Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας

Οι μαθητές των γαλλικών της Α’ τάξης του σχολείου μας με την καθηγήτριά τους κυρία Κοκκίνη Αναστασία, ευαισθητοποιούνται και αντιδρούν στο θέμα της βίας και του εκφοβισμού εκφράζοντας την αντίθεσή τους αλά….. γαλλικά!!!

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της βίας προσπαθούν να προσεγγίσουν και να αναλύσουν το θέμα μέσα από τη δική τους οπτική:

  • Σχολιάζουν τα διαφορετικά είδη βίας, τη διαδικτυακή, τη λεκτική, τη σωματική, την ψυχολογική, την ενδοοικογενειακή και στέκονται ιδιαίτερα στην ενδοσχολική.
  • Παρακολουθούν γαλλικά βίντεο με διαφορετικές περιπτώσεις βίας και επιχειρούν να μπουν στη θέση των πρωταγωνιστών και να ερμηνεύσουν τους ρόλους του «θύτη», του «θύματος» αλλά και του «παρατηρητή» των αντίστοιχων  περιστατικών. Προσπαθούν έτσι να εξηγήσουν τους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιους σε τέτοιες συμπεριφορές, να ταυτιστούν με τα αισθήματα που θα μπορούσε να νιώσει κάποιος που υφίσταται βία και τέλος να εξετάσουν τις επιλογές και τα διλήμματα με τα οποία  θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι οι «μάρτυρες» αυτών των περιστατικών.
  • Οι μαθητές μας μελετούν γαλλικά κείμενα με θέμα τον εκφοβισμό και μαθαίνουν το απαραίτητο λεξιλόγιο.
  • Τέλος, μέσα από τις εφαρμογές Word Art, Poster my wall και Photo Story3, δημιουργούν αφίσες και βίντεο, προσπαθώντας να «αποτυπώσουν» την προσδοκία τους και την ευχή τους για ένα πιο αισιόδοξο αύριο!

PhotoStory ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ_FINAL

Αφήστε μια απάντηση