ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,  σας ευχόμαστε ολόψυχα μια καλή σχολική χρονιά!!

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την

  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου,  στις 12.30΄μ.μ.  στην αυλή του σχολείου.

Οι γονείς και τα νήπια θα προσέλθουν στο χώρο του νηπιαγωγείου με την χρήση μάσκας. Θα προηγηθούν ενημερωτικές συναντήσεις των γονέων ανά τμήμα με θέμα την λειτουργία του σχολείου.

  • Στις 09.00 πμ οι γονείς του Α΄ τμήματος.
  • Στις 10.00 πμ οι γονείς του Β΄ τμήματος.
  • Στις 11.00 πμ οι γονείς του Γ΄ τμήματος.

(Το τμήμα στο οποίο ανήκετε θα σας γνωστοποιηθεί στο προσωπικό σας mail).

Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία παιδιών, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται με πλήρη λειτουργία των σχολείων. Η παρουσία όλων των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη. Οι δημιουργικές σχέσεις των παιδιών  με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες, η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική τους ολοκλήρωση, τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η πανδημία ανατρέποντας την καθημερινότητα όλων μας, εύλογα έχει δημιουργήσει αναστάτωση και ανασφάλεια σε γονείς και σε παιδιά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη χρήση μάσκας στο χώρο του σχολείου. Παρόλα αυτά όλοι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η  χρήση της μάσκας συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της μετάδοσης της λοίμωξης. Είναι ένα δυνατό όπλο για να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου κορονοϊού και να αποτρέψουμε ένα νέο μεγάλο κύμα πανδημίας.

Παιδιά τα οποία παρουσιάζουν αντίδραση στη χρήση μάσκας ενδέχεται να έχουν ανάγκη για περισσότερη πληροφόρηση. Οι γονείς πριν μιλήσουν στα παιδιά θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί και πειστεί για την αναγκαιότητα και ασφάλεια της χρήσης της μάσκας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το παιδί να μη λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα από τους ενήλικες του περιβάλλοντος. Η πληροφορία θα πρέπει να προσφέρεται με τρόπο κατάλληλο ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού. Η Ελληνική Παιδοψυχιατρική εταιρεία Ελλάδος (www.hscap.gr) έχει ετοιμάσει οδηγίες για τους γονείς αναφορικά με την αντιμετώπιση φόβου και άγχους των παιδιών για τη νόσο COVID-19.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης, στη περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα σε μια σχολική μονάδα, να περιχαρακωθεί η διασπορά, ώστε να μειώσει τον αριθμό δευτερογενών κρουσμάτων ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Για τον λόγο αυτό:

  • Όλα τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 (  ) απαγορεύεται να προσέρχονται στο Νηπιαγωγείο. Στις περιπτώσεις αυτές ενημερώνεται το σχολείο και συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό για εξατομικευμένη αξιολόγηση.
  • Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τον υπεύθυνο του Νηπιαγωγείου και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση του οικογενειακού περιβάλλοντος συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών.
  • Κάθε άτομο που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στο Νηπιαγωγείο για 14 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.

Αγαπητοί γονείς, η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για όλους μας.  Ξεκινά με πολλές προκλήσεις και πρωτόγνωρες συνθήκες. Το σχολείο μας είναι έτοιμο να δεχτεί τους μαθητές του. Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, οι εκπαιδευτικοί είμαστε στις θέσεις μας απόλυτα έτοιμοι ώστε, με σύνεση, περίσκεψη και αμεσότητα, αφενός να διασφαλίσουμε στο ακέραιο την υγεία των μαθητών μας και αφετέρου να προσφέρουμε ένα υψηλά ποιοτικό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων.

 

Με εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη και το Διδακτικό Προσωπικό του 28ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου.

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *