16-02-2024:Επίσκεψη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη με σκοπό την υλοποίηση δύο προγραμμάτων.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο «Δεν Περισσεύει κανείς: καλλιεργώντας την θετική και συμπεριληπτική συμπεριφορά» στόχευε στην καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμπεριφορών, εστιάζοντας στην αξία του «συν-παίζειν» και του «συν-εργάζεσθαι» αφήνοντας στην άκρη το άγχος του ανταγωνισμού και της επίτευξης της νίκης. Εισηγήτρια του προγράμματος ήταν η κ. Ηρώ Ποταμούση, Κοινωνιολόγος, Θεατροπαιδαγωγος, Υπ. Διδ. του ΠΤΔΕ Παν/μίου Αιγαίου. Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Πλούτος και Φτώχεια στον σύγχρονο κόσμο»  σκοπό είχε οι μαθητές να νοηματοδοτήσουν την έννοια της φτώχειας και να αναρωτηθούν, ποιοι πραγματικά είναι οι φτωχοί και οι πλούσιοι, αναγνωρίζοντας πτυχές αυτού του μεγάλου κοινωνικού αλλά και προσωπικού προβλήματος. Εισηγητής του δεύτερου προγράμματος ήταν ο κ. Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης, Αναπλ. Καθηγητής του τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ.

Τα βιωματικά αυτά προγράμματα προσέφεραν στους μαθητές την δυνατότητα να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, συναισθήματα, εμπειρίες και να καλλιεργήσουν σημαντικές δεξιότητες επικοινωνίας και συμπερίληψης.Τους μαθητές συνόδευσαν στο Ίδρυμα Λασκαρίδη οι καθηγητές κ. Γούναρης Ανδ., κ. Γερογιάννη Ελ., κ. Διγαλέτου Δ. και κ. Λιλή Αικ..

DSC0572 αντίγραφο DSC0543 αντίγραφο DSC0576 αντίγραφο