Προγράμματα – Συνεργασίες με Φορείς

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2019-2020        

Για τη φετινή χρονιά, το νηπιαγωγείο μας επιλέχθηκε να συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ταξιδεύοντας με την Σταχτοπούτα» από το Θέατρο Ρετρό, εγκεκριμένο και επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτισμικών Δράσεων και Προγραμμάτων για Παιδιά και Εφήβους (έως 18 ετών)». Το πρόγραμμα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση ως προς την διαφορετικότητα από την νηπιακή ηλικία και θα υλοποιηθεί μέσα από μια σειρά 10 μονόωρων επισκέψεων εμψυχωτών στον  χώρο του νηπιαγωγείου μας.

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τους μαθητές στον χώρο του σχολείου μας. Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 υλοποιήθηκε το εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το ελατάκι που δεν του άρεσαν τα φύλλα του». Σας ευχαριστούμε μια ακόμη φορά για την εξαίρετη συνεργασία!

 

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής, τον μη κερδοσκοπικό επιστημονικό οργανισμό που υλοποιεί το «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καθημερινή παροχή στα παιδιά μικρογευμάτων με στόχο την προαγωγή της υγιεινής διατροφής.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2018-2019

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι, συμμετέχουμε» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Το πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει 8 πυλώνες αειφόρου σχολείου. Κάθε δραστηριότητα που υλοποιείται στο νηπιαγωγείο μας και αναρτάται στο ιστολόγιό μας εντάσσεται σε έναν ή περισσότερες πυλώνες.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τους μαθητές στον χώρο του σχολείου μας. Στις 19 Δεκεβρίου 2018 μας επισκέφτηκε μια εξαιρετική εμψυχώτρια και πραγματοποίησε ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.  Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με χαρά στο θεατρικό παιχνίδι. Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την υποστήριξή σας!

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο νηπιαγωγείο μας! Φέτος, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι με τίτλο:«Η τέχνη της ανακύκλωσης», όπου μια νέα κοπέλα με νοητική αναπηρία, μαζί με δύο εξειδικευμένους παιδαγωγούς του φορέα ΑΛΜΑ, θα μας δείξουν ευφάνταστους τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσουμε  άχρηστα υλικά! «Κυρίως, όμως, ανακαλύπτουμε όλα αυτά που μας ενώνουν, με και χωρίς αναπηρία: αγάπη για τη ζωή και όσα την περιβάλλουν»

 

Φέτος, για πρώτη φορά συνεργαστήκαμε με την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση Καλλιστώ  που υλοποίησαν το πρόγραμμα «Θηλαστικά σε κίνδυνο» στον χώρο του νηπιαγωγείου- ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Και σ’ αυτό το πρόγραμμα η συμμετοχή των μαθητών ήταν δωρεάν.

 

   Στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υλοποίησε στον χώρο του νηπιαγωγείου μας το εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα» – Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

 

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Θ.)  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, υλοποιούμε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά τα εξής προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων:

– ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ (Υιοθετούμε τα αγάλματα, νοιαζόμαστε για τον δημόσιο χώρο – γινόμαστε ενεργοί πολίτες) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων

    –  ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ: ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΤΡΙΓΥΡΝΩ, ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων.

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής, τον μη κερδοσκοπικό επιστημονικό οργανισμό που υλοποιεί το «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καθημερινή παροχή στα παιδιά μικρογευμάτων με στόχο την προαγωγή της υγιεινής διατροφής.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2017-2018

Το σχέδιο δράσης που υπέβαλε το 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών με θέμα: «Μέσα στα βιβλία καθρεφτίζομαι, μαθαίνω τον κόσμο και συλλογίζομαι», διακρίθηκε με χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μαθαίνουμε παρέα’ που διοργάνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για το σχολικό έτος 2017-2018. Το καινοτόμο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου διήρκησε από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2018 και είχε ως στόχο την ενίσχυση της πολυπολιτισμικής διάστασης του νηπιαγωγείου με επίκεντρο το βιβλίο. Πιο συγκεκριμένα, επιδίωξε και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό την προώθηση μιας φιλαναγνωστικής κουλτούρας στο σχολικό μας περιβάλλον και την ανάδειξη της λογοτεχνίας ως μέσο διαπολιτισμικού διαλόγου.

 

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών!!!

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση επέλεξε το νηπιαγωγείο μας για να υπολοποιήσει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα  «Το Αυθεντικό Παιχνίδι». Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσα από μια σειρά συναντήσεων στο χώρο του σχολείου, όπου όλα τα νήπια θα συμμετέχουν δωρεάν.

 

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Θ.)  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, υλοποιούμε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά τα εξής προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων:

  • ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ (Υιοθετούμε τα αγάλματα, νοιαζόμαστε για τον δημόσιο χώρο – γινόμαστε ενεργοί πολίτες) σεσυνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων
  • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΩ, ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, σε συνεργασία με το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
  • ΓΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟ, ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ, σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου και το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: Το σεισμικό τόξο…που μας ενώνει.

 

Πρόγραμμα Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες

Στο πλαίσιο του 21ου διαγωνισμού μαθητικής δημιουργίας  για  τους πρόσφυγες: «Υπάρχουμε μαζί» από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, είχαμε τη χαρά και τη τιμή να συνεργαστούμε με  την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Μια ομάδα έμπειρων εμψυχωτών επισκέφτηκε τον χώρο του σχολείου μας  την 1η Δεκεμβρίου 2017 και υλοποίησε  το εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Κι αν ήσουν εσύ;» – Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Η συμμετοχή όλων των μαθητών ήταν δωρεάν.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τους μαθητές στον χώρο του σχολείου μας. Στις 15 Δεκεβρίου 2017 μας επισκέφτηκε μια έμπειρη εμψυχώτρια και πραγματοποίησε το εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρόγραμμα » Το ελατάκι που δεν του άρεσαν τα φύλλα του». Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

Library4all

Library4allΣτις 8 Φεβρουαρίου 2018, το 35ο Νηπιαγωγείο Αθηνών παρέλαβε από την ομάδα Library4all ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της τάξης μας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Bookwave 2018. Η θετική ανταπόκριση της ομάδας στο αίτημα που είχαμε υποβάλλει πριν λίγους μήνες είναι πραγματικά υποστηρικτική στο διδακτικό μας έργο. Σας ευχαριστούμε θερμά!

Οι μαθητές και οι νηπιαγωγοί του 35ου Ν/γείου Αθηνών