“Περί Ελευθερίας”

Η Στ1  τάξη του 2ου και του 6ου Δ.Σ. Αρτέμιδος  κατά το σχολικό έτος 2021-2022, συμμετέχει σε ένα έργο – αφιέρωμα στο πλέον εμβληματικό γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας, τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Ο τίτλος του προγράμματος είναι : «Περί Ελευθερίας».

Το e-Τwinning αποτελεί μία πλατφόρμα που συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπη ώστε να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Στο έργο μας συμμετέχουν συνολικά 6 σχολεία :

2ο Δ.Σ. Αρτέμιδος

6ο Δ.Σ. Αρτέμιδος

3ο Δ.Σ. Παλλήνης

7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

1ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων

Α’ Δ.Σ. Ύψωνα Λεμεσού

Κάθε σχολείο έχει αναλάβει να εκπονήσει εργασίες και δραστηριότητες που άπτονται της  ιστορίας, του πολιτισμού και της τέχνης. Στόχος του έργου να αναγνωριστούν οι αξίες και τα ιδανικά της εποχής μέσα από τεκμήρια που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Κριτήρια επιλογής του θέματος είναι να αναπτύξει την ιστορική σκέψη και συνείδηση του μαθητή.

Το θέμα έχει πολλές κοινωνικές προεκτάσεις και καλύπτει αρκετές θεματικές ενότητες: Ιστορία, Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή , Γλώσσα, Μουσική, Εικαστικά, Λογοτεχνία.

Ετικέτα Ποιότητας για το έργο μας «Περί Ελευθερίας»

Ως εκπαιδευτικοί του Στ1 του 2ου Δ.Σ.Αρτέμιδος και της Στ΄ ταξης του 6ου Δ.Σ. Αρτέμιδος  νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που οι μαθητές μας με το έργο e-twinning που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και είχε τον τίτλο«Περί Ελευθερίας» κατάφεραν να διακριθούν και να απονεμηθεί  στα σχολεία μας από την ΕΥΥ της δράσης eTwinning η Ετικέτα Ποιότητας !!!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και σε όλους τους συμμετέχοντες για το όμορφο ταξίδι στην ένδοξη ιστορία του 1821!!! Ευχαριστούμε τα σχολεία 3ο Δ.Σ. Παλλήνης, το 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, το 1ο Δ.Σ. Θρακομακεδόνων, το Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Κύπρου , το Ε.Δ.Σ. Ντίσελντορφ -Γερμανία,  το 15ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και το  Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών Σάμου για τη συνεργασία που μοιραστήκαμε με τόση επιτυχία!!!!!!Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας

Περι ΕλευθεριαςΕυρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας έλαβαν σήμερα τα σχολεία μας 2ο και 6ο Δ.Σ.Αρτέμιδος  για το περσινό  project στο etwinning με τίτλο: “Περί Ελευθερίας”. Θέμα του έργου αποτέλεσε η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης με την περσινή μας Έκτη.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν στο έργο, για  την αγάπη τους και την αποδεδειγμένη προθυμία τους  στην υλοποίηση του. Αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο μας θα παρουσιαστεί  και θα εμφανιστεί σε  ειδικό χώρο στην Ευρωπαϊκή Σχολική Εκπαιδευτική Πλατφόρμα.

Ευχαριστούμε  τους Διευθυντές των  Σχολείων  μας , τους συνεργάτες  και τους γονείς  που πίστεψαν και υποστήριξαν το έργο μας !!!!

Ευρωπαική ετικετα ποιοτητας περι ελευθερίας Περι Ελευθεριας 6ο