Βουλή των Εφήβων

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2022-2023Λήψη αρχείου

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

2020-2021

Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης με στόχους την εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας, καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, την άσκηση σε δημοκρατικές πρακτικές και την ενεργοποίηση τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία.

Το Λύκειο Χορτιάτη επιλέχθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της ΚΕ’ συνόδου του προγράμματος της Βουλής των εφήβων   με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Νιζαμίδου Μαρία. Το σχολείο μας ασχολήθηκε με τη θεματική ενότητα  «Περιβάλλον και πολιτισμός». Συμμετέχοντες μαθητές: Καραγιαννίδου Εύα, Κιούπκιολης Μιχάλης, Κέκος Αλέξανδρος, Κεχαγιά Κατερίνα, Μαντούδη Βασιλική, Μιχαηλίδου Ευστρατία – Δέσποινα, Μυγδάλη Λίζα, Παναγιωτίδου Μανθούλα, Σίβενου Στέλλα, Τζάρο Γιώργος, Τριανταφύλλου Φωτεινή και Χατζηβασιλείου Ραφαηλία.