο προσέρχονται οι μαθητές που δεν εντάσσονται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΟ.ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ) ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΚΑ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ

Τα βήματα του τεστ είναι τα εξής:

  1. 1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουνδωρεάν το self-test,μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.
  2. Οι μαθητές/ εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.
  3. Γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
  4. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής ο γονέας γράφει μια βεβαίωση χειρόγραφη.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ  ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΠΑΘΗ ΑΤΟΜΑ

Στην έννοια των ευπαθών ομάδων έναντι των συνεπειών μετάδοσης του COVID-19, για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου ογδόου της από 22.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 161), υπάγονται οι εξής κατηγορίες

1.1.1. Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

1.1.2. Άτομα με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

1.1.3. Άτομα με διάγνωση νεοπλασίας, που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, ή ανοσοθεραπεία.

1.1.4. Άτομα με αιματολογικές κακοήθειες (λευχαιμία, λέμφωμα, ή μυέλωμα) που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία.

1.1.5. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια (κυστική ίνωση, σοβαρού βαθμού άσθμα, σοβαρού βαθμού χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια – ΧΑΠ, ασθενείς σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία για άλλες αναπνευστικές παθήσεις), που εμπίπτουν στην ακόλουθη ή και ισάξιας συμπτωματολογία: ασθενείς με άσθμα με 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος, παρά τη μέγιστη αγωγή (με β-διεγέρτη και εισπνεόμενο κορτικοειδές), ασθενείς με ΧΑΠ που βρίσκονται σε οξυγονοθεραπεία κατ’ οίκον ή παρουσίασαν 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος ή/και μία νοσηλεία σε νοσοκομείο.

1.1.6. Άτομα με κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες ή δρεπανοκυτταρική αναιμία ή πολυμεταγγιζόμενα (μια ή περισσότερες μεταγγίσεις ανά μήνα).

1.1.7. Άτομα που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών ή δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα

1.1.8. Γυναίκες που κυοφορούν.

1.1.9. Άτομα με HIV λοίμωξη και CD4≤200/μL.

1.1.10. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, ή και άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, άτομα με ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση παρά τη μέγιστη αγωγή, άτομα που λαμβάνουν χρονίως χαμηλές δόσεις κορτικοειδών ή ανοσοκατασταλτικό φάρμακο, άτομα με μεταμόσχευση, ή διάγνωση νεοπλασματικής νόσου την τελευταία πενταετία, που δεν εμπίπτουν στους όρους των παρ. 1.1.1.

 

Οι κηδεμόνες και οι συγγενείς μέχρι δευτέρου βαθμού ευθέως ή εκ πλαγίου των μαθητών/τριών, και στην περίπτωση που οι μαθητές/τριες είναι ενήλικοι, υποβάλλουν στη διεύθυνση της οικείας σχολικής μονάδας, με κάθε πρόσφορο μέσο, αίτηση – υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 περί δικαιολόγησης των απουσιών λόγω συνοικήσεως με άτομο ή άτομα που πάσχει/ουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως τούτα περιγράφονται, όχι περιοριστικά, στο άρθρο 2. Μαζί με την ως άνω αίτηση – υπεύθυνη δήλωση οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι/ες προσκομίζουν σε σφραγισμένο φάκελο το σύνολο των δικαιολογητικών που έχουν εκδοθεί από δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που αποδεικνύουν ότι το συνοικούν με αυτούς πρόσωπο πάσχει από σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενα νοσήματα του άρθρου 2. Παράλληλα, προσκομίζεται εκ μέρους των συνοικούντων προσώπων υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, δια της οποίας δηλώνουν ότι επιθυμούν η Επιτροπή του άρθρου 1 να προβεί στην επεξεργασία των φακέλων τους για τους σκοπούς που αναφέρονται στην περίπτωση α του άρθρου 1. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων ειδικών κατηγοριών οι παραπάνω φάκελοι με τα δικαιολογητικά αποστέλλονται σφραγισμένοι και χωρίς καθυστέρηση στην Επιτροπή του άρθρου 1, με ευθύνη του/της Διευθυντή/τριας της οικείας σχολικής μονάδας, μέσω της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου αλλά και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές του σχολείου μας μπορούν να παρακολουθήσουν τα παρακάτω βίντεο:

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια. Αρχικά ο υποψήφιος βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ Υποψηφίου-μόνο απόφοιτος), το κατεβάζει και αν μπορεί το εκτυπώνει. Αν δεν μπορεί να το εκτυπώσει, μπορεί να το προμηθευτεί από το Λύκειό του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει χειρόγραφα (μόνο τα γκρι στοιχεία) και το υποβάλλει συμπληρωμένο, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία 8-3 έως 19-3-2021 στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε όποιο Λύκειο υποβληθεί η Α-Δ του αποφοίτου σε αυτό το Λύκειο ή στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο θα εξεταστεί ο απόφοιτος. Σε περίπτωση που κάποιος απόφοιτος θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να υποβάλει νέα Α-Δ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο Λύκειο, στο πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Ο υποψήφιος ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης. Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης είναι Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 . Τονίζεται ότι δεν γίνεται δεκτή εκπρόθεσμη Αίτηση – Δήλωση ούτε εκπρόθεσμη διόρθωση αυτής.

Η Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων συνοδεύεται υποχρεωτικά από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση των στοιχείων.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές του λυκείου μας ότι σήμερα 12/2/2021 μετά τις 2 το μεσημέρι θα αποσταλούν οι έλεγχοι επίδοσης.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Με αφορμή την ημέρα της γιορτής των τριών Ιεραρχών, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το παρακάτω βίντεο που σχετίζεται με τη ζωή και το έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στα πλαίσια της εκδήλωσης του σχολείου μας που δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της έκτακτης κατάστασης,οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το παρακάτω βίντεο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ WEBEX

Από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα μαθήματα του ΓΕ.Λ Λαυρίου θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας WEBEX, σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα που επισυνάπτεται παρακάτω:

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα εξής:

1. Κατά την είσοδό μας στην εφαρμογή WEBEX γράφουμε ολόκληρο το επίθετο και το όνομά μας

2. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική

3. Οι απουσίες  προσμετρούνται  στους απόντες

4. Η συμμετοχή αξιολογείται

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ WEBEX

Από Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τα μαθήματα του ΓΕ.Λ Λαυρίου θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας WEBEX, σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα που επισυνάπτεται παρακάτω:

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα εξής:

1. Κατά την είσοδό μας στην εφαρμογή WEBEX γράφουμε ολόκληρο το επίθετο και το όνομά μας

2. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική

3. Οι απουσίες  προσμετρούνται  στους απόντες

4. Η συμμετοχή αξιολογείται

5. Τα μαθήματα γίνονται με τη σειρά που ίσχυε στο κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΑΥΡΙΟΥ

Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. Το κουδούνι για την τελετή θα χτυπήσει στις 10.30.

Παρακαλούνται οι μαθητές να προσέλθουν κανονικά στο σχολείο με μάσκα προστασίας από τον COVID-19. Κατά την είσοδό τους στο σχολείο και την παραμονή τους στον προαύλιο χώρο να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους να έχουν μια εποικοδομητική, ασφαλή και ευχάριστη σχολική χρονιά.

ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

 

ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ Α

 

ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ B

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων