Φυσική Αγωγή

2023-2024
10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Στο δάσος βαδίζω …  ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΩ!»

Με μια «πράσινη» αθλητική δραστηριότητα που χαρακτηρίστηκε IMG 20230926 093654από την αξιοποίηση και την «εξερεύνηση» του δάσους του Χορτιάτη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Χορτιάτη τίμησαν τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Τρίτη 26/9/2023.

Στόχος της δράσης ήταν να δραστηριοποιηθούν όλοι οι συμμετέχοντες, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την πνευματική διαύγεια του ατόμου.

IMG 1582Με σύμμαχο, λοιπόν, την ηλιοφάνεια και τον ζεστό καιρό οι μαθητές πήραν μέρος αρχικά στην ανάβαση στο βουνό μέσα από πανέμορφα μονοπάτια. Στη συνέχεια, όταν οι εκδρομείς έφτασαν σε ικανοποιητικό σημείο διαδρομής, οι περισσότεροι χόρεψαν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς μέσα στη φύση, τραγουδώντας χαρούμενοι. Άλλοι έπαιξαν παιχνίδια με την παρέα τους και άλλοι συζητούσαν μεταξύ τους. Μάλιστα, το μονοπάτι κατά την κατάβαση αντηχούσε γέλια, πειράγματα και φωνές των παιδιών, καθώς όλοι τελικά ενεργοποιήθηκαν, IMG 20230926 095933χάρηκαν, ικανοποιήθηκαν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους περιπατητές υπήρχαν μαθητές και καθηγητές από Ισπανία, Γερμανία και Σλοβακία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ καθώς το σχολείο μας είχε αναλάβει την υποδοχή τους. Μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τους «οικοδεσπότες» που τους φιλοξένησαν στην Ελλάδα συνέχισαν τις αθλητικές δραστηριότητες με πεζοπορία μέχρι το καταφύγιο του Χορτιάτη, όπου έφαγαν, έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια, τραγούδησαν και φωτογραφήθηκαν.
IMG 20230926 111936

Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με ξενάγηση των φιλοξενούμενων μαθητών και καθηγητών στον Χορτιάτη από μαθητές-ξεναγούς του σχολείου μας, οι οποίοι μέσα από τις διαδρομές τους προς τα μαρτυρικά σημεία του χωριού ενεργοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Στο τέλος μικροί και μεγάλοι συμφώνησαν ότι είχαν στηρίξει έμπρακτα το σύνθημα της ημέρας:

«Η Κίνηση δίνει Ζωή»


Συντάκτρια κειμένου

Άννα Σιώπη, ΦιλόλογοςΛήψη αρχείου

2022-2023

Διοργάνωση δράσεων με αφορμή από a hrefhttpspixabay.comeluserself moondance 19728901utm sourcelink attributionamputm mediumreferralamputm campaignimageamputm content6730785Moondancea από το a hrefhttpspixabay.comelutm sourcelinτην παγκόσμια ημέρα αναπήρων 3 Δεκεμβρίου

Ένα διαφορετικό μάθημα φυσικής αγωγής περίμενε τους IMG 7936μαθητές την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2022. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία οργανώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείο μας βιωματικές δράσεις. Οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές, και όχι μόνο, δράσεις με στόχο να αισθανθούν τις συνθήκες που βιώνουν άτομα με αναπηρία. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στην ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση. Οι μαθητές αποτύπωσαν την εμπειρία τους σε χαρτί. Γράφει χαρακτηριστικά η Ασημούλα Σαούλη «Η εμπειρία μου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τη προοπτική ενός ανθρώπου που έχει χάσει την αίσθηση της όρασης. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολη πρέπει να είναι η ζωή αυτών των ανθρώπων. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως είναι περιορισμένες οι ικανότητες τους και πιστεύω πως με τη θέληση τους μπορούν να κάνουν και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους.»
Μπορείτε να διαβάσετε τις εμπειρίες των μαθητών στο παρακάτω αρχείο.Λήψη αρχείου

 

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022
Με σύνθημα: “ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ”

.jpg
Σύντομη παρουσίαση δράσεων εδώΛήψη αρχείου

2021-2022

Ημέρα Λήξης των μαθημάτων

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, οι μαθητές θέλησαν να κλείσουν τα μαθήματα της φετινής χρονιάς, συμμετέχοντας σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως βόλεϊ, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ και χορό.

 

8η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021
Με σύνθημα “Το σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά”Λήψη αρχείου

2019-2020

6η Ημέρα Σχολικού ΑθλητισμούΛήψη αρχείου

2017-2018

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού ΑθλητισμούΛήψη αρχείου

2016-2017

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: “Νιώσε τη Χαρά”Λήψη αρχείου

2015-2016

PROJECT

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Εβίτα Κωνστατζίκη

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού ΑθλητισμούΛήψη αρχείου

 

2014-2015

.jpg.jpg