” Carnival Masks Storybook ” – 6o

Λογότυπο σχολείου:

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Φλώρου Άντζελα (δασκάλα Στ΄) , Ανδριοπούλου Δήμητρα (δασκάλα Αγγλικών)

Συμμετέχοντα σχολεία:

https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1VXqoSJDJRI5yL6j1wsYVunPPQZ4u04vL&ll=42.0864131025425%2C12.567379500000015&z=3

 

Carnival Masks Storybook: “Making of our logos”

Η δημιουργία των λογότυπων έγινε με την εφαρμογή Canvas

Με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο εορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου φέτος στις 11/02/2020  σε πάνω από 160 χώρες. Στο σχολείο μας παίξαμε Kahoot και ενημερωθήκαμε για το διαδίκτυο και το πως μπορούμε να το προστατευτούμε από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

 

Κάθε μαθητής της τάξης μας δημιούργησε το δικό του avatar για να παρουσιάσει τον εαυτό του στην πλατφόρμα του e-twinning.

Each student of our class ( 6th Primary School of Artemis) is creating his- her own avatar so that we can introduce ourselves in the project.

 

Η μαθήτριά μας Ίριδα δημιούργησε μια παρουσίαση με θέμα τις μάσκες του αρχαίου ελληνικού θεάτρου και με πολλή φαντασία δημιουργήσαμε τις δικές μας στην τάξη.

Our student ,Iris,  made a presentation about theatre masks of ancient Greece and with a lot of imagination we created our own in class.

 

Η μαθήτριά μας Βάλια δημιούργησε μια παρουσίαση για την αρχαία τραγωδία του Αριστοφάνη “Ορνιθες”. Αυτό το έργο μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αποκριάτικες μάσκες πουλιών.

Valia, our student of 6th Primary School in Artemis Greece, made a presentation about Aristophanes comedy “Ormithes”. This play inspired our class for their carnival masks.

 

 

Οι μάσκες μας!! Our carnival masks!!!

Το Γαϊτανάκι

Ήταν μια όμορφη ημέρα να χορέψουμε τον παραδοσιακό χορό Γαϊτανάκι. Λίγα έθιμα  διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, ένα από αυτά είναι και το περίφημο γαϊτανάκι, ένας χορός ή ακριβέστερα ένα χορευτικό παιγνίδι, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα και τη διάθεση των εορτών.

It was a good day to practice our folk dance Gaitanaki (Greek: γαϊτανάκι).It is a form of a Greek folk dance from Thessaly, Greece. It is a circle dance. It is also very widespread in Epirus.

Καλές Απόκριες!!

Σήμερα Παρασκευή 28 – 2- 2020 γιορτάσαμε την τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού στο σχολείο. Χορέψαμε το περίφημο γαϊτανάκι, και παίξαμε πολλά παραδοσιακά παιχνίδια. Ένα από αυτά ήταν η “Σκούπα” , ένας διασκεδαστικός χορός στον οποίο χορεύουν σε ζευγάρια εκτός από έναν που χορεύει με μια σκούπα. Οι χορευτές αλλάζουν ζευγάρια πολλές φορές κατά τη διάρκεια του τραγουδιού και κάποιος άλλος κάθε φορά μένει μόνος του να χορεύει με τη σκούπα.

Today we danced and played many traditional games. One of them was Skupa (in Greek Σκούπα) that means broom. It is a fynny dance in which everybody is dancing in pairs except one who is dancing with the broom. The dancers change pairs many times and someone else is left dancing with the broom.

Happy Carnival to everyone!!!

Επιλογή μάσκας για τη δημιουργία μιας ιστορίας

Αφού παρουσιάσαμε τις μάσκες μας επιλέξαμε μια μάσκα από τα συμμετέχοντα σχολεία για να δημιουργήσουμε μια ιστορία με αυτό το χαρακτήρα. Ο στόχος μας είναι να συνθέσουμε ένα e-book με όλες τις ιστορίες και να τις παρουσιάσουμε στο σχολείο μας. Η μάσκα που επιλέξαμε λέγεται Zvončari και είναι παραδοσιακή μάσκα της Κροατίας. Σύμφωνα με το μύθο ο σκοπός αυτής της μάσκας είναι να τρομάζουν και να διώχνουν μακριά το χειμώνα και τα φαντάσματα.

We present the Carnival masks in our country. Each partner chooses a mask of another country. Students invent a story about the chosen character and draw it.
We make an ebook with the stories and an exhibition at school of the printed stories of all the partner schools.

Zvončari
are the traditional Croatian mask. It’s task is to scare the winter and ghosts.

Ζωγραφίζοντας από το σπίτι

Μπορεί να είμαστε στο σπίτι λόγω του Covid 19 αλλά οι μαθητές συνεχίζουν να εργάζονται για το πρόγραμμα Carnival Mask Storybook. Έχουν ήδη ετοιμάσει την ιστορία που εμπνεύστηκαν από την μάσκα Zvoncari και ολοκληρώνουν τις ζωγραφιές με τις οποίες θα πλαισιώσουν την ιστορία τους.

Drawings from home by my students!!!! They were inspired by Zvonvari , a traditional Croatian mask.

The story is ready and now the students are finishing their drawings,

This is our common work, the “Carnival Masks StoryBook”.

Αυτή είναι η ομαδική εργασία του έργου ” Carnival Masks Storybook”.  Κάθε σχολείο επέλεξε μια παραδοσιακή  μάσκα από τα συμμετέχοντα σχολεία του προγράμματος για να δημιουργήσουμε μια ιστορία με αυτό το χαρακτήρα. Ο στόχος μας ήταν να συνθέσουμε ένα e-book με όλες τις ιστορίες και τώρα σας το παρουσιάζουμε…

https://www.storyjumper.com/book/showframe/79593125/untitled#