Πολιτιστικά

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Διάχυση των προγραμμάτων στην ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων 15/5/2023Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος “Ρίζα μου, Μικρασία

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της παρουσίασης εδώΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

15 Μαΐου 2023 Διάχυση του πολιτιστικού προγράμματος
“Ηλεκτρονική Μαθητική Εφημερίδα”
στην μαθητική κοινότητα του σχολείουΛήψη αρχείου

15 Μαΐου 2023 Διάχυση του πολιτιστικού προγράμματος “ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ”
στην μαθητική κοινότητα του σχολείου

ΒΙΝΤΕΟΛήψη αρχείου

“Δίκτυο μαρτυρικών πόλεων: Δεν ξεχνώ”

ΒΙΝΤΕΟΛήψη αρχείου

Ξενάγηση 2ου ΓΕΛ ΓιαννιτσώνΛήψη αρχείου

Κοινή δράση του Λυκείου Χορτιάτη και του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΑΕ Κωφών & Βαρήκοων  Θεσσαλονίκης για τον προσφυγικό πολιτισμό 24/2/2023

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της δράσης εδώ.Λήψη αρχείου

Επιμορφωτική Ημερίδα “Ξεναγοί εν δράσει”

εν δρασειΤο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 το ΓΕΛ Χορτιάτη συμμετείχε στην επιμορφωτική ημερίδα “Ξεναγοί σε δράση: Ένα δίκτυο σχολείων της Θεσσαλονίκης και ένας χάρτης που …μιλά”.
Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί κ. Μαρία Μαγγανά και Δήμητρα Ντόμπρου μαζί με το μαθητή της Γ΄ τάξης, Αλέξανδρο Κέκο, συμμετείχαν ως εισηγητές. Παρουσίασαν όλη τη διαδικασία οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος “Ξεναγοί εξ αποστάσεως”, στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας, καθώς και την αξιοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος σε έργα “Erasmus” και στη δημιουργία μιας ομάδας ξεναγών με μαθητές του σχολείου μας.

1671551884179                                                                        1671551884239
Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς και το παραγόμενο έργο που ήταν η δημιουργία ενός βίντεο με το υδραγωγείο του Χορτιάτη ενθουσίασε όλους. Την παρουσίαση έκλεισε ο μαθητής, Α. Κέκος καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία από το πρόγραμμα.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Ολοκαύτωμα- ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 το ΓΕΛ Διστόμου έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Διευθυντή του ΓΕΛ Χορτιάτη, κ. Παπαδόπουλου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: “Δίκτυο σχολείων μαρτυρικών τόπων”.Λήψη αρχείου

ΝΕΑ

Τεύχος 55-56 – Δεκέμβριος 2022

 Λήψη αρχείου

2021-2022

“Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ΓΕΛ Χορτιάτη: “Ο Γυάλινος Κόσμος”

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δρίτσαρη ΧρυσούλαΛήψη αρχείου

Πανελλήνιο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα “Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων”.

Το σχολείο μας συμμετέχει με τον τίτλο “Ολοκαύτωμα: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ντόμπρου Δήμητρα & Λαλάγκα Στυλιανή
Τάξη Α1

ΔΙΣΤΟΜΟ  Το Λύκειο Χορτιάτη υλοποίησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 σε συνεργασία με το Λύκειο Διστόμου ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το Ολοκαύτωμα.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Α1 με υπεύθυνες καθηγήτριες: Ντόμπρου Δ., Λαλάγκα Σ. και Σιώπη Α. ανέλαβαν την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός δικτύου σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές που βίωσαν τη μανία του Γερμανού κατακτητή και οδηγήθηκαν σε μαζικές εξοντώσεις.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, συζητήσαμε μέσα στην τάξη τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου με αφορμή τα «Κερκυραϊκά» του Θουκυδίδη. Ο ιστορικός με εξαιρετική γλαφυρότητα μας ζωντανεύει τις τραγικές συνέπειες που επιφέρουν οι πόλεμοι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Οι άνθρωποι γίνονται απάνθρωποι εξαιτίας του μίσους και του φανατισμού και το Ολοκαύτωμα είναι μία απόδειξη αυτής της συμπεριφοράς.
Τα παιδιά αναζήτησαν πληροφορίες από το διαδίκτυο, από βιβλία που γράφτηκαν για το Ολοκαύτωμα αλλά και από προσωπικές μαρτυρίες από τους παππούδες τους που έζησαν αυτά τα γεγονότα. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι σελίδες της ιστορίας πρέπει να μας ενισχύουν την πίστη μας στην Ειρήνη και την συναδέρφωση των λαών, αν θέλουμε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες τραγωδίες.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την διαδικτυακή συνάντηση που κάναμε με το Λύκειο του Διστόμου. Τη συνάντηση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους οι δήμαρχοι των δύο περιοχών, ο κ. Γκαϊτετζίδης (δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη) και ο κ. Σπαθάς (δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας). Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, οι μαθητές παρουσίασαν μια σύντομη ιστορική αναδρομή του Χορτιάτη και όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με το ολοκαύτωμα. Η συνάντηση έκλεισε με επίσημη πρόσκληση και από τους δύο δημάρχους για την ανταλλαγή επισκέψεων των σχολείων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Α1 συμμετείχε και σε ένα βιωματικό εργαστήριο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο οποίο οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, μέσα από διάφορα θεατρικά παιχνίδια να βιώσουν τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και να συνειδητοποιήσουν την αξία της Ειρήνης.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές του Α1, που με ενθουσιασμό και όρεξη συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό και δημιούργησαν πολύ ωραίες εργασίες (power point, βίντεο και αφίσα). Ο τίτλος του προγράμματος είναι και το μήνυμα που προσπαθήσαμε να στείλουμε: «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

“Με τις σελίδες ταξιδεύουμε”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Σιώπη Άννα & Παπαδόπουλος Δημήτριος
Τάξη Α3Λήψη αρχείου

“Μιλάμε για την Κύπρο: Ιστορία, Τραγούδι, Χορός”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Λαλάγκα Στυλιανή, Λαζαρίδου Βασιλεία & Αγαθοκλέους Χρύσανθος
Τάξη Α2 & Ο Μουσικός Όμιλος “La musica club”Λήψη αρχείου

Εντυπώσεις από την εκδήλωση εδώ.

Σύντομη παρουσίαση του προγράμματος στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/Ke5H6bIxAdw
Ολόκληρη η εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:

2019-20  &  2020-21

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Λόγου Έργα»

Μαθητική εφημερίδα  «Ο Γυάλινος Κόσμος του Λυκείου Χορτιάτη»:  https://efimeridachortiati.wixsite.com/

Συντακτική ομάδα

Δήμου Μάρθα, Κατσένης Γιάννης, Κουγιουμτζόγλου Μερόπη, Κυριαζής Δημήτρης, Μαδούρου Ελένη, Μαλακούδης Χάρης, Ψαρρά Κατερίνα.

Ευσεβίου Χριστίνα, Γκόγκου Καλλιόπη, Ιακωβίδου Φανή, Καλούση Εύη, Κεχαγιά Κατερίνα, Μαντούδη Βασιλική, Τριανταφύλλου Φωτεινή, Τσολάκος Αλέξανδρος.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Βίντεο:   Μαλακούδης Χάρης

Προεργασία –σύνθεση ψηφιακού υλικού: Μαντούδη Βασιλική

Εκπαιδευτικοί:   Δρίτσαρη Χρυσούλα ΠΕ02,  Μαγγανά Μαρία  ΠΕ85

Μάιος 2021