ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,  σας ευχόμαστε ολόψυχα μια καλή σχολική χρονιά!!

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την

  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου,  στις 12.30΄μ.μ.  στην αυλή του σχολείου.

Οι γονείς και τα νήπια θα προσέλθουν στο χώρο του νηπιαγωγείου με την χρήση μάσκας. Θα προηγηθούν ενημερωτικές συναντήσεις των γονέων ανά τμήμα με θέμα την λειτουργία του σχολείου.

  • Στις 09.00 πμ οι γονείς του Α΄ τμήματος.
  • Στις 10.00 πμ οι γονείς του Β΄ τμήματος.
  • Στις 11.00 πμ οι γονείς του Γ΄ τμήματος.

(Το τμήμα στο οποίο ανήκετε θα σας γνωστοποιηθεί στο προσωπικό σας mail).

Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία παιδιών, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται με πλήρη λειτουργία των σχολείων. Η παρουσία όλων των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη. Οι δημιουργικές σχέσεις των παιδιών  με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες, η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική τους ολοκλήρωση, τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η πανδημία ανατρέποντας την καθημερινότητα όλων μας, εύλογα έχει δημιουργήσει αναστάτωση και ανασφάλεια σε γονείς και σε παιδιά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη χρήση μάσκας στο χώρο του σχολείου. Παρόλα αυτά όλοι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η  χρήση της μάσκας συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της μετάδοσης της λοίμωξης. Είναι ένα δυνατό όπλο για να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου κορονοϊού και να αποτρέψουμε ένα νέο μεγάλο κύμα πανδημίας.

Παιδιά τα οποία παρουσιάζουν αντίδραση στη χρήση μάσκας ενδέχεται να έχουν ανάγκη για περισσότερη πληροφόρηση. Οι γονείς πριν μιλήσουν στα παιδιά θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί και πειστεί για την αναγκαιότητα και ασφάλεια της χρήσης της μάσκας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το παιδί να μη λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα από τους ενήλικες του περιβάλλοντος. Η πληροφορία θα πρέπει να προσφέρεται με τρόπο κατάλληλο ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού. Η Ελληνική Παιδοψυχιατρική εταιρεία Ελλάδος (www.hscap.gr) έχει ετοιμάσει οδηγίες για τους γονείς αναφορικά με την αντιμετώπιση φόβου και άγχους των παιδιών για τη νόσο COVID-19.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης, στη περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα σε μια σχολική μονάδα, να περιχαρακωθεί η διασπορά, ώστε να μειώσει τον αριθμό δευτερογενών κρουσμάτων ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Για τον λόγο αυτό:

  • Όλα τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 (  ) απαγορεύεται να προσέρχονται στο Νηπιαγωγείο. Στις περιπτώσεις αυτές ενημερώνεται το σχολείο και συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό για εξατομικευμένη αξιολόγηση.
  • Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τον υπεύθυνο του Νηπιαγωγείου και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση του οικογενειακού περιβάλλοντος συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών.
  • Κάθε άτομο που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στο Νηπιαγωγείο για 14 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.

Αγαπητοί γονείς, η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για όλους μας.  Ξεκινά με πολλές προκλήσεις και πρωτόγνωρες συνθήκες. Το σχολείο μας είναι έτοιμο να δεχτεί τους μαθητές του. Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, οι εκπαιδευτικοί είμαστε στις θέσεις μας απόλυτα έτοιμοι ώστε, με σύνεση, περίσκεψη και αμεσότητα, αφενός να διασφαλίσουμε στο ακέραιο την υγεία των μαθητών μας και αφετέρου να προσφέρουμε ένα υψηλά ποιοτικό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων.

 

Με εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη και το Διδακτικό Προσωπικό του 28ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου.

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Λήξη σχολικού έτους σήμερα και τα παιδιά ήρθαν για τελευταία φορά στο σχολείο να πάρουν τις εργασίες τους και να αποχαιρετίσουν τις/τους νηπιαγωγούς. Πόσο δύσκολο κάθε χρόνο να πρέπει να λες αντίο σε παιδιά που έζησες ένα και δύο χρόνια μαζί τους, πόνεσες,  έκλαψες, χάρηκες, ενθουσιάστηκες, ένιωσες πολλά, γνώρισες περισσότερα, δύσκολο πολύ… Από την άλλη όμως σκέφτεσαι πως τα «παιδιά σου», μεγάλωσαν, πήραν όλα όσα είχες να τους δώσεις και τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν για εκεί που η ζωή και τα όνειρά τους θα τα οδηγήσουν. Εμείς ευχόμαστε η ζωή να τους φέρει μόνο χαρές και να πραγματοποιήσει όλα τους τα όνειρα και τις επιθυμίες.το ποίημα είναι από εδώ

Η γιορτή του «ΜΠΑΜΠΑ»

Μετά απ’ όλα αυτά που περάσαμε με τον κορονοϊό, προέκυψε και κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει με τα παιδιά, γιορτάσαμε τη γιορτή του μπαμπά στο σχολείο!!! Λέτε τελικά ο κορονοϊός να ήταν τέχνασμα των απανταχού πατεράδων για να τους θυμηθούμε κι αυτούς μετά από όλα αυτά τα χρόνια που έμειναν στην αφάνεια;(αστειεύομαι φυσικά)!!!

Εμείς λοιπόν τους ετοιμάσαμε μια κάρτα και ένα καδράκι για να τους δείξουμε πόσο πολύ τους αγαπάμε, ελπίζω να απολαύσουν τα δωράκια τους.

Το πατρόν για καπέλο, μουστάκι, παπιγιόν το βρήκα εδώ

το καδράκι εδώ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ – 12η αποστολή

Γεια σας παιδιά, σήμερα ο Άκης μας αναθέτει την τελευταία μας αποστολή, το όμορφο αυτό «ταξίδι» μας τελειώνει εδώ και ο Άκης θέλει να γνωρίσει τους διαδικτυακούς του φίλους, όλους εμάς δηλαδή, γι αυτό ζήτησε να του στείλουμε φωτογραφίες του τόπου μας για να μας γνωρίσει καλύτερα και ίσως μια μέρα αν τα καταφέρει να μας επισκεφθεί. Πάρτε λοιπόν τη φωτογραφική σας μηχανή και βγείτε στους δρόμους και φωτογραφίστε πάρκα, εκκλησίες, σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, κτίρια, πλατείες, τοπία και ότι άλλο θεωρείτε εσείς σημαντικό στη γειτονιά σας αλλά και στην πόλη σας. Παρακολουθείστε το βίντεο του Άκη κάνοντας κλικ στην εικόνα του, διαβάστε τις οδηγίες του και μετά στείλτε μου τις φωτογραφίες σας, περιμένω με ανυπομονησία, καλή διασκέδαση!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ – 10η αποστολή

Την Κυριακή παιδιά είναι μια μεγάλη γιορτή, γιορτάζουν οι μανούλες όλου του κόσμου. Όλοι και όλες αγαπάμε τις μανούλες μας πάρα, πάρα, πολύ το ίδιο και ο Άκης ο Σπιτάκης, τι λέτε λοιπόν να τον βοηθήσουμε να ετοιμάσει μια έκπληξη για την μαμά του και παράλληλα θα κάνουμε και μεις το ίδιο για τις δικές μας μαμάδες. Λοιπόν ο Άκης έχει βγει σε αναζήτηση… κάτι ψάχνει,δείτε το βίντεο του Άκη και μετά περιμένετε τις οδηγίες μου. Καθημερινά θα ανεβάζω το τι πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε τον Άκη στο ημερολόγιό μας, ξεκινώντας με το πρώτο μέρος της αποστολής αύριο Τρίτη .

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ – 9η αποστολή

Τα παιδιά φτιάξανε τα μαγιολούλουδά τους και μας εύχονται μια όμορφη Πρωτομαγιά, κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε τα λουλούδια των παιδιών

Δείτε το βιντεάκι πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε το λουλούδι σας, μπορείτε να φτιάξετε 2 ή και 3 λουλούδια αν θέλετε, περιμένω τις φωτογραφίες σας. Καλή διασκέδαση!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ – 8η αποστολή

Γεια σας παιδιά, μια καινούρια αποστολή μας ανατίθεται από τον Άκη Σπιτάκη, δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ στην εικόνα, ακολουθείστε τις οδηγίες και στείλτε μου φωτογραφίες με τις «γαντοφατσούλες» σας.

Δέιτε  το βιντεάκι των πειραμάτων μας

κάνοντας κλικ στη φωτογραφία