"10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης"

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των γονέων

8 Νοεμβρίου 1912 – Η Απελευθέρωση της Λέσβου

Νοέ 202015

Όταν η Ιστορία και η Γεωγραφία γίνονται παιχνίδι…

Απλά υλικά, χρωματιστά χαρτόνια, πλαστελίνες, οδοντογλυφίδες, ένας ξύλινος (αγιασσώτικος!) χάρτης του νησιού μας και λίγη φαντασία, ήταν αρκετά για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να τους δώσουν τη δυνατότητα -με το παιχνίδι- να εμπεδώσουν τα γεγονότα της Ιστορίας στο χώρο και το χρόνο.

Με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης του νησιού μας στις 8 Νοεμβρίου του 1912 από την τουρκική κατοχή, ξανακρεμάσαμε χάρτες (της Ελλάδας και της Λέσβου αυτήν τη φορά), παρατηρήσαμε τα πολλά νησιά της πατρίδας μας, εντοπίσαμε το δικό μας – τη Λέσβο, σχολιάσαμε  το σχήμα και το μέγεθός της, καθώς και τους δύο Κόλπους της (Γέρας και Καλλονής), αλλά και το πόσο κοντά είναι στη γειτονική Τουρκία!!!

Και το «παραμύθι» ξεκίνησε… με έναν ξύλινο χειροποίητο (από Αγιασσώτη τεχνίτη) χάρτη της Λέσβου και ένα μπλε χαρτόνι, ενώ παράλληλα βλέπαμε φωτογραφίες της εποχής στο διαδίκτυο!

Η Μυτιλήνη, η πόλη που ζούμε εμείς, αλλά και όλη η Λέσβος το νησί μας, ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους για πολλούς αιώνες, όπως και τα άλλα νησιά του Αιγαίου, μέχρι που ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης με το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ και τον ελληνικό στόλο, άρχισαν ένα ένα να τα απελευθερώνουν!

Οι Λέσβιοι έμαθαν για τις νίκες του ΑΒΕΡΩΦ και ξεσηκώθηκαν να λευτερωθούν κι αυτοί! Μια επιτροπή από 4 προύχοντες στο Πλωμάρι αποφάσισε κι έστειλε ένα γράμμα στον ναύαρχο Κουντουριώτη και του ζήτησε να έρθει και να απελευθερώσει και τη Λέσβο.

Αμέσως το ΑΒΕΡΩΦ ξεκίνησε κι έφτασε στη Μυτιλήνη στις 8 Νοεμβρίου 1912. Οι Έλληνες στη Μυτιλήνη τους υποδέχθηκαν σαν απελευθερωτές!!!

Ο τουρκικός στρατός έφυγε γρήγορα από την πόλη και πήγε στη μέση του νησιού, στον Κλαπάδο κοντά στην Καλλονή, ενώ οι Έλληνες από όλα τα χωριά του νησιού πήγαιναν στη Μυτιλήνη, για να φτιάξουν στρατό, να πολεμήσουν και να διώξουν τους Τούρκους από τη Λέσβο. Ήρθαν και 210 Έλληνες στο νησί από την Αμερική και έφτιαξαν τη Λεσβιακή Φάλαγγα!!!

Από όπου περνούσαν οι στρατιώτες της Λεσβιακής Φάλαγγας οι κάτοικοι τους υποδέχονταν με μεγάλο ενθουσιασμό!!! Στην Παναγιούδα τα κορίτσια του σχολείου είχαν βγει στους δρόμους του χωριού κι έψελναν εθνικά τραγούδια, ενώ οι γέροι και τα παιδιά τους χειροκροτούσαν και έριχναν λουλούδια και ρύζι στους γενναίους  στρατιώτες!

Όταν η Λεσβιακή Φάλαγγα έφτασε στα Πάμφιλα, εκεί τους περίμεναν οι παπάδες του χωριού, οι δάσκαλοι,  οι μαθητές  και όλοι οι κάτοικοι με σημαίες και δάφνες, ενώ οι καμπάνες  χτυπούσαν χαρμόσυνα και οι γυναίκες πρόσφεραν στους στρατιώτες γλυκά και άλλα κεράσματα!

Ήταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την ελπίδα της ελευθερίας! Οι κάτοικοι του Μολύβου είχαν αγοράσει όλα όσα υπήρχαν – γαλάζια και άσπρα υφάσματα από τα μαγαζιά, για να φτιάξουν ελληνικές σημαίες!

Η μάχη για την ελευθερία του νησιού, έγινε στον Κλαπάδο, ένα μήνα αργότερα! Ο ελληνικός στρατός, που είχε μαζευτεί στη Μυτιλήνη, έφτασε εκεί που είχε στρατοπεδεύσει ο τούρκικος στρατός και πολέμησε γενναία! Την ίδια στιγμή τα ελληνικά καράβια του Κουντουριώτη που είχαν πάει από την άλλη μεριά του νησιού στην Πέτρα, άρχισαν τον πόλεμο και από τη θάλασσα, ρίχνοντας κανονιές προς τον Κλαπάδο.

Οι Έλληνες κέρδισαν, οι Τούρκοι έφυγαν από το νησί και η Λέσβος απελευθερώθηκε!!!

Και το παιχνίδι ξεκίνησε σιγά σιγά και γρήγορα φούντωσε!!!

Παρατηρήσαμε και μάθαμε μια καινούργια σημαία, αυτήν της Τουρκίας, και την χρωματίσαμε δίπλα στη γνωστή μας πια ελληνική σημαία!

Καθώς εξοικειωνόμαστε με τους χάρτες, κάναμε και την πρώτη μας απόπειρα χρωματισμού του χάρτη της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη στεριά και τη θάλασσα!

Και αφήσαμε για το τέλος το χάρτη του αγαπημένου μας νησιού. Η Λέσβος, ελεύθερη και πανέμορφη, σαν γκριζοπράσινο φύλλο ριγμένο στη θάλασσα!!!

Κι όταν η τάξη μας γέμισε με πολύχρωμους χάρτες και σημαίες…

…φωνάξαμε όλοι μαζί Ζήτω η Ελευθερία!

31 Οκτωβρίου – Ημέρα Αποταμίευσης!

Νοέ 20208

«MIA ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ»

«Η ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟΣ»

Και ο δικός μας «Κουμπαράκος», από μπουκάλια γάλακτος και χυμών. (Μια πρώτη προσέγγιση της Ανακύκλωσης!)

Μικροί ζωγράφοι στο καβαλέτο!!!

Νοέ 20205

Κάθε έργο των παιδιών είναι ένα μεγάλο και όχι μικρό έργο τέχνης, είναι ένα βήμα για την εξέλιξη και την ανάπτυξή τους!!!

«Oι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πάντοτε την Τέχνη, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί τελικά κανένας δεν τους έμαθε τίποτα σχετικά με την ζωγραφική. Τους μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν, να ζωγραφίζουν ή να τραγουδούν, μα ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε να τους μάθει να κοιτάζουν έναν πίνακα»,  Pablo Picasso.

ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΑΣ (Πανδαισία χρωμάτων, σχημάτων και φαντασίας!)

 

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Για να βοηθήσουν οι γονείς την ενασχόληση των παιδιών με τις τέχνες, αυτό που μπορεί να κάνουν αρχικά είναι να παρέχουν στη διάθεση του παιδιού και σε εύκολη πρόσβαση υλικά που σχετίζονται με την τέχνη όπως χαρτιά, μολύβια, μπογιές, μουσική, βιβλία κ.ά.

Επίσης, να δείχνουν ενθουσιασμό για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του παιδιού – π.χ. να τις κρεμούν στον τοίχο ή να τις αποθηκεύουν σε ένα φάκελο. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνεται το παιδί ότι η δημιουργία του είναι σημαντική.

28η Οκτωβρίου 1940 (μέρος 2ο)!

Οκτ 202028

Ζωγραφίσαμε την ελληνική σημαία πρώτα με πινέλα στο καβαλέτο…

και μετά στο φύλλο εργασίας δίνοντας έμφαση στην εναλλαγή μπλε – άσπρο!

Είδαμε στον υπολογιστή σημαίες πολλών χωρών, αναγνωρίσαμε ανάμεσά τους την Ιταλική και τη Γερμανική, μάθαμε τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές και τις χρωματίσαμε σε φύλλο εργασίας!

Γράψαμε πολλά μικρά ΟΧΙ μέσα σε ένα μεγάλο ΟΧΙ!

Παρακολουθήσαμε δύο ταινίες μικρού μήκους: «Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι» και «Ειρήνη» – η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα, που αξίζει να δείτε και να κουβεντιάσετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά σας!!!!

Μάθαμε το σήμα της Ειρήνης και κάναμε μια ΟΜΑΔΙΚΗ εργασία με κομμάτια από παλιά και χαλασμένα παζλ!

 

Εκτυπώσαμε τις φωτογραφίες από τον συμβολισμό των γεγονότων (με τις ξυλομπογιές) και τη χρονική ακολουθία τους και φτιάξαμε μια μεγάλη αφίσα!

Και μετά κάναμε κι εμείς μια καταγραφή της χρονικής αυτής ακολουθίας σε φύλλο εργασίας!

Γνωρίσαμε και αγαπήσαμε το κατάλευκο Περιστέρι της Ειρήνης. Με μπλε μπογια και σφουγγαράκια φτιάξαμε τα ΑΤΟΜΙΚΑ μας καδράκια, που στόλισαν το σκηνικό της γιορτής μας και στη συνέχεια το δωμάτιό μας!!!

Φτιάξαμε και τα δικά μας Σημαιάκια και φωτογραφηθήκαμε με αυτά!

Τέλος,  τιμήσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με αναφορές στους ήρωες του’40 και την αντίσταση του ελληνικού λαού στους κατακτητές, με ποιήματα γνωστών ποιητών, τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας!!!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

 

 

 

 

28η Οκτωβρίου 1940 (μέρος 1o)

Οκτ 202022

Αυτήν την εβδομάδα πρωί – πρωί μας περίμενε μια έκπληξη στην τάξη. Μια καινούργια «γωνιά», η «Γωνιά της 28ης Οκτωβρίου», όλη μπλε, με βιβλία και εικόνες από τον πόλεμο του 1940, κάρτες με τον πόλεμο και την ειρήνη, σύμβολα και πολλά κλαδιά δάφνης!!! Στη συνέχεια προστέθηκε και ένα ξύλινο παζλ με την ελληνική σημαία!

 

Για να μπορέσουν τα παιδιά να καταλάβουν τη χρονική ακολουθία των γεγονότων, ενός  μεγάλου κεφαλαίου της ιστορίας της Ελλάδας, που  ξεκίνησε τα ξημερώματα της αυγής της 28ης Οκτωβρίου 1940, μας βοήθησαν οι ξυλομπογιές! Μπλε για τους Έλληνες, μαύρες για τους Ιταλούς και Γερμανούς. Με τις ξυλομπογιές των παιδιών λοιπόν, ως άλλες κούκλες κουκλοθεάτρου, είπαμε με λίγα λόγια την ιστορία αυτή. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει ΟΧΙ στον πρωθυπουργό της Ιταλίας που του ζητάει να του παραδώσει τη χώρα. Και ο ΠΟΛΕΜΟΣ ξεκινάει. Οι ταπεινές ξυλομπογιές γίνονται Έλληνες φαντάροι, φωνάζουν ΑΕΡΑ και διώχνουν τους Ιταλούς. Έρχονται όμως και οι Γερμανοί που είναι πολλοί και κάνουν ΚΑΤΟΧΗ. Όμως η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ελευθερώνεται από τον εχθρό, σηκώνεται όρθια και φωνάζει ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! Απλές εικόνες, με τις ξυλομπογιές, που προκαλούν συναισθήματα έκπληξης, φόβου, χαράς, υπερηφάνειας! Τα παιδιά άρχισαν να παίζουν καθημερινά με αυτά και να διηγούνται εύκολα και απλά την ιστορία! (Η ιδέα είναι από το blog της συναδέλφου Ηρώς Παπαδοπούλου, melerino.gr)

 

 

 

Κρεμάσαμε έναν μεγάλο χάρτη στον τοίχο, βρήκαμε την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία και καρφιτσώσαμε πάνω τους τις σημαίες τους.

Εστιάσαμε στη δική μας την ελληνική σημαία και το αντίστοιχο παζλ βοήθησε στην εμπέδωση και την ανασύνθεση της σημαίας!

Διαβάσαμε ένα παραμύθι για το πώς φτιάχτηκε η σημαία μας, από το βιβλίο της Ματούλας Τόλκα «Γαλανόλευκη σημαία»

… και με ομαδική εργασία φτιάξαμε την «Ελλάδα» με παλιά σημαιάκια, μαρκαδόρους και λίγο μαλλί πλεξίματος. Για το πατρόν επιλέξαμε το μικρότερο κορίτσι της τάξης και η δουλειά ξεκίνησε…

 

Συνεχίζεται…

Μια φθινοπωρινή εβδομάδα χαλάρωσης!

Οκτ 202019

Μετά την πίεση των πρώτων εβδομάδων και πριν την προετοιμασία του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου για την 28η Οκτωβρίου του 1940, περάσαμε μια βδομάδα χαλάρωσης κάνοντας πολλές δραστηριότητες που μας διασκέδασαν και μας έδωσαν χαρά!

Μεταξύ άλλων:

Φτιάξαμε τα πολύχρωμα και χαρούμενα  σουπλά της πλαστελίνης!!! Ζωγραφίσαμε τη δική μας προσωπική και μοναδική εικόνα πάνω σε ένα μεγάλο χαρτί Α3, που στη συνέχεια πλαστικοποιήθηκε και έγινε ένα πανέμορφο σουπλά για να παίζουμε τις πλαστελίνες πάνω σε αυτό, φροντίζοντας να κρατάμε και τα τραπέζια μας καθαρά! Και αμέσως άρχισε το παιχνίδι!!!

 

Στολίσαμε τα παράθυρα της τάξης μας με φθινοπωρινές εικόνες, ξερά φύλλα, λαχταριστά τσαμπιά σταφύλι, σύννεφα που φέρνουν βροχή και απαραίτητες ομπρέλες!!!

Τέλος, φτιάξαμε έναν αγκαθωτό σκαντζόχοιρο με πιρούνια και μπογιές και στολίσαμε μέσα την τάξη μας!!!

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση Σεισμού στο σχολείο!

Οκτ 202013

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών (13 Οκτωβρίου), μάθαμε σήμερα για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού!

Όταν γίνεται σεισμός, τι συμβαίνει μέσα στη γη; τι συμβαίνει επάνω στη Γη; πώς μπορούμε να προστατευθούμε; τι πρέπει να κάνουμε την ώρα του σεισμού; τι πρέπει να κάνουμε μετά; τι πρέπει να έχει μέσα μια τσάντα έκτακτης ανάγκης;

Πολλά τα ερωτήματα… και αφού δόθηκαν οι απαντήσεις, «παίξαμε» ένα σενάριο σεισμού στο σχολείο! Τα παιδιά ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας («χαμηλώνω – καλύπτομαι – μένω») άλλοτε καλύφτηκαν κάτω από ένα γερό τραπέζι κρατώντας ένα πόδι και άλλοτε χαμήλωσαν και κάλυψαν το κεφάλι με τα χέρια τους.

Μετά βγήκαν συντεταγμένα στην αυλή, σε προκαθορισμένο σημείο, παίρνοντας μαζί και την τσάντα έκτακτης ανάγκης με τα απαραίτητα (φακός, νερό, σφυρίχτρα, ραδιόφωνο). Στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του σχολείου προβλέπεται να παραμείνουν εκεί μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς.

Όταν τελειώσαμε με τις ασκήσεις προσομοίωσης σεισμού, φτιάξαμε ένα σπιτάκι που δονείται πάνω σε ένα σπιράλ και το διασκεδάσαμε παίζοντας με αυτό!!!

Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, για αυτό είναι απαραίτητο ένα τέτοιο «σενάριο» να κάνετε και στο σπίτι με τα παιδιά, ώστε σε περίπτωση σεισμού να είναι όλη η οικογένεια προετοιμασμένη για το τι θα κάνει, αναλόγως με τους χώρους του σπιτιού και τα έπιπλα, την πιθανή διαφυγή κλπ.

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε ένα κομμάτι της ιστοσελίδας του, ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Μην χάνετε χρόνο. Διαλέξτε την ενότητα που σας ταιριάζει και περιπλανηθείτε. https://kids.oasp.gr/

 

Οι πρώτες εβδομάδες στο νηπιαγωγείο!!!

Οκτ 202011

Τρεις βδομάδες συμπληρώσαμε και το μόνο σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πιο περίεργη και η πιο δύσκολη από όσες έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει όλη τη λειτουργία του σχολείου, με αποτέλεσμα παιδιά και εκπαιδευτικοί να καλούμαστε να ακολουθήσουμε μέτρα πρωτόγνωρα και περιορισμούς πολλούς στην καθημερινότητά μας. Σε αυτήν την πρόκληση τα παιδιά αποδεικνύονται οι πιο υπεύθυνοι πολίτες, αφού συμμορφώνονται και προσαρμόζονται σε όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό, χωρίς να δυσανασχετούν. Αντιθέτως, με υπομονή και κατανόηση τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και φορούν τη μάσκα τους, πλένουν συχνά και σχολαστικά τα χέρια τους και χρησιμοποιούν το αντισηπτικό πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα!!!

Έτσι κάπως ξεκινήσαμε και μάθαμε Πώς να πλένουμε τα χέρια μας

Πώς να χαιρετιόμαστε με νέους διασκεδαστικούς τρόπους

Πώς να βάζουμε και να βγάζουμε τη μάσκα μας

Είδαμε και τα μικρόβια στο μικροσκόπιο

Φορέσαμε τη μάσκα μας

 

Και ξεκινήσαμε κάνοντας πειράματα με τα μικρόβια και το σαπούνι

Όταν είδαμε το αποτέλεσμα που είχε το νερό και το σαπούνι στα χέρια μας, ψεκάσαμε με σαπουνόνερο και τα φύλλα της μηλιάς στην αυλή, που είχαν γεμίσει μικρόβια (ψώρα)

Μάθαμε να κάνουμε γραμμή και να πηγαίνουμε όλοι μαζί στην τουαλέτα

 

Και να τρώμε το δεκατιανό στα τραπεζάκια μας

 

Βγήκαμε στην αυλή και παίξαμε πολλά παιχνίδια

 

Παιχνίδια παίξαμε και μέσα στην τάξη, με τουβλάκια

Στο Κουκλοθέατρο

Στα τραπέζια με παιδαγωγικό υλικό

Στο Καβαλέτο

 

και αρχίσαμε να δημιουργούμε τη δικιά μας Πινακοθήκη

 

Ανακαλύψαμε το όνομά μας, χρωματίζοντας με τέμπερα ένα λευκό χαρτόνι

Και διακοσμήσαμε το Αρχικό γράμμα του ονόματός μας με αποτυπώματα από φελλό

Μάθαμε για τη μυθολογική Σφίγγα

Και το Αίνιγμα που έβαζε στους περαστικούς

Και την ζωγραφίσαμε όπως την φανταστήκαμε

 

Όταν μάθαμε για την γιορτή του παππού και της γιαγιάς (1 Οκτωβρίου), παίξαμε με τα ραβδιά και αναπαραστήσαμε τους ηλικιωμένους

Τους ζωγραφίσαμε στον μεγάλο πίνακα και μέσα στην καρδιά μας

Ανασυνθέσαμε τις λέξεις ΠΑΠΠΟΥΣ και ΓΙΑΓΙΑ

Τις ομαδοποιήσαμε

Και τους φτιάξαμε μια καρτούλα-δώρο με τα χεράκια μας

Ύστερα μάθαμε για την άλλη γιορτή, αυτή των ζώων (4 Οκτωβρίου), βάλαμε τα ζωάκια του τραγουδιού που μάθαμε («Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι»)  στη σειρά

Φτιάξαμε ομάδες με τα ζώα της Στεριάς, της Θάλασσας και του Αέρα

Και κατασκευάσαμε ένα ατομικό πλακάτ με όσα χρειάζεται ένα κατοικίδιο ζωάκι ΤΡΟΦΗ-ΝΕΡΟ-ΑΓΑΠΗ

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!!!

 

Αγιασμός στο σχολείο!!!

Σεπ 202020

Αγαπητοί γονείς,

την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10 το πρωί

θα πραγματοποιηθεί τελικά ο καθιερωμένος Αγιασμός

για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021, στην αυλή του σχολείου.

Καλή σχολική χρονιά σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς!!!

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σεπ 202017

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17/9/2020 ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9/2020 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

« Παλιότερα άρθρα

Translate

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Η ώρα είναι

Σαν σήμερα

  1. 26/01/1821: Αρχίζει η διάσκεψη της Βοστίτσας (Αίγιο). Ο Παπαφλέσας ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης βρίσκεται στην περιοχή Σουράδα της Μυτιλήνης και συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, στα κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, γιαυτό και συχνά το   αποκαλούμε «Ακαδημία»!

Το σχολικό έτος 2020-2021 διδάσκουν οι Νηπιαγωγοί:

Ανδρομάχη Γκριζτιώτου (Προϊσταμένη-Πρωινό Τμήμα 1)

Όλγα Καραγιαννίδου (Πρωινό Τμήμα 1-Ολοήμερο Τμήμα 1)

Ειρήνη Χλίμπου (Πρωινή Υποδοχή-Πρωινό Τμήμα 2)

Ειρήνη Καραμπάση (Πρωινό Τμήμα 2-Ολοήμερο Τμήμα 2)

Δέσποινα Κομνηνού (Πρωινό Τμήμα 3)

Σκοπός της προσχολικής αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων.
Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε μια ρηξικέλευθη εποχή, σε μια διαρκώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινωνία. 

Προτεραιότητά μας είναι μέσα από τη δημιουργική μάθηση να διαμορφώσουμε δημιουργικά -με κριτική σκέψη- άτομα, ικανά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτής της ταχύτατα εξελισσόμενης κοινωνίας. 

DSC09036

Υλοποιούμε όλες τις δράσεις που υποστηρίζονται από τις δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, και διευρύνουμε την επικοινωνία προς όλους τους κοινωνικούς άξονες, συμμετέχοντας ενεργά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών, με σεβασμό στην Παράδοση και την Ιστορία του τόπου μας. 

DSC02822

Θεωρούμε τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων πολύ σημαντική, γι’ αυτό και επιδιώκουμε συστηματικά την αρμονική και εποικοδομητική επικοινωνία. Στην εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αποστολή του σχολείου, οι γονείς είναι οι σημαντικοί αρωγοί του.
Οι τακτικές συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα, οι καθημερινές αλλά και οι προγραμματισμένες ιδιαίτερες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, η συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, η συχνή αποστολή ατομικών σημειωμάτων, η επιμόρφωση γονέων από ειδικούς επιστήμονες για θέματα εκπαίδευσης των παιδιών και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποβλέπουν στο να καταστήσουν στενότερη την επικοινωνία και πιο αποδοτική τη συνεργασία ανάμεσα στο Σχολείο και τις οικογένειες των παιδιών.

DSC02824

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας, που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός της η ενημέρωση των γονέων.
Αγαπητοί γονείς, το Ιστολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των παιδιών σας και να συζητάτε μαζί τους για αυτές τις δραστηριότητες. Οι εικόνες λειτουργούν ως μέσο ανατροφοδότησης, αφού είναι το πιο φιλικό μέσο για τα παιδιά.

DSC09025 DSC09032

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 2251043143.
email: mail@10nip-mytil.les.sch.gr


Σύνδεση 


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων