Προετοιμαζόμαστε για τη μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο!

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο το θέμα που μας απασχολεί είναι φυσικά η μετάβαση στο Δημοτικό! Τα παιδιά έχουν τις απορίες, τους προβληματισμούς του για το πώς είναι το “μεγάλο” σχολείο, τι θα συναντήσουν εκεί κ.α. Σε συνεργασία και με τη ψυχολόγο του νηπιαγωγείου μας, οργανώσαμε το πρόγραμμα “Προετοιμαζόμαστε για τη μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο”.

Αρχικά, ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούν τη λέξη “Δημοτικό”, προκειμένου να ανιχνεύσουμε τις προσδοκίες τους

  

 

“Ανησυχώ”, “Χαίρομαι”, “Αναρωτιέμαι” για το Δημοτικό Σχολείο, ήταν τα ερωτήματα που θέσαμε στα παιδιά και κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τις απαντήσεις τους. Τα περισσότερα χαίρονται που θα γνωρίσουν νέους φίλους και θα παίζουν στη μεγάλη αυλή, ενώ ανησυχούν για το διάβασμα και για το αν θα είναι αποδεκτοί από τους συμμαθητές τους

 

  

Αφού συγκεντρώσαμε τα ερωτήματα των παιδιών σχετικά με την εμπειρία του Δημοτικού Σχολείου, καλέσαμε στην τάξη μας τη δασκάλα της Α΄ Δημοτικού από το συστεγαζόμενο 54ο Δημοτικό Σχολείο και μας έδωσε τις απαντήσεις. Ήταν πολύ κατατοπιστική η συνάντηση αυτή!

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε εμείς το προαύλιο του Δημοτικού και κάναμε μια μικρή περιήγηση στους εξωτερικούς του χώρους. Είδαμε τις βρύσες, τις τουαλέτες για τα αγόρια και τα κορίτσια, την μπασκέτα που ενμθουσίασε τα παιδιά και το μεγάλο προαύλιο με τα δέντρα και τα λουλούδια. Πριν φύγουμε κάναμε “κλικ’ με τα μάτια μας σε όσα μας αρέσουν.

  

 

Επιστρέφοντας στην τάξη μας, ζωγραφίσαμε αυτά που μας εντυπωσίασαν, όπως τα “χρωματιστά κάγκελα”, τα “ψηλά δέντρα”, τις “σκάλες”, την “μπασκέτα”

 

Τέλος, ώρα για τον “αποχαιρετισμό του Νηπιαγωγείου”!

Τι μας άρεσε την χρονιά που πέρασε; Τι θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας; Οι “φίλοι” μας, οι “δασκάλες” μας, τα “παιχνίδια” του σχολείου…όλα χωράνε στο μαγικό βαλιτσάκι  των αναμνήσεων μας!

 

Έτοιμοι για αναχώρηση με προορισμό το Δημοτικό Σχολείο!

Καλό ταξίδι σε όλους παιδιά!!!