Χριστούγεννα στο Νηπιαγωγείο μας!

Ξεκίνησε μια από τις πιο όμορφες περιόδους για το νηπιαγωγείο που την αναμένουν τα παιδιά ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς: ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Κι επειδή είμαστε ανυπόμονοι και θέλουμε να ξέρουμε πόσες μέρες μας μένουν μέχρι τις γιορτές, φτιάξαμε το ημερολόγιο του Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων! Τα κόψαμε, τα στολίσαμε με αστέρια, καρδιές, χιόνι κ.α. και τα φτιάξαμε καδράκι. Τα πήραμε σπίτι μας και κάθε μέρα κυκλώνουμε την αντίστοιχη ημερομηνία. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση!

 

 

Από τις πρώτες μας χριστουγεννιάτικες δουλειές είναι το στόλισμα του δέντρου! Ακούγοντας και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κρεμάμε ανά ομάδες τα στολίδια στα κλαδιά και… έτοιμο το φετινό μας δέντρο! Ανάψαμε τα φωτάκια και απλά… το καμαρώνουμε!

 

Τα παιδιά έκαναν τις προτάσεις τους για το στολισμό της τάξης και ξεκινήσαμε! Ένα ξωτικό θα στολίζει την πόρτα μας! Φτιάξαμε το κεφάλι του, μετρήσαμε με χάρακα το μήκος της ζώνης του, το στολίσαμε με κουμπιά, του βάλαμε κασκόλ κι έτοιμο το ξωτικό!

 

 

Επειδή τα Χριστούγεννα είναι κι εποχή περισυλλογής, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Ινστιτούτο Prolepsis, μιλήσαμε με τα παιδιά για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες που τους τις αποστείλαμε.

 

 

Ελπίζουμε να τους προσφέραμε χαμόγελα με τις δημιουργίες μας και τη σκέψη μας που είναι μαζί τους!

Με αφορμή τις κάρτες που ετοιμάσαμε για το Μάτι, εμπνευστήκαμε να φτιάξουμε μια ομαδική κατασκευή για να στολίσουμε τα παράθυρά μας. Πήραμε χαρτιά, χάρακες, σχεδιάσαμε τρίγωνα, τα κόψαμε και τα στολίσαμε.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ευχόμαστε σε όλη τη γειτονιά του 35ου Νηπιαγωγείου!

 

Κι εκτός από την ομαδική μας αφίσα, αναρτήσαμε και το Χριστουγεννιάτικό μας Πρόγραμμα, για να ξέρουν οι γονείς μας τις καθημερινές δραστηριότητες της εορτατικής μας εβδομάδας! Και τι δεν κάναμε για τις γιορτές!

Διαβάσαμε χριστουγεννιάτικα βιβλία με τα οποία είχαμε εμπλουτίσει τη γωνιά της βιβλιοθήκης μας! Ο καθένας μόνος του ή με το φίλο του διασκέδασε με τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες! Αγαπημένο βιβλίο: το χριστουγεννιάτικο κόμικ!

Παίξαμε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, όπως διάφορα παζλ, το επιτραπέζιο με τους Καλικάντζαρους και τις κάρτες που μάθαμε να τις διαβάζουμε μόνοι μας!

  

Κατασκευάσαμε καμπανούλες για το δέντρο: χρωματίσαμε με μπατονέτες και τέμπερα μικρά δεντράκια, τα στερεώσαμε σε ξυλάκι και σε βάση από πλαστελίνη και τα βάλαμε σε πλαστικά διαφανή ποτήρια, αφού πρώτα τα γεμίσαμε με “χιονονιφάδες” από τη γέμιση ενός παλιού μαξιλαριού (η ανακύκλωση μας αφορά πάντα στην πράξη!)

  

 

Φτιάξαμε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μας με τους χιονάνθρωπους και γράψαμε τη δική μας ευχή: ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και του ζητήσαμε τι θέλουμε να μας φέρει… αφού πρώτα σημειώσαμε στο χαρτί αν ήμασταν “καλά” ή “άτακτα” παιδιά! Τελικά, ήμασταν όλοι καλά παιδιά!

 

Κατασκευάσαμε τα δικά μας ημερολόγια για το 2020: Χιονόμπαλα με τις φωτογραφίες μας! Φωτογραφηθήκαμε με χριστουγεννιάτικο σκουφάκι, κόψαμε και κολλήσαμε τις φωτογραφίες μας σε μια χιονόμπαλα, τη γεμίσαμεμε χιόνι από άσπρη τέμπερα, γράψαμε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και έτοιμα τα ημερολόγιά μας! Χειροποίητα και μοναδικά!

 

  

Κι επειδή όπως λέμε στο νηπιαγωγείο μας: “Ζωγραφίζουν πιο ωραία, δυο φίλοι παρέα!”, ανά δύο κάναμε ένα χριστουγεννιάτικο κολλάζ! Από περιοδικά και  φυλλάδια του σούπερ μάρκετ που έχουμε στη γωνιά των κατασκευών μας, κόψαμε και κολλήσαμε χριστουγεννιάτικες εικόνες και κάναμε τις δικές μας δημιουργίες!

 

 

Πλησιάζει η ώρα της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας και πρέπει να στείλουμε τις προσκλήσεις στους γονείς μας! Τι γράφουμε σε μια πρόσκληση; Τι πληροφορίες πρέπει να τους δώσουμε γραπτά; Αφού γράψαμε ομαδικά το κείμενο της πρόσκλησης, κατασκευάσαμε τα ξωτικά μας από ρολά υγείας και μέσα βάλαμε τις προκλήσεις μας! Πραγματικά εντυπωσιακές! 

 

 

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας, μας επισκέφτηκε το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς και υλοποίησε δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Το ελατάκι που δεν του άρεσαν τα φύλλα του”. Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με χαρά στο θεατρικό παιχνίδι. Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την υποστήριξή σας!

  

Οι εντυπώσεις των απιδιών από το πρόγραμμα αποτυπωμένες σε χαρτί!

 

Κι ήρθε η ώρα για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας: “Ο Στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου”! Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν… κατασκευή των κουστουμιών και του σκηνικού από τα παιδιά, πρόβες στα ποιήματα και τα τραγούδια της παράστασης και κυρίως πολλή όρεξη και χαρούμενη ατμόσφαιρα!

 

“Ελατάκια”, “Αστεράκια”, “Φωτάκια”, “Καμπανούλες”, “Δωράκια”, “Μπαλίτσες”… όλοι έτοιμοι για την παράστασή μας!

  

  

Είμαστε πολύ περήφανοι που παρουσιάζουμε στους γονείς μας, στους παππούδες, στα αδέρφια μας κι όποιον άλλο ήρθε να μας καμαρώσει τα ποίημά μας, τα τραγούδια και τα χορευτικά μας!

 

 

Αλλά και οι δικοί μας το απόλαυσαν και μας καταχειροκρότησαν!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ KAI ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!