Βουλή των Εφήβων

Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης με στόχους την εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας, καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, την άσκηση σε δημοκρατικές πρακτικές και την ενεργοποίηση τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία.

Σχολικό έτος 2020-21: Το Λύκειο Χορτιάτη επιλέχθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της ΚΕ’ συνόδου του προγράμματος της Βουλής των εφήβων   με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Νιζαμίδου Μαρία. Το σχολείο μας ασχολήθηκε με τη θεματική ενότητα  «Περιβάλλον και πολιτισμός». Συμμετέχοντες μαθητές: Καραγιαννίδου Εύα, Κιούπκιολης Μιχάλης, Κέκος Αλέξανδρος, Κεχαγιά Κατερίνα, Μαντούδη Βασιλική, Μιχαηλίδου Ευστρατία – Δέσποινα, Μυγδάλη Λίζα, Παναγιωτίδου Μανθούλα, Σίβενου Στέλλα, Τζάρο Γιώργος, Τριανταφύλλου Φωτεινή και Χατζηβασιλείου Ραφαηλία.

Σχολικό έτος 2021-22: Το Λύκειο Χορτιάτη συμμετέχει στις εργασίες της ΚΣΤ΄ συνόδου του προγράμματος της «Βουλής των εφήβων»   με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Σιώπη Άννα και Δρίτσαρη Χρυσούλα. Η κεντρική θεματική ενότητα φέτος είναι «Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία #ενημερώνομαι #κρίνω #παρεμβαίνω». Συμμετέχοντες μαθητές: Βαϊτσόπουλος Βάιος, Γαβριηλίδου Σοφία, Ιωαννίδη Στεργιανή, Κέκκος Αλέξανδρος,  Παπακωνσταντίνου Σοφία Ραφαηλία, Πετρίδου Διαλεχτή, Τσιτσοπούλου Σαββατούλα, Χατζηπαντελή Εριέττα.