Άλλες δράσεις

2023-2024

Ομαλή μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο- Επίσκεψη μαθητών/τριών του Γυμνασίου Χορτιάτη στο ΓΕ.Λ Χορτιάτη

unnamedΤην Τετάρτη 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην ομαλή μετάβαση από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη, επισκέφτηκαν το ΓΕΛ Χορτιάτη οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του Γυμνασίου Χορτιάτη με τη συνοδεία της Διευθύντριας του σχολείου και εκπαιδευτικών. Οι στόχοι της εν λόγω επίσκεψης γνωριμίας ήταν οι εξής:

  • Να προσφερθεί βοήθεια στους μαθητές και τις μαθήτριες του γυμνασίου ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την  έννοια και τον σκοπό του Γενικού Λυκείου.
  • Να τους δοθούν οι κατάλληλες πληροφορίες για τη διάρθρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Γενικού Λυκείου και τα επιστημονικά πεδία που αυτό προσφέρει.
  • Να ενημερωθούν για την οργάνωση και τη λειτουργία του Γενικού Λυκείου.
  • Να τους δοθούν πληροφορίες για τα μαθήματα και τον τρόπο αξιολόγησής τους.
  • Να ενημερωθούν για την πολιτική του σχολείου.
  • Να ενημερωθούν για δράσεις του Λυκείου Χορτιάτη.
  • Να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου καθώς και τις εγκαταστάσεις του.

unnamed.3jpgΑφού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και απαντήθηκαν ερωτήσεις των μαθητών του γυμνασίου, έγινε η ξενάγηση τόσο στις εσωτερικές, όσο και στις εξωτερικές εγκαταστάσεις του του ΓΕΛ Χορτιάτη.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί, έμειναν ικανοποιημένοι από την παρουσίαση και την επίσκεψή τους στο σχολείο μας και οι μαθητές δήλωσαν πως ανυπομονούν να ξεκινήσουν την καινούργια σχολική χρονιά στον νέο σχολικό χώρο που θα αποτελέσει το «σπίτι» τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων, περιμένουμε  με χαρά να καλωσορίσουμε τους καινούργιους μας μαθητές και τις καινούργιες μας μαθήτριες τη νέα σχολική χρονιά.

Ιωάννα Καρατάσιου, Φιλόλογος
Συντονίστρια δράσεων Σ. Ε. Π

 

Ενημέρωση για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού

1718222207212Την Τρίτη 14 Μαϊου 2024 στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου μας για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κος Σωζόπουλος, Ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του παιδιού»

Το ζήτημα του εκφοβισμού και της βίας στο χώρο του σχολείου παρουσιάζει αυξανόμενες και πολυδιάστατες τάσεις τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

17182221833951718222183386

1η Διαλυκειακή γραπτή δοκιμασία στο μάθημα “μαθηματικά προσανατολισμού”

4Την Πέμπτη 25 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Οικονομικών & Πληροφορικής της Γ΄Λυκείου  έλαβαν μέρος στην 1η Διαλυκειακή Γραπτή Δοκιμασία στο μάθημα «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ».
Την οργάνωση της διαδικασίας, που έγινε για πρώτη φορά στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, είχαν οι Σύμβουλοι 1Μαθηματικών των σχολείων της  Ανατολικής Θεσσαλονίκης οι κυρίες Μιχαηλίδου Χριστίνα και Γραμματικοπούλου Αρχοντία
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν μια προσομοίωση της εξέτασης των Μαθηματικών που σε λίγο καιρό καλούνται να εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις .

3Πολλοί μαθητές δήλωσαν συμμετοχή με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για τη δράση αυτή. Τους δόθηκε η ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και τις συνθήκες των εξετάσεων. Όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα χάρη και στη βοήθεια των συναδέλφων που με προθυμία δέχτηκαν να επιτηρήσουν κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

8Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν να διεξαχθεί αυτή η εξέταση.

Μηλιάδου Ελισάβετ, Μαθηματικός
Τζανίδης Ευάγγελος, Μαθηματικός

Συμμετοχή του ΓΕ.Λ Χορτιάτη σε διασχολική έρευνα για τον σχολικό εκφοβισμό

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Γυάλινος Κόσμος» ανέλαβε τη διεξαγωγή της έρευνας για το Λύκειο Χορτιάτη, από το οποίο συμμετείχαν 80 μαθητές. Εικαστικό έργο φιλοτέχνησε η μαθήτρια της Γ Λυκείου, Πετρίδου Διαλεχτή.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να φυλλομετρήσετε το ψηφιακό βιβλίο.

https://read.bookcreator.com/OjXSj3dghFgzty8Z8u6uxE25J4i2/-8-eDSqASjGO-eQwgT3YjA/B4pZf7xoRK25xixYmZCI_g

 

IMG 5154 Ξεκινώντας από τη φετινή σχολική χρονιά, καθιερώνεται η 4η Απριλίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, η οποία συμπίπτει και με την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης ημέρας, έγκειται στο γεγονός πως αρχίζουμε- ή τουλάχιστον έτσι πρέπει- να συνειδητοποιούμε ότι δεν αποτελούμε, ως άνθρωποι, τα μόνα έμβια όντα πάνω στον πλανήτη Γη που έχουν δικαιώματα. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, είτε στον αστικό ιστό είτε ευρύτερα στη φύση, θα διαπιστώσουμε ότι η σχέση ανθρώπου- ζώου έχει διχοτομηθεί και η ηθική μας δεν περιλαμβάνει στις περισσότερες περιπτώσεις και την ευζωία των ζώων εκτός από τη δική μας. Καθώς όμως ο πλανήτης δεν μας ανήκει, αλλά εμείς ανήκουμε σ ’αυτόν, οφείλουμε να αποδεχτούμε πως πρέπει η οπτική μας να περιλαμβάνει τον σεβασμό και την αποδοχή της ύπαρξης όλων των πλασμάτων που διαβιούν μαζί με εμάς στη Γη.

IMG 5163      Στο πλαίσιο λοιπόν της προώθησης, ευαισθητοποίησης, υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα και εν γένει την ανάπτυξη των φιλοζωικών αισθημάτων στους μαθητές του σχολείου μας, για να τιμήσουμε τη συγκεκριμένη ημέρα,  συμμετείχαμε  με την προβολή της ταινίας  «The Bear» του Jean-Jacques Annaud. Η ταινία αποτελεί ύμνο στην άγρια φύση, στο σεβασμό της και στην ανάγκη της συνύπαρξης των ανθρώπων με τα ζώα, στη χαρά του να επιτρέπεις στο ζώο να ζει και όχι να το σκοτώνεις για ευχαρίστηση και στα αισθήματα πόνου, φόβου, απογοήτευσης, αγωνίας, ελπίδας, συγχώρεσης, προστασίας του αδύναμου, που μπορεί να βιώσουν τα ζώα όπως και ένας άνθρωπος.

IMG 5157       Προκειμένου να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές μας καλύτερα την αξία όλων των παραπάνω, πριν την προβολή της ταινίας έγινε εκτενής αναφορά σε ένα βάρβαρο θέαμα κακοποίησης των αρκούδων που γινόταν παλιά: αυτό του αρκουδιάρη με την περιφερόμενη αρκούδα, δεμένη με χαλκά από τη μύτη από την οποία οι αρκουδιάρης την έσερνε από χωριό σε χωριό, αλλά και από πόλη σε πόλη, εξευτελίζοντας αυτό το άγριο ζώο με το να το αναγκάζει να εκτελεί διαταγές προς ευχαρίστηση του κοινού που παρακολουθούσε το «θέαμα». Κι όλα αυτά βέβαια τα πετύχαινε με τον βασανισμό του δύστυχου ζώου!

IMG 5160      Με την  ελπίδα ότι βοηθήσαμε τους μαθητές μας να αναλογιστούν τη δική τους συνεισφορά στη δημιουργία μιας καλύτερης και βαθύτερης σχέσης ανάμεσα στους ανθρώπους και στα ζώα, ευχόμαστε στο μέλλον να υπάρχουν λιγότερα δυστυχισμένα ζώα στη Γη και περισσότερος σεβασμός απέναντι σε όλα τα πλάσματα αυτού του πολύπαθου πλανήτη!
Ιωάννα Καρατάσιου
Φιλόλογος

Ενημέρωση των μαθητώ του ΓΕ.Λ Χορτιάτη για θέματα
πολιτικής προστασίας

IMG 3732Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για θέματα Πολιτικής προστασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το Σχέδιο Δράσης «Προστασία από φυσικές καταστροφές και αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης». Συγκεκριμένα, αντιπροσωπευτικό κλιμάκιο από το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος προχώρησε σε μία δράση ουσιαστικής αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα IMG 3728 «Προστατεύω το Δάσος», ώστε τα παιδιά να αφυπνιστούν και να κινητοποιηθούν ως ενεργοί πολίτες στην περιοχή τους.

Αξιοποιώντας την προβολή διαφανειών, αλλά κυρίως με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό, με ερωταπαντήσεις μεταξύ των υπεύθυνων και των μαθητών, οι κυρίες Χριστίνα Βλαχοπούλου και Μαρία Καραμητρούδη ενέπλεξαν σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση μαθητές σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση IMG 3737σχετικά με το περιεχόμενο του όρου «Πολιτική Προστασία», την αξία της ύπαρξης του δάσους γενικά και του δάσους του Χορτιάτη ειδικότερα. Με τη συμμετοχή των παιδιών στον διάλογο τονίστηκαν τα οφέλη για την κοινωνία από την ύπαρξη ενός «πνεύμονα οξυγόνου», δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τα είδη της χλωρίδας και της πανίδας που ενδημούν στο δάσος του Κισσού, επισημάνθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι που αυτό μπορεί να διατρέξει και οι πιθανές αιτίες πυρκαγιάς. Φυσικά, βασική επιδίωξη της συντονίστριας ήταν να πληροφορηθούν οι IMG 3742 μαθητές πώς πρέπει να δρουν οι κάτοικοι της περιοχής, για να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον που στολίζει την περιοχή και πώς πρέπει να συνεργάζονται ως ομάδες ενεργών πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές του σχολείου ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα των υπευθύνων για κατάθεση προβληματισμών, IMG 3746προσωπικών σκέψεων και συναισθημάτων σχετικά με το θέμα της διαφύλαξης και της περιφρούρησης του δάσους του Χορτιάτη. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε – καθώς όλα τα παιδιά συμφώνησαν με το περιεχόμενό της – η ρήση, σύμφωνα με την οποία:

«Δεν κληρονομούμε τη φύση από τους προγόνους μας, αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας!»

Συντάκτρια κειμένου
Άννα Σιώπη
Φιλόλογος

Κοπή πίτας ΓΕ.Λ Χορτιάτη. Σε ποιον έπεσε το φλουρί;φωτο

  Μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα γεμάτο ευχές για υγεία και καλή πρόοδο πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στο ΓΕΛ Χορτιάτη την Τετάρτη 17/1/2024.

IMG 3366Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Βαρελάς Σωτήριος έφερε στο σχολείο τη μεγάλη πίτα για τους καθηγητές και όλους, όσοι συμβάλλουν στην καθαριότητα και τον εξωραϊσμό του Λυκείου, ατομικά τεμάχια για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και δώρα για τους τυχερούς της εκδήλωσης. IMG 3380Μικροί και μεγάλοι δέχτηκαν με ενθουσιασμό το κομμάτι τους, ενώ οι ευνοημένοι από την τύχη μαθητές ανά τμήμα κέρδισαν από ένα βιβλίο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Χορτιάτη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την χορηγία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, εύχεται σε όλους:

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ 2024!

Συντάκτρια κειμένου
Άννα Σιώπη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…Λήψη αρχείου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
20231218 092201

IMG 3070 Η πρόληψη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο ήταν το βασικό θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Χορτιάτη τη Δευτέρα 18/12/2023. Στο πλαίσιό της ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Αθανάσιος Κανάκης, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ενημέρωσε τους μαθητές για την κρισιμότητα του συγκεκριμένου ζητήματος.

IMG 3074Αρχικά, αφού συστήθηκε στα παιδιά, τόνισε τη χρησιμότητα, την αναγκαιότητα, αλλά και την επικινδυνότητα του διαδικτύου και αναφέρθηκε στην επίδρασή του στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Φυσικά, σε όλη του την ομιλία κατέστησε σαφές ότι η εξάρτηση του ανθρώπου από το αλκοόλ, τις ουσίες και τον τζόγο μπορεί να τον οδηγήσει σε μοιραία αυτοκαταστροφικά μονοπάτια, σε αδιέξοδα όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του. Καθώς όμως το ενδιαφέρον της δραστηριότητας εστιάστηκε στο διαδίκτυο, επισημάνθηκαν οι αρνητικές αποχρώσεις της προβληματικής και υπερβολικής χρήσης του.

20231218 094702Ο ομιλητής κέρδισε αμέσως την προσοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών, καθώς πέρα από τη διάλεξή του, εμπλούτισε την ενημέρωσή με οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με το θέμα και κυρίως έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν τις απορίες και τις σκέψεις τους πάνω στον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου, στα προβλήματα που προκύπτουν από την κακόβουλη διαρροή προσωπικών δεδομένων και στους κινδύνους από την δημόσια έκθεση οικονομικών στοιχείων και συναλλαγών. Μάλιστα, προκειμένου τα μηνύματα της εκδήλωσης να μεταδοθούν με άμεσο τρόπο δραματοποιήθηκαν οι ρόλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από δύο εθελοντές μαθητές.

IMG 3076Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε κατά γενική ομολογία με επιτυχία, αφού ο κ. Κανάκης απευθύνθηκε στα παιδιά όχι μόνο ως ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, αλλά χρησιμοποιώντας παραστατικές εκφράσεις με ύφος οικείο, που τους άγγιξαν συναισθηματικά. Δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα και να μιλήσουν ειλικρινά μαζί του και με τους συμμαθητές τους, ο ομιλητής κατάφερε την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στη συζήτηση και την ουσιαστική αφύπνισή τους.

Τελικά, όσα ειπώθηκαν κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και παράλληλα τους πρόσφεραν γνώσεις, ευαισθητοποιώντας τους, ώστε να είναι πιο προσεκτικοί στον αχαρτογράφητο ψηφιακό κόσμο.

Συντάκτρια κειμένου
Άννα Σιώπη, φιλόλογος

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Τη φετινή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2023, που έχει οριστεί στις 26 Σεπτεμβρίου με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με ένα poster challenge.

363531682 350020144052117 7286268722203911937 n 367360336 1795119520934686 7875017306363106021 n

 

 

 

Οι μαθητές κλήθηκαν να δουλέψουν ομαδικά για να δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα στην οποία απέδωσαν μια ελληνική λέξη της επιλογής τους σε όσες περισσότερες γλώσσες μπορούσαν, γνωστές αλλά και άγνωστες ως εκείνη τη στιγμή σ ’αυτούς.

370292836 710105197258305 2901319216031959292 n 371464791 1618694048662353 1802719439239261780 n 371494104 3699438453610786 230289145122043594 n395224531 1021405765579469 2941009207549184491 n371513129 551802067130100 6267458038589830057 n394377356 936588614244039 6116230447338819915 n396570463 3601980793417018 4296154696503202191 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκοπός της δραστηριότητας αυτής ήταν η απόκτηση γνώσης του γλωσσικού μας πλούτου, η ανάδειξη λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών από αυτές που συνήθως χρησιμοποιούμε και γνωρίζουμε, και η προώθηση της ανάγκης διατήρησης της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς του ανθρώπου. Παρακάτω παραθέτονται τα έργα των μαθητών

IMG 2341 IMG 2342 IMG 2343 IMG 2344 IMG 2345 IMG 2346 IMG 2347 IMG 2348

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

unnamed 1Το σχολείο μας θα συμμετέχει επίσης στο διαγωνισμό καλύτερου T-shirt με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV) για το έτος 2024 με μια από τις αφίσες αυτές.

Από 26 Νοεμβρίου 2023 μέχρι της 15 Δεκεμβρίου 2023, διεξήχθη ηλεκτρονική ψηφοφορία προκειμένου να επιλεγεί η αφίσα που θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στον διαγωνισμό T-shirt.  Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανέδειξαν την αφίσα “ΕΙΡΗΝΗ” με ποσοστό 53,8%. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 24 002817

 

 

 

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Χρυσούλα Παρούση
Αγγλικής Φιλολογίας

 

 

 

 

18/10/2023
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:
Σχολικός περίπατος στα ιαματικά λουτρά Λαγκαδά

IMG 2123Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Yγείας από τη σχολική κοινότητα του ΓΕ.Λ. Χορτιάτη και έχοντας στο μυαλό πως το σχολείο ως θεσμός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εφήβων, πραγματοποιήθηκε ο σχολικός περίπατος των μαθητών του σχολείου μας την Τετάρτη 18/10/2023.

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να περιέλθουν μαθητέςIMG 2106 και καθηγητές σε μια κατάσταση ψυχικής ισορροπίας, ώστε να συνειδητοποιήσουν την προσωπική τους αξία, την αξία της συνεισφοράς των άλλων και να αλληλοεπιδράσουν θετικά μεταξύ τους εκτός του σχολικού χώρου, οργανώθηκε η σημερινή εκδρομή.

Έτσι, με φωτεινά χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση, παρά τον συννεφιασμένο ουρανό, από νωρίς τα παιδιά γεμάτα χαρά σχεδίαζαν στο σχολείο τις δραστηριότητές τους στον χώρο αναψυχής των Λουτρών Λαγκαδά. Μάλιστα, η επιβίβασή τους στα λεωφορεία έγινε πολύ πειθαρχημένα και γρήγορα, προκειμένου η εξόρμηση να ξεκινήσει με ενθουσιασμό, αλλά και με υπευθυνότητα.

IMG 2105Φυσικά τα γέλια, τα τραγούδια και οι φωνές τους ακούστηκαν αμέσως στο Αναψυκτήριο στα Λουτρά και όλο το πάρκο πλημμύρισε από ζωή. Παρά το γεγονός, ότι ο καιρός «δεν έκανε το χατίρι στους μαθητές», τα παιδιά δε δυσανασχέτησαν. Αντίθετα, άλλα έπαιξαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο χωρισμένα σε ομάδες, άλλα έπαιξαν τένις, πολλά έπαιξαν ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια και μερικά έκαναν βόλτες , για να γνωρίσουν τον χώρο. Η καλή διάθεση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων, καθώς αγόρια και κορίτσια διασκέδαζαν με τις παρέες τους πραγματικά.

Κατά την επιστροφή τους στο σχολείο όλοι δήλωναν ευχαριστημένοι και μάλιστα αρκετοί από αυτούς πληροφορούσαν για την επιτυχία της εκδρομής και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν μάθημα, για να μην «εκτροχιαστούν» οι σχολικές υποχρεώσεις τους.

Η δραστηριότητα χαρακτηρίστηκε κατά γενική ομολογία από επιτυχία, καθώς μικροί και μεγάλοι συμφωνήσαμε ότι:

«Βρέξει , δε βρέξει, εμείς με  θετική διάθεση περνάμε καλά!»

Συντάκτρια κειμένου
Άννα Σιώπη
Φιλόλογος

2022-2023

9 ΜΑΪΟΥ 2023 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΛήψη αρχείου

ΚΡΕΠΑ3Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ του ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 28-2-2023
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θέλοντας να εκφράσουν την θλίψη τους για το ατύχημα στα Τέμπη το οποίο σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 έγραψαν άρθρα:
«Αυτός που συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνένοχος»-Βολταίρος του Αλέξανδρου Κέκου
“Πόσο αξίζουν οι ζωές μας, αδερφούλη;” του Βάιου Βαϊτσόπουλου
και δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο

2021-2022

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Άρθρα των:
Αλέξανδρου Τσολάκου “Γιατί αξίζει να «πολεμάμε» για την Ειρήνη
Φανής Ιακωβίδου “Ο άνθρωπος ξέρει και να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει
Διαλεχτής Πετρίδου “Ένα μήνυμα για την ειρήνη
Ποίημα της Παπακωνσταντίνου Ραφαέλας “Καμμένος Ουρανός