Παίζοντας με τα πρωτόνια

Συνδεθείτε με τη σελίδα (Wiki) στην οποία αναρτούνται όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος:

Παίζοντας με τα πρωτόνια – 2 & 6 Δ.Σ. Αρτέμιδος

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα…

Το πρόγραμμα #Playing with Protons, “παίζοντας με τα πρωτόνια” υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN).

To Playing with Protons έχει την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ηorizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Grant Agreement No. 665917). Τα περιεχόμενα του παρόντος wiki δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ άναγκη τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε δημιουργούν κανενός είδους ευθύνες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον Αύγουστο του 2016, 10 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο ομώνυμο επιμορφωτικό πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης, που στόχο έχει να φέρει κοντά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητές του CERN και ειδικούς στη διδακτική των φυσικών επιστημών, ώστε να σχεδιάσουν δημιουργικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που θα καλλιεργήσουν τον ενθουσιασμό των παιδιών για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Άγγελος Αλεξόπουλος από την ομάδα εκπαίδευσης και επικοινωνίας του πειράματος CMS στο CERN.

Την παιδαγωγική επιμέλεια του προγράμματος έχει η εκπαιδευτικός της Σχολής Χιλλ Τίνα Νάντσου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι τάξεις Β’ (3 τμήματα) και Στ’ (3 τμήματα και το τμήμα Γαλλικής γλώσσας) των συστεγαζόμενων δημοτικών σχολείων 2ο & 6ο Αρτέμιδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *