18 Μαΐου: Διεθνής ημέρα Μουσείων

Είναι μια από τις μέρες που τα δημόσια μουσεία της χώρας μας γιορτάζουν και η είσοδος σε αυτά είναι ελεύθερη! Με αφορμή αυτή τη μέρα ξεκινήσαμε να συλλέγουμε πληροφορίες και να δημιουργούμε όπως οι αρχαίοι Έλληνες. Το πρόγραμμα μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του σχολείου μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. 

Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

Η εκγύμναση του σώματος είναι μία καλή συνήθεια που πρέπει να υπάρχει στη ζωή κάθε παιδιού ώστε να την ακολουθήσει και στην μετέπειτα ζωή του. Τα οφέλη της είναι γνωστά σε όλους μας!

Χρόνια πολλά Μαμά!

Μία τόσο μικρή λέξη με τόσο μεγάλη σημασία. Στον καθένα μας η λέξη μαμά μας φέρνει στο νου πολλές εικόνες, πολλά συναισθήματα, ήχους, μυρωδιές και όμορφες στιγμές. Είναι ο άνθρωπος που μας έφερε στη ζωή ή που μας ανέθρεψε. Αυτός που σε κάθε δυσκολία ή όμορφη εμπειρία θα τρέξουμε να το μοιραστούμε. Χρόνια πολλά σε αυτό τον πολύτιμο άνθρωπο της ζωής μας. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες που γιόρταζαν την Κυριακή!

 

Πασχαλινές δημιουργίες!

Άλλη μια όμορφη περίοδος πέρασε! Τα παιδάκια μας έχοντας ήδη αναπτύξει πολλές δεξιότητες έβαλαν όλη τους την τέχνη για να υλοποιήσουν υπέροχες πασχαλινές δημιουργίες. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !

1650007259008

Ανοιξιάτικος περίπατος

Για άλλη μια φορά η φύση μας συναρπάζει!

1649151512432

Έφτασε η εποχή των χρωμάτων και μαζί τους ήρθαν και τα αποδημητικά πουλιά! Ένα από αυτά είναι ο πελαργός που έχει φτιάξει τη φωλιά του στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στην πόλη μας. Με αφορμή τον ερχομό του κάναμε ένα περίπατο ως τη φωλιά του όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να παρατηρήσουμε τις αλλαγές στη φύση.

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) θα διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.Λήψη αρχείου

Σώμα και Διατροφή

Μαθαίνουμε για το σώμα μας και πως θα το διατηρήσουμε δυνατό!

25η Μαρτίου! Διπλή Γιορτή

Φέτος τις γιορτάσαμε από κοντά! Στολίσαμε, δημιουργήσαμε υπέροχες χειροτεχνίες, και φυσικά πήραμε πολλές γνώσεις για αυτή τη μέρα και την εποχή της επανάστασης του ’21.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα! 

Έκτακτη ανακοίνωση

Σύμφωνα με την έκτακτη απόφαση του Δήμου Θηβαίων λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών σήμερα Παρασκευή 11/3/22 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Περισσότερα..

Ενημέρωση

Λόγω καιρικών συνθηκών αύριο Πέμπτη 10/3/22 η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση (Webex) στους συνδέσμους των εκπαιδευτικών που διαθέτετε.

Ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων:  8:15 π.μ. – 10:25 π.μ.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:
1η ώρα:  8:15-8:45
Διάλειμμα: 8:45-9:05
2η ώρα: 9:05-9:35
Διάλειμμα: 9:35-9:55
3η ώρα: 9:55-10:25

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη!

        Καλωσορίσαμε την Άνοιξη και τον Μάρτη!

                         .jpg

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2022

Κέφι, τραγούδι, παιχνίδι, χορός και φυσικά φαγητό! Έτσι με τον πατροπαράδοτο τρόπο περάσαμε την Τσικνοπέμπτη μας!

Διαδικασία και δικαιολογητικά των ηλ/κων αιτήσεων εγγραφής 2022-23

Δείτε εδώ:Λήψη αρχείου

Όρια της σχολικής περιφέρειας του 5ου Νηπιαγωγείου Θήβας

Τα  όρια της περιοχής εγγραφών για το νηπιαγωγείο περικλείονται από τις εξής οδούς:

Π.Καραμαγκιόλη και Αυλίδος, βγαίνοντας από την πόλη δεξιά ,έως Ησιόδου ανεβαίνοντας δεξιά έως τη διασταύρωση με Ψαρρών. 

Από Ψαρρών και πάνω εκατέρωθεν της Ησιόδου , Ματσαγγούρα έως Ζωοδόχου Πηγής και Χατζηλάμπρου.

Χατζηλάμπρου ,Οπλαρχηγου Βόγκλη ως Λαμπράκη, αριστερά ανεβαίνοντας τη Λαμπράκη, Κεραμιδιάρη  αριστερά ανεβαίνοντας τη εώς τη 

Χατζηλάμπρου.

Υπαίθρια μαγαζάκια μέσα στην τάξη!

Μέρα – Νύχτα

Ομαδικές εργασίες Ολοήμερου Τμήματος!

Αμυγδαλιά!

Όταν ανθίζει η αμυγδαλιά ξέρουμε πως η Άνοιξη είναι κοντά! 0002 1

 

 

 

 

 

 

 

(Πηγή: http://markoudesypri.blogspot.com/2013/02/blog-post_16.html

Χρώματα και Συναισθήματα!

Color Monster Kit Image 2 1

Το τερατάκι των χρωμάτων!

Μαθαίνουμε τα χρώματα και τα συναισθήματα!

 

 

Ενημέρωση

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2022-23

Στο διάστημα από 1 έως 20 Μαρτίου, πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες τις εγγραφές των παιδιών τους στα νηπιαγωγεία της χώρας, ενώ θα πρέπει οι ίδιοι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για επανάληψη της φοίτησης στο νηπιαγωγεία εάν το παιδί έχει κενά και δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α΄ Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας όρισε τις ημερομηνίες εγγραφών των παιδιών στα νηπιαγωγεία ενώ δίνει και αποσαφηνίσεις για τις περιπτώσεις, που τα νήπια έχουν σοβαρά κενά και υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Α΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στο νηπιαγωγείο γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαρτίου του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Για την επανάληψη φοίτησης, ισχύουν τα εξής:

– Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα (1) ακόμη έτος μπορεί να γίνει με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων, όταν βεβαιώνεται με γνωμάτευση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή σχετική βεβαίωση του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης ή του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών ότι ο μαθητής παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου.»

– Σε κάθε περίπτωση δεν εγγράφεται ούτε δύναται να επαναφοιτήσει στο νηπιαγωγείο μαθητής που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ή επαναφοίτησης έχει συμπληρώσει την ηλικία των επτά (7) ετών».

-Οι Διευθυντές Προϊστάμενοι των νηπιαγωγείων, παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

-Επίσης, καλούνται οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΑΣΥ όπως προβούν στον απαραίτητο προγραμματισμό των ενεργειών τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας όπου απαιτείται, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζονται στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

-Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο εφαρμόζεται αν οι απουσίες του μαθητή του νηπιαγωγείου υπερβαίνουν τις εκατό (100) ανά διδακτικό έτος, η βεβαίωση φοίτησης για την εγγραφή στην Α΄ Δημοτικού χορηγείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής επαναλαμβάνει τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο.

Χειμωνιάτικες δημιουργίες!

Το χιονισμένο Νηπιαγωγείο μας και μερικές από τις χειμωνιάτικες δημιουργίες των παιδιών! ❄

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι το νηπιαγωγείο μας αύριο Τρίτη 1/2/2022 θα λειτουργήσει κανονικά από τις 9.00π.μ. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τα τεστ COVID και τη δήλωση τους στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Σας περιμένουμε!

Δραστηριότητες και παιχνίδια στο χιόνι!

«-Χιόνι!» «-Χιονίζει!» Με το άκουσμα του και μόνο τρέχουμε στα παράθυρα με ενθουσιασμό! Παρόλο το κρύο και τις δυσκολίες η χιονόπτωση αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καιρικά φαινόμενα μικρών και μεγάλων. Άλλοι θέλουμε να το αγγίξουμε, να βγάλουμε φωτογραφίες ή να περπατήσουμε πάνω του και άλλοι απλά μαγευόμαστε παρακολουθώντας τις νιφάδες που σαν στολίδια ντύνουν τη φύση στα λευκά. Οι μικροί μας φίλοι, και όχι μόνο, με την πρώτη ευκαιρία θα βγουν σε αυτό για τι άλλο…μα φυσικά για παιχνίδι!

Εδώ θα βρείτε μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιχνίδι στο χιόνι ώστε να το απολαύσετε ακόμα πιο πολύ!

Καλή διασκέδαση!

 

(Πηγή: http://polkadots.gr/drastioriothtes-paixnidia-xioni/ )

 

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση την απόφαση του Δήμου Θηβαίων για αναστολή, η λειτουργία του νηπιαγωγείου για τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση (Webex). Οι ώρες έναρξης και λήξης καθώς και το πρόγραμμα έχουν δοθεί σε προηγούμενες ενημερώσεις.