Green Kids in Green Schools

20221130 113503   Λογότυπο Σχολείου Nas logo  Λογότυπο έργου

Έργο eTwinning:                        «Green Kids in Green Schools»

Υπεύθυνοι  εκπαιδευτικοί : Φλώρου Άντζελα, Κωνσταντινίδης Αλέξιος

Συμμετέχοντες μαθητές : Στ΄του 6ου Δ.Σ.Αρτέμιδος

Συνεργαζόμενα σχολεία:

Dr. Branimir Marković Primary School, Ravna Gora, Croatia
2nd Primary School of Perea
Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 3 im. Jana Pawła II
4o Nipiagogeio Kilkis
Primary school Avithos, Greece
Πολυχώρος Άξιον Εστί
ATTİLA İLKOKULU
Atatürk İlkokulu
Leyla Açığ-Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu
Szkoła Podstawowa nr 36 ,Tychy
EB1 das Abadias
Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Άξιον Εστί
Osnovna šola Dob, PŠ Krtina
Podružnična šola Krtina
3rd Primary School of Tinos
Yeniçağ İlkokulu
Birgül Eroğlu Hatay /Arsuz
OSNOVNA ŠKOLA IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ
Kindergarten of Palaiomonastiro
Alişuuri İlkokulu
Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu
Hacı Ayşe Ateş Anadolu Lisesi
Anayazı Ortaokulu / Anayazı (Lower) Secondary School
2nd & 6th P.S.Artemis Greece
Kardelen Şehit Burak Abikebahşi Ortaokulu
Elementary School of Avythos
Primary School Kajetana Koviča, Radenci, SLOVENIA
II Liceum Ogólnokształcące im. Ziemi Olkuskiej w Olkuszu

Οι μαθητές της Στ΄τάξης του 6ου Δ.Σ.Αρτέμιδος την τρέχουσα σχολική χρονιά  θα υλοποιήσουν, το etwinning πρόγραμμα “ Green Kids in Green Schools” .

Σε αυτό το διεθνές έργο, δάσκαλοι και μαθητές διαφορετικών σχολείων στην Ευρώπη και όχι μόνο,  θα παρουσιάσουν την «πράσινη» δουλειά τους στα σχολεία τους το σχολικό έτος 2022/2023.

Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές θα επικοινωνήσουν διαδικτυακά με μαθητές από άλλα κράτη , θα εξασκήσουν τα αγγλικά τους και θα μάθουν να χρησιμοποιούν τεχνολογικά εργαλεία με τη βοήθεια της δασκάλας τους.

Δημιουργία logo

Οι μαθήτριες της τάξης μας Ελένη και Παναγιώτα επιμελήθηκαν το λογότυπο του σχολείου μας για το έργο “ Green Kids in Green Schools” .

20221130 100530

Επιλέξαμε το λογότυπο του έργου μας μετά από ψηφοφορία. Η ιδέα του λογότυπου  δημιουργήθηκε από την Τουρκάλα συνεργάτη μας Leyla Açig και τους μαθητές της. Συγχαρητήρια αγαπητή Leyla! Είναι ένα όμορφο λογότυπο.

Nas logo

OUR GREEN WORK SO FAR

H Οικολογική μας εργασία (Οκτώβριος-Νοέμβριος)

Παρουσιάσαμε σε μια κοινή παρουσίαση με όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου τις οικολογικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαμε ως τάξη .

gkings1Το σχολείο μας συμμετείχε σε εθελοντικό καθαρισμό που διοργάνωσε η Helmepa. Πιο συγκεκριμένα καταγράψαμε και μαζέψαμε τα σκουπίδια που εντοπίσαμε στην παραλία της Βραυρώνας. Συνειδητοποιήσαμε μετά από ενημέρωση που είχαμε από το λιμεναρχείο της Ραφήνας ότι οι ακτές και οι θάλασσες συνδέονται.

 

 

 

gkings2Δημιουργήσαμε βιβλιαράκια μικρά με συμβουλές που αφορούν την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση της ενέργειας. Είναι υποχρέωση όλων μας να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να δράσουμε.

 

 

 

 

GKinGS3  Εξερευνήσαμε το φυσικό περιβάλλον ενός ελαιώνα και μάθαμε για τα αγαθά της ελιάς και της αξία των προϊόντων της.

 

 

 

Ανακύκλωση – Δράσεις Δεκεμβρίου

ejvfylloΔημιουργήσαμε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία του έργου ένα βιβλίο (e-book) με φωτογραφίες από τις δράσεις ανακύκλωσης που οργανώσαμε στο σχολείο μας το μήνα Δεκέμβριο.

 

 

 

 

 

stolidia1

 

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας έφτιαξαν στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά και στόλισαν στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

 

 

 

xionanurvpoys2Οι μαθητές της Στ΄τάξης έφτιαξαν χιονάνθρωπους από κουτάκια αναψυκτικών και ποτηράκια πλαστικά για να διακοσμήσουν χριστουγεννιάτικα την τάξη.

 

 

 

 

 

kartes3 Οι μαθητές της Στ΄τάξης έφτιαξαν ηλεκτρονικές κάρτες για να στείλουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους και τις μοιράστηκαν με τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου.

 

 

 

 

 

 

 

 

18-1-2023 – Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση εταίρων

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο και τις δράσεις του, αναθέσαμε αρμοδιότητες και το βασικότερο γνωρίσαμε από κοντά τους συνεργάτες μας.

photocollage 20231172027167

Υποστήριξη στους σεισμοπαθείς συνεργάτες

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του έργου και με αφορμή το σεισμό στην Τουρκία οι μαθητές ζωγραφίζοντας μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους για αυτή την τραγωδία.

photocollage 202321015471837

Τους συγκίνησε πολύ το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά σαν κι αυτά που έχουν χάσει ό,τι έχουν αλλά με υποστήριξη θα πάρουν δύναμη κι ελπίδα να χτίσουν ένα άλλο παρόν και μέλλον.

 

 

 

 

 

 

Δημιουργία λογότυπου ομαδοσυνεργατικά από ανακυκλώσιμα υλικά


Οι μαθητές της Στ΄τάξης δημιούργησαν από πλαστικά καπάκια ένα κομμάτι από το παζλ του λογότυπου. Το κομμάτι που ανέλαβε η τάξη μας είναι ένα από τα 20 κομμάτια που συνθέτουν ένα ομαδικό παζλ. Σύντομα θα έχουμε τη σύνθεση όλων των κομματιών  από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.

green 1    20230316 111727   

  20230323 123912

photocollage 202332321245532

Δημιουργία βίντεο με μια οικολογική δράση που αφορά το περιβάλλον και τη Γη μας

εικόνα Viber 2023 04 07 15 17 45 976Οι μαθητές της Στ΄τάξης του 6ου Δ.Σ.Αρτέμιδος όπως κάθε χρόνο δημιούργησαν μαζί με όλο το σχολείο ένα λαχανόκηπο. Με τη βοήθεια της φύσης και με τη δική μας φροντίδα ελπίζουμε και φέτος όλα τα φυτά μας να αναπτυχθούν.

 

Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών

Οι μαθητές της Στ΄τάξης συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές του σχολείου Dr. Branimir Marković Primary School, Ravna Gora, Croatia και τη δασκάλα τους Αndrijana Simcic  και τους μαθητές της  Dilek Kirkoc από την Τουρκία. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμάς να δούμε και να ακούσουμε τους μαθητές να μιλούν για το έργο . O ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος. Παρουσίασαν το σχολείο και τις περιβαλλοντικές δράσεις μας με αφίσες και φωτογραφίες. Στο τέλος επανέλαβαν το σύνθημα για το περιβάλλον στα αγγλικά και τα ελληνικά. “Η φύση μας κάνει καλό! Προστατέψτε τη!!”

20230509 112517  20230509 114756photocollage 2023591543539  photocollage 2023511163742439

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ

Κάθε συνεργάτης συμπληρώνει μια “πράσινη λέξη” της επιλογής του στο Πολύγλωσσο Λεξικό”. Οι μαθητές καταγράφουν την προφορά των λέξεων στα αγγλικά και στη μητρική τους γλώσσα και συνθέτουν μια παρουσίαση με την εφαρμογή Gennially.

photocollage 202359133052609 photocollage 20235913344592 20230508 104254

Ετικέτα Ποιότητας για το έργο μας

«Green Kids In Green Schools»

Οι μαθητές του 6ου Δ.Σ.Αρτέμιδος με το έργο e-twinning “Green Kids in Green Schools”που υλοποιήσαμε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 καταφέραμε να διακριθούμε και να μας απονεμηθεί από την ΕΥΥ της δράσης eTwinning η Ετικέτα Ποιότητας !!!  Συμμετείχατε στην υλοποίηση ενός έργου με θέμα την πράσινη ανάπτυξη και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, υλοποιώντας δραστηριότητες με τους εταίρους σας. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας! Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

Green Kids Label

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο μας “Green Kids in Green Schools”

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!!!!!

Το σχολείο μας  βραβεύθηκε και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την άρτια ολοκλήρωση της εργασίας μας στο έργο eTwinning “Green Kids in Green Schools”. Αυτό σημαίνει πως η εργασία μας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε  τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλους τους μαθητές  που συμμετείχαν στο έργο,  για  την αγάπη τους και την αποδεδειγμένη προθυμία τους   στην υλοποίηση του.

Green kids in green schools