«Περί Ελευθερίας»- 2ο Δ.Σ.ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 

Έργο eTwinning:                                        “Περί ελευθερίας”

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Σωτηριάδου Αριάδνη     

Συμμετέχοντες μαθητές : ΣΤ1

Συνεργαζόμενα σχολεία:

 6ο Δ.Σ. Αρτέμιδος

3ο Δ. Σ. Παλλήνης

1ο Δ.Σ. Θρακομακεδόνων

Α’ Δημοτικό σχολείο Ύψωνα, Λεμεσός, Κύπρος

7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Ε.Δ.Σ. Ντίσελντορφ -Γερμανία

Σχ. έτος : 2021 – 2022

Περιγραφή του έργου

Το πρόγραμμα «Περί Ελευθερίας» είναι αφιέρωμα στο πλέον εμβληματικό γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Η προσέγγιση του θέματος αφορά την έρευνα και τη σύνδεση με τις ιστορίες και τα βιώματα όχι μόνο των επώνυμων αγωνιστών αλλά και των καθημερινών ανθρώπων στα χρόνια της Επανάστασης. Ένα αφιέρωμα που αναζητά τις όψεις της ελευθερίας πίσω από κρυμμένες λέξεις, από καλά φυλαγμένα μυστικά, πίσω από το δίκιο και το άδικο, πίσω από κραυγές χαράς και απόγνωσης… Στόχος του έργου να αναγνωριστούν οι αξίες και τα ιδανικά της εποχής μέσα από τεκμήρια που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Κριτήρια επιλογής του θέματος:
· Να αναπτύξει την ιστορική σκέψη και συνείδηση του μαθητή.
· Το θέμα έχει πολλές κοινωνικές προεκτάσεις και καλύπτει αρκετές θεματικές ενότητες: Ιστορία, Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή , Γλώσσα, Μουσική, Εικαστικά, Λογοτεχνία, αντιπολεμική αγωγή (αίτια – επιπτώσεις πολέμου).

Το πλάνο των δραστηριοτήτων του έργου σε βιβλιαράκι   ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

14-9-2021 Ήρθε η στιγμή να ενημερωθούν οι μαθητές για το έργο «Περί Ελευθερίας» που περίμεναν με ανυπομονησία. Ενημερώθηκαν από τα μικρά βιβλία και την πλατφόρμα του etwinning. H χαρά τους δεν περιγράφεται!!!!!

Ο Στέφανος έγραψε την ευχή του για «Καλή αρχή» και αμέσως άρχισαν τις ερωτήσεις για τις δραστηριότητες που θα αναλάβουμε.

                                      

 

                           

 

21-9-2021 Η πρώτη τηλεσυνάντηση των εταίρων στέφτηκε με επιτυχία!!!Γνωριστήκαμε μεταξύ μας και παρουσιάστηκε αναλυτικά και επεξηγηματικά ο προγραμματισμός ο οποίος οριστικοποιήθηκε!

24-9-2021 Είμαστε οι μαθητές του ΣΤ1 του 2ο Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος Ήρθε η ώρα να συστηθούμe για να γνωρίσετε κι εμάς αλλά και το σχολείο μας. Γι αυτό δημιουργήσαμε Avatar με την εφαρμογή Avatar Maker. .

Τα avatar που δημιούργησαν οι μαθητές παρουσιάζονται όλα μαζί :

https://padlet.com/ariadnisotiriadou/8l2mz5twirnm

Made with Padlet

 

1-10-2021 Οι μαθητές του ΣΤ1του 2ου Δ.Σ. Αρτέμιδος μάθανε για τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο (Netiquette) , έπαιξαν Quiz και ετοιμάζονται να υπογράψουν με τους γονείς τους την ‘Οικογενειακή συμφωνία». Μετά από συζήτηση στην τάξη κατάλαβαν και τους κανόνες για τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Twinspace.

24-9-2021 : Οι μαθητές/τριες ξεκίνησαν να δημιουργούν το λογότυπο για το έργο μας!!!!!

Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν σε ομάδες ολοκλήρωσαν τα λογότυπα για το έργο «Περί Ελευθερίας» και ψήφισαν για τα ποια 3 έργα θα αναρτήσουμε στον διαγωνισμό Logo :

               

Οι μαθητές του Στ1 Δ.Σ. Αρτέμιδος, αφού ολοκλήρωσαν τα λογότυπα τους , ψήφισαν 3 έργα για την ψηφοφορία για το λοφότυπο του έργου «Περί Ελευθερίας». Αυτά είναι :

         

30-9-2021 : Οι μαθητές του Στ1 του 2ου Δ.Σ. Αρτέμιδος Χάρης, Ηλίας , Μάριος, Τάσος και οι μαθήτριες Θεώνη, η Σελίνα και η Ρουίτζιε έγραψαν μικρά μυστικά για το Καποδίστρια, τον Κανάρη,για την Πανωραία Χατζηκώστα ,τον Κανάρη για την Μαριγώ Ζαραφοπούλα , φια τους Γελεκτσήδες και βέβαια για το » Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδας»  στη σελίδα «Ήξερες ότι…»

       

25-10-2021  e-Safety Game !!! Σήμερα οι μαθητές του Στ1 -2ου Δ.Σ. Αρτέμιδος εμπλούτισαν τις γνώσεις τους πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους στον ψηφιακό κόσμο, παίζοντας Quizz. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν στη δημιουργία του.

O Μάριος με χαρά ξεκίνησε να γράφει στη παρουσίαση του Κανάρη

 

 

 

Οι δραστηριότητες του έργου θα αναρτώνται στο σύνδεσμο: «Περί Ελευθείας«