Βουλή των Εφήβων

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2022-2023

Εκπροσώπηση του ΓΕ.Λ Χορτιάτη στη “Βουλή των Εφήβων”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος τονIMG 20230911 145102  Σεπτέμβριο η εκπροσώπηση του σχολείου μας στις εργασίες της «Βουλής των Εφήβων» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια Γεωργία Κουμάνη συμμετείχε ενεργά από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023 στις εργασίες της ΚΖ΄ Συνόδου (2022-2023), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή», με κεντρικό θεματικό άξονα την προσπάθεια πάταξης της βίας σε όλες τις μορφές της ( #Αφοπλίζοντας τη βία ), υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

IMG 20230911 144055 536Η μαθήτριά μας συνεργάστηκε άψογα με μαθητές και μαθήτριες- εκπροσώπους/«βουλευτές» άλλων σχολείων από όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας σκέψεις, προβληματισμούς, καταθέτοντας ιδέες και διατυπώνοντας προτάσεις για έναν ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο χωρίς βία.

Ευχόμαστε η επιτυχημένη παρουσία του σχολείου μας στη «Βουλή των Εφήβων» να επαναληφθεί και τη φετινή σχολική χρονιά με νέους εφήβους «βουλευτές»!

Διάχυση του προγράμματος στην ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων 15/5/2023Λήψη αρχείου

ΒΙΝΤΕΟΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

2020-2021

Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης με στόχους την εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας, καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, την άσκηση σε δημοκρατικές πρακτικές και την ενεργοποίηση τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία.

Το Λύκειο Χορτιάτη επιλέχθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της ΚΕ’ συνόδου του προγράμματος της Βουλής των εφήβων   με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Νιζαμίδου Μαρία. Το σχολείο μας ασχολήθηκε με τη θεματική ενότητα  «Περιβάλλον και πολιτισμός». Συμμετέχοντες μαθητές: Καραγιαννίδου Εύα, Κιούπκιολης Μιχάλης, Κέκος Αλέξανδρος, Κεχαγιά Κατερίνα, Μαντούδη Βασιλική, Μιχαηλίδου Ευστρατία – Δέσποινα, Μυγδάλη Λίζα, Παναγιωτίδου Μανθούλα, Σίβενου Στέλλα, Τζάρο Γιώργος, Τριανταφύλλου Φωτεινή και Χατζηβασιλείου Ραφαηλία.