Διαδικασία εισαγωγής μαθητών

στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Έπαινος Δημιουργικού Διαγωνισμού Αστέρι της Ευχής 2022-2023

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Δ.Σ. Αρτέμιδος που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

“Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στο δημιουργικό μας διαγωνισμό και ευχόμαστε σύντομα και η δικιά σας πιο βαθιά επιθυμία να εκπληρωθεί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 Η ομάδα του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής»,

Μαρία Γκαμαλούτσου – Υπεύθυνη Προγράμματος

Ελένη Μουρελάτου”

1683818747105 1Λήψη αρχείου

Εγγραφή μαθητών στο Ολοήμερο (2023-2024)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ 2ου  & 6ου Δ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως  σήμερα ( 5-5-2023) οι μαθητές έλαβαν την αίτηση – δήλωση εγγραφής για το ολοήμρερο τμήμα που αφορά το σχολικό έτος 2023-2024.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγραφούν τα παιδιά τους στο ολοήμερο τμήμα για το Σχ. Έτος 2023-2024 να συμπληρώσουν και  να επιστρέψουν την αίτηση  έως την Τέταρτη 10-5-2023.Λήψη αρχείου

1ο Βραβείο Αστέρι της Ευχής 2022-2023

Μεγάλη διάκριση για τους μαθητές της Ε ’ τάξης  6ου Δ.Σ. Αρτέμιδος  με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την εικαστικό του σχολείου κ. Εύη Γρίβα  καθώς με τις εργασίες που υλοποίησαν στα πλαίσια του διαγωνισμού  Αστέρι της Ευχής 2022-2023:

«Σχεδίασε το Αστέρι σου, Δημιουργική κατασκευή, Δημιουργική γραφή – δοκίμιο, Βίντεο, Τραγούδι»

 κατάφεραν  να διακριθούν και να κατακτήσουν την 

1η  θέση

στη κατηγορία :  Βίντεο

makeawish.gr/αστέρι-ευής-διαγωνισμός 2022-2023

 

”  Όλα ξεκίνησαν σαν μια ιδέα τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο στόχος της συμμετοχής και της χαράς της δημιουργίας ενός βίντεο για μια τόσο σημαντική εκδήλωση φάνταζε και ήταν ιδανικός. Άλλωστε σημασία έχει το ταξίδι και όχι το λιμάνι. Η επιμονή όμως των παιδιών και η λάμψη στα μάτια τους προϊδέαζε για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Κάτι που φανερώθηκε σε εμάς με την ολοκλήρωση του βίντεο και που επαληθεύτηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τα μπράβο αξίζουν μόνο στα παιδιά της Ε΄ τάξης και στις ιδέες τους.

ΥΓ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί  χωρίς την αμέριστη και συνεχή συμμετοχή και υποστήριξη των διευθυντών του 6ου Δ.Σ. κ. Αλέξιου Κωνσταντινίδη και του 2ου Δ.Σ. κα. Καλλιρρόη Τσολάκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Εικαστικός,  Εύη Γρίβα.

Γλυκοπάζαρο 2023

γλυκατίτλο

 Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους

την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ώρα 08.30  στο 2ο &6ο Δημοτικό Σχολείο στο “Γλυκοπάζαρο”

που διοργανώνουν οι μαθητές της Στ΄ τάξης.

 Θα βρείτε γλυκές -αλμυρές απολαύσεις ,κουλουράκια,     

τσουρεκάκια κεϊκάκια, κριτσίνια και ό,τι άλλο φανταστείτε… 

   Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!    

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4800/21-5-2021 (Α ́ 81) για τις εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/τριών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας ΕκπαίδευσηςΛήψη αρχείου

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΘΕΜΑ: «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024»

Σύμφωνα με τη με αριθ. πρωτ. Φ.52/63/12873/Γ1/6-2-2012 (ΦΕΚ 253, τ.Β’/13-02-2012), όπως τροποποιήθηκε με τη με αριθ. πρωτ. Φ12/657/70691/26-04-2016/Δ1 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1324, τ.Β’/11-05-2016), η διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται στις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Για τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας στην Ε’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

  1. Οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω ενημερώνουν για την επιλογή της 2ης Ξένης Γλώσσας τους μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης, οι οποίοι/ες θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Ε΄ τάξη, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες τους.
  2. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου συμπληρώνουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και την καταθέτουν στον Διευθυντή/ντρια του Σχολείου τους έως 28 Απριλίου 2023.
  3. Δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας.

α) Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριων του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών/τριων λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.

β) Σε σχολεία με δύο ή περισσότερα τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με δυο προϋποθέσεις:

  1. i) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες
  2. ii) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων Γενικής Παιδείας, π.χ. από 2 τμήματα Γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 2 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας, από 3 τμήματα Γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 3 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας κτλ.

Στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προαναφερθείσες (α΄ και β΄) προϋποθέσεις, η 2η ξένη γλώσσα διδάσκεται στο υφιστάμενο τμήμα Γενικής Παιδείας σύμφωνα με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών/τριών σε επίπεδο τμήματος.

  1. Στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του/της εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις των παραπάνω παραγράφων 3 & 4, τότε με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές/τριες διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. Οι Διευθυντές/ντριες των Σχολείων, με βάση τις αιτήσεις των γονέων και κηδεμόνων, συμπληρώνουν και υποβάλλουν τον αντίστοιχο Πίνακα στη Διεύθυνση Π.Ε. που ανήκει το σχολείο έως 5 Μαΐου 2023. Οι Διευθυντές/ντριες Π.Ε. συμπληρώνουν συγκεντρωτικό Πίνακα, με βάση τα στοιχεία που θα υποβάλουν οι Διευθυντές/ντριες των Σχολείων και τον αποστέλλουν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το αργότερο μέχρι 18 Μαΐου 2023. Την τελική απόφαση λαμβάνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Τους συγκεντρωτικούς Πίνακες στους οποίους θα αναγράφεται κάθε σχολείο ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, θα αποστείλουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. στη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι 31 Μαΐου  2023.

 

 Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-24

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.Λήψη αρχείου

Πίνακας Επικοινωνίας : Εκπαιδευτικών – Γονέων Β’ Τριμήνου

Αγαπητοί Γονείς,

οι ημέρες και οι ώρες των Εκπαιδευτικών για την ενημέρωσή των γονέων  αναγράφονται στον πίνακα :Λήψη αρχείου