Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

0

Συγγραφέας: ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΑΥΓΗ | Κατηγορία Saferinternet4kids | , στις 30-01-2024

Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Στον  φετινό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» το σχολείο μας συμμετέχει με την παρακάτω διαδραστική αφίσα.

Παρουσίαση1 Παρουσίαση1

Το «παγκάκι της Φιλίας» του σχολείου μας.

0

Συγγραφέας: ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΑΥΓΗ | Κατηγορία ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2023/2024 | , στις 24-01-2024

Σκοπός της δράσης είναι με ένα συμβολικό τρόπο η πρόληψη της μοναξιάς και την απομόνωσης και η ενίσχυση της έννοιας των δεσμών και της φιλίας ανάμεσα στα παιδιά του σχολείου. Το «Παγκάκι της Φιλίας» είναι ένα σημείο συνάντησης για όποιο παιδί νιώθει μόνο και θα ήθελε να κάνει νέους φίλους. Για όποιο παιδί θα ήθελε να βοηθήσει ένα συμμαθητή του που δεν έχει φίλους. Για όποιο παιδί θέλει να συζητήσει με τον συμμαθητή του και να λύσουν μια διαφωνία.

ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

Σημαία Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου!

0

Συγγραφέας: ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΑΥΓΗ | Κατηγορία ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ | , στις 20-01-2024

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια παραλάβαμε τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου!

Το Αειφόρο Σχολείο αποτελεί ένα οραματικό σχολείο που λειτουργεί ως κοινότητα.

Βασίζεται στην επικοινωνία και τη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και στην καθημερινή σχολική ζωή δίνει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, τοπική κοινότητα) με τα κοινά και την αειφορική διαχείρισή τους μέσα σε πνεύμα ομαδικό και συμμετοχικό.

2 copy

Βράβευση του σχολείου μας με την Πράσινη Σημαία του Διεθνούς Δικτύου των Οικολογικών σχολείων!

0

Συγγραφέας: ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΑΥΓΗ | Κατηγορία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ | , στις 20-01-2024

Άλλη μία σπουδαία διάκριση για το σχολείο μας! Το Νηπιαγωγείο Λίμνης βραβεύεται με την Πράσινη σημαία του Διεθνούς Δικτύου Οικολογικών Σχολείων του οποίου εθνικός χειριστής είναι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)!

Μια συλλογική προσπάθεια 3 χρόνων με πλούσιες οικολογικές δράσεις, από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, επιβραβεύεται! Η χαρά μας είναι μεγάλη!

418958501 2060762304298384 4851199177047510059 n

Βράβευση του σχολείου μας για το πρόγραμμα “ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ”

0

Συγγραφέας: ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΑΥΓΗ | Κατηγορία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ | , στις 20-01-2024

Το σχολείο μας βραβεύεται διπλά από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, και για τα 2 προγράμματα που υλοποιήθηκαν τα σχολικά έτη 2021-22 και 2022-23, στο πλαίσιο συμμετοχής μας στο Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ».

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, τον Αύγουστο του 2021, με προσοχή και ευαισθησία προσπαθήσαμε, εκτός των άλλων, μέσα από βιωματικές και συμμετοχικές δράσεις όπου οι μαθητές μας είχαν ενεργό ρόλο, να ενισχύσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για την αποκατάσταση του δάσους μας.

MathainoGiaTaDasi800

Κάδος κομποστοποίησης στο σχολείο μας

0

Συγγραφέας: ΤΟΥΛΚΙΑΡΙΔΟΥ ΑΥΓΗ | Κατηγορία ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ | , στις 20-01-2024

Ο Σύλλογος Γονέων, που πάντα είναι δίπλα μας, μας προμήθευσε κάδο κομποστοποίησης.

Για τα παιδιά είναι δώρο από τον «Φυλλαράκη», τη μασκότ του σχολείου μας, ο οποίος μας είπε στο βίντεο που μας έστειλε ότι είναι φίλος του και πρέπει να τον προσέχουμε και να τον ταΐζουμε πολύ.

Τον υποδεχτήκαμε, του δώσαμε όνομα “Φαγανούλης” διότι τρώει πολύ, τον περιποιηθήκαμε, του βάλαμε ματάκια και στόμα και βέβαια τον ταΐσαμε με αυτά που πρέπει να τρώει (διάφορα οργανικά υπολείμματα όπως λαχανικά, χορταρικά, υπολείμματα φρούτων κ.α.).Φυσικά μάθαμε πολλά πράγματα γι’ αυτόν και τη δουλειά που κάνει με τους βοηθούς του τους γαιοσκώληκες.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της κομποστοποίησης, το παραγόμενο κομπόστ θα χρησιμοποιηθεί για λίπανση των φυτών και των δέντρων του σχολείου μας. Πρόκειται για μια εξαιρετική διαδικασία που φανερώνει στα παιδιά ένα πλήθος σκέψεων και αξιών όπως τη μείωση των απορριμμάτων μας (35%), την ορθολογική διαχείρισή τους, την αξιοποίησή τους προς όφελος των φυτών μας, τη βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματος μας στη γη κ.α.

compost

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση