Υποδομή

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗIMG 0437

Είσοδος

IMG 1291

IMG 1273 IMG 1274

Αίθουσα Εκδηλώσεων

         

Το Λύκειο Χορτιάτη διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων/πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 150 περίπου ατόμων. Η αίθουσα έχει επαρκή εξοπλισμό για να υποστηρίξει σχολικές εορτές και ομιλίες. Επίσης, ελλείψει γυμναστηρίου, εξυπηρετεί το μάθημα της Φυσικής Αγωγής όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άθληση στην αυλή.

Εσωτερικοί Χώροι

IMG 1292IMG 1279

IMG 1280       IMG 1281                      

                               

Ιατρείο

                                    

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στην βιβλιοθήκη οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να διαβάσουν κάποιο λογοτεχνικό ή επιστημονικό βιβλίο, να μελετήσουν τα μαθήματα τους και να ετοιμάσουν εργασίες. Πολλές φορές η βιβλιοθήκη χρησιμοποιείται και ως αίθουσα διδασκαλίας αφού τα οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει προσφέρονται για μαθήματα με περισσότερη διάδραση με τους μαθητές.

IMG 3007 IMG 3008

 

 

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

IMG 1272

Αίθουσα Προβολών

Η αίθουσα προβολών έχει χωρητικότητα 30 περίπου ατόμων και είναι εξοπλισμένη με έναν βιντεοπροβολέα συνδεδεμένο με Η.Υ.  Χρησιμοποιείται βοηθητικά για τη διδασκαλία μαθημάτων που αξιοποιούν εποπτικό υλικό. Επίσης χρησιμοποιείται για διαλέξεις και ενημερωτικές συναντήσεις μικρότερων ομάδων.

Αίθουσα Εργασιών

                              

Η αίθουσα εργασιών έχει χωρητικότητα 30 περίπου ατόμων και είναι εξοπλισμένη με έναν βιντεοπροβολέα συνδεδεμένο με Η.Υ. Χρησιμοποιείται  για τη διδασκαλία του μαθήματος Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο. Επίσης χρησιμοποιείται για διαλέξεις και ενημερωτικές συναντήσεις μικρότερων ομάδων.

 

Εργαστήριο Πληροφορικής

Η αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας είναι  εξοπλισμένη με 10 σταθερούς σταθμούς εργασίας. Επιπλέον για τις ανάγκες των μαθημάτων διατίθονται περιφερειακές συσκευές,όπως εκτυπωτής, σκάνερ και βιντεοπροβολέας.

                              

Αίθουσες

Όλες οι αίθουσες του σχολείου είναι αρκετά μεγάλες και  ηλιόλουστες.

IMG 1276IMG 1275

Γραφείο Καθηγητών

IMG 1271

Αίθουσα Πινγκ-Πονγκ

IMG 2887Μετά από πολλούς αγώνες και προσωπική δουλειά, το σχολείο απέκτησε μία αίθουσα με τρία τραπέζια του πινγκ-πόνγκ, απαραίτητη για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, ιδιαίτερα τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Εξωτερικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις με κύριες τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, που οφείλουν την ύπαρξη τους στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Αισθητή η απουσία κλειστού γυμναστηρίου σε μια περιοχή που η θερμοκρασία το χειμώνα είναι πολύ χαμηλή.