Διαγωνισμοί

2023-2024

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Από τις 4 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο του σχολείου μας διοργανώθηκε εσωτερικός διαγωνισμός γραφής χριστουγεννιάτικης ιστορίας στην αγγλική γλώσσα. Την οργάνωση ανέλαβαν οι μαθήτριες Αγγελινούδη Όλγα Μαρία και Αγγελική Λαναρά υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Χρυσούλας Παρούση. Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες βραβεύθηκαν και αναρτήθηκαν στην μαθητική, ηλεκτρονική αγγλική εφημερίδα του σχολείου “PEN & INK”.
Νικήτριες αναδείχθηκαν οι μαθήτριες:
Βαλεντίνη Σισμανίδου του Α3
Ελευθερία Κολοβού του Α1

Μπορείτε να απολαύσετε τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες των μαθητριών κάνοντας κλικ εδώ.

20231212 091705 IMG 84309f37298136c1d9ddd9ad063743b0 V 20240108 091236 20240108 091254

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

IMG f7be4cfc55c30e854f82c31dbca42698 VΓια πρώτη χρονιά το ΓΕ.Λ Χορτιάτη συμμετείχε στο μαθητικό διαγωνισμό που οργανώνει η HERCARE (Hereditary Cancer Risk Elimination) με θέμα την πρόληψη του καρκίνου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 30/9/2023 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Μία ομάδα μαθητριών από τη Γ’ Λυκείου, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Βιολογίας κας Άννας Μιχοπούλου, δημιούργησαν μία αφίσα, με θέμα Διαγωιμσός καρκίνουτην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και με τη συνδρομή μιας ομάδας μαθητριών της Α’ Λυκείου εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο διαγωνισμό. Στο πλαίσιο της συμμετοχής το σχολείο κληρώθηκε για μια δωροεπιταγή. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες για την αξιόλογη προσπάθειά τους!
2022-2023

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της μαθήτριας δημιουργικη γραφήτης Γ τάξης του Λυκείου Χορτιάτη, Ευλαμπίας Γκαντίνα στον διαγωνισμό δημιουργικής γραφής του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης “Λευκός Πύργος” που διεξήχθη την 1η Απριλίου 2023. Έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία της ποίησης το οποίο της απονεμήθηκε σε μια όμορφη εκδήλωση για τους συμμετέχοντες μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς που έλαβε χώρα στις 2 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός δημιουργικής γραφής διοργανώθηκε φέτος για 7η χρονιά από το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης “Λευκός Πύργος” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και συμμετέχουν σε αυτόν μαθητές Λυκείων της Θεσσαλονίκης με διηγήματα και ποιήματά τους. Στην εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε μαραθώνιος ανάγνωσης των έργων από τους ίδιους τους διακριθέντες μαθητές – λογοτέχνες.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τον συντονισμό των μαθητικών συμμετοχών από το Λύκειο Χορτιάτη στον διαγωνισμό ήταν η κα Δρίτσαρη Χρυσούλα. Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Λυκείου μας για  την τιμητική αυτή διάκριση!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
Στις 19/3/2023 το σχολείο μας συμμετείχε στον 36ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2023. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές  της Α’ Λυκείου, Χροναίος Λαμπρινός και Μαρία-Άννα Βασιλειάδου.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Μαγγανά
2021-2022

Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022

sense1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το Λύκειο Χορτιάτη ύστερα από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό  τραγουδιού του  European School Radio                                                              (http://europeanschoolradio.eu/el)  με τίτλο «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022» και με θέμα «Ταξιδεύοντας». Το τραγούδι που έγραψαν μαθήτριες του Λυκείου Χορτιάτη κατέκτησε το 1ο βραβείο μεταξύ των 33 Λυκείων από Ελλάδα και Κύπρο, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό!

Όλα ξεκίνησαν από τον ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΜΙΛΟ του Λυκείου που δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη φορά  με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Χορτιάτη κα Στυλιανή Λαλάγκα και συμμετέχουσα την κα Ιωάννα Καρατάσιου, Φιλόλογο του Λυκείου.  Σκοπός του Ομίλου ήταν να εμβαθύνουν τα παιδιά  στην τέχνη της μουσικής και της στιχουργικής μελετώντας σχετικά άρθρα και τραγούδια. Φιλόδοξος στόχος ήταν και η  δημιουργία ενός τραγουδιού. Τι ισχυρότερο κίνητρο λοιπόν από τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό!!! Οι μαθητές του Μουσικού Ομίλου με μεγάλη χαρά δέχθηκαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του  European School Radio που γίνεται για 7η χρονιά.

Αρχικά με την επίβλεψη της κας Λαλάγκα  και ακολουθώντας τις οδηγίες του διαγωνισμού, 5 μαθήτριες του Ομίλου αποτέλεσαν την στιχουργική ομάδα, η οποία με βάση το θέμα έγραψε ένα μεγάλο ποίημα στα αγγλικά. Στη συνέχεια, η Ασημούλα Σαούλη, μαθήτρια του Α2 μελετώντας τους στίχους του ποιήματος εμπνεύστηκε μελωδίες. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά επιλέξανε στίχους  και στροφές από το αρχικό ποίημα και συνθέσανε το τραγούδι.

Η αξιολόγηση του διαγωνισμού  «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022»  πραγματοποιήθηκε από τις 14/3/2022 μέχρι τις 27/3/2022. Την αξιολόγηση έκαναν δύο κριτικές επιτροπές. Η πρώτη αποτελείτο από διακεκριμένους επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης ενώ η δεύτερη από τα συμμετέχοντα στο διαγωνισμό  σχολεία. Έτσι, για πρώτη φορά το Λύκειο Χορτιάτη συμμετέχει στο διαγωνισμό τραγουδιού που διοργανώνει το European School Radio με τίτλο “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022” και θέμα: “Ταξιδεύοντας”.

Τίτλος του τραγουδιού μας «Sense of freedom»

A frosty melody
aglow on a night
is calling me away far from home

I’ll fly away
deep into the sky
where do I go when I’m this high?

Intrusive thoughts in my mind
telling me don’t
you waste your time

I’ll come and fly into my tomorrow
and finally free me from my deepest sorrow

Give me hope, this sense of freedom
Even though I could use some wisdom
I’ll see reality with a different glance
That no one had thought of even once

What to do with my worries
when I know I ‘ve had enough!
That’s why I travel to the starry night
Draw me away to the brightest light

Give me hope, this sense of freedom
Even though I could use some wisdom
I’ll see reality with a different glance
That no one had thought of even once

I can be free and finally let go
I can go and show myself to the world
the progress might be slow
but now it’s not really that cold

Give me hope, this sense of freedom…

 Συντελεστές:ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ανδρεδάκη Κατερίνα, Κατσένη Μάρα, Παναγιωτίδου Μανθούλα, Παπακωνσταντίνου Σοφία Ραφαέλα, Χατζηβασιλείου Ραφαέλα
ΜΟΥΣΙΚΗ
Σαούλη Ασημούλα
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Ανδρεδάκη Κατερίνα, Σαούλη Ασημούλα
ΧΟΡΩΔΙΑ: Ανδρεδάκη Μιχαέλα, Καμάνικα Γεωργία, Κατσένη Μάρα, Παναγιωτίδου Μανθούλα, Παπακωνσταντίνου Σοφία Ραφαέλα, Χατζηβασιλείου Ραφαέλα
ΠΑΙΖΟΥΝ
Κιθάρα: Σαούλη Ασημούλα
Γιοκαλίλι: Μίνιν Ζωή
Μπάσο: Γέρσος Νίκος
Cajon: Ντάγκας Κωνσταντίνος

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Λαλάγκα Στυλιανή

Το τραγούδι παρουσιάζεται στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=g16HDaqicoc

https://www.youtube.com/watch?v=B_kPo_O_L64

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στην εκπομπή “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022… στον αέρα” Κυριακή 10 Απριλίου 2022

https://contest.europeanschoolradio.eu/announcementresults2022/

Η χαρά των παιδιών ήταν  μεγάλη όταν  είδαν  ότι το τραγούδι τους που εκπροσωπούσε το Λύκειο Χορτιάτη ήταν ανάμεσα στα τρία πρώτα τραγούδια μαζί με το Λύκειο Λατσιών Κύπρου και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου!

Η τελική κατάταξη των τραγουδιών ανακοινώθηκε στην Τελετή Βράβευσης η οποία έγινε στις 11 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι». Ο ενθουσιασμός των μελών της ομάδας ήταν απερίγραφτος όταν κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε αντιληπτό ότι το πρώτο βραβείο απονέμεται στο ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ!!!

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

https://contest.europeanschoolradio.eu/makeitheard2022awardsannouncement/

ΤΥΠΟΣ

https://www.karfitsa.gr/koinonia/thessaloniki-mathites-apo-to-lykeio-chortiati-stin-triada-panelliniou-diagonismou/

https://epiloges.tv/thessaloniki-mathites-apo-to-lykeio-chor/

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “Ο λογότυπος του σχολείου
https://blogs.sch.gr/2lykchort/files/2021/12/ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Συνδεδεμένος ως ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ. Επεξεργαστείτε το προφίλ σας. Αποσύνδεση; Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

 

2022-2023Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

2021-2022

Διαγωνισμός τραγουδιού και ραδιοφωνικού μηνύματος “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022”

1o Βραβείο στον διαγωνισμό τραγουδιού

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Λαλάγκα Στυλιανή
Συμμετέχοντες μαθητές: Ανδρεδάκη Κατερίνα, Ανδρεδάκη Μιχαέλα, Γέρσος Νίκος, Καμάνοκα Γεωργία, Κατσένη Μάρα, Μίνι Ζωή, Ντάγκας Κώστας, Παπακωνσταντίου Ραφαέλα, Παναγιωτίδου Μανθούλα, Σαούλη Ασημούλα, Χατζηβασιλείου Ραφαέλα.Λήψη αρχείου

Το σχολείο μας στην εκπομπή της ΕΤ3 “ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ” https://youtu.be/f3kLN7nUBx8

Αναρτήσεις στον τύπο:

  • Ηλεκτρονικό Περιοδικό του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη “ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ”Λήψη αρχείου

  • Ψηφιακή Εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

https://www.makthes.gr/thessaloniki-mathites-apo-to-lykeio-chortiati-stin-triada-panellinioy-diagonismoy-583124

  • ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

https://www.amna.gr/print/655196

Προσφυγικά Μονοπάτια
ΜΟΝ

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Δρίτσαρη Χρυσούλα
Συμμετέχουσες μαθήτριες: Ιωσηφίδου Βασιλική,  Καλούση Παρασκευή &  Κουσίδου Χριστίνα

 

 Λήψη αρχείου

Ο Λογότυπος του Σχολείου

Εσωτερικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα: “Ο λογότυπος του ΓΕΛ Χορτιάτη
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Λαλάγκα Στυλιανή
Συμμετέχουσες μαθήτριες: Γκαντίνα Εύη, Κουσίδου Χριστίνα, Μαντούδη Βασιλική,  Παπαδοπούλου Μαρίτα, Πετρίδου Διαλεχτή, Τσακίρη Ελπίδα & Τσιτσοπούλου Σαββίνα,Λήψη αρχείου