Ενημέρωση Γονέων για τη λειτουργία του Ν/Γ μας τις επόμενες μέρες

Αγαπητοί γονείς από αύριο Τρίτη 11/6/2024 έως και την Πέμπτη 13/6/2024 τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του δήμου Θηβαίων θα λειτουργήσουν έως τις 11:30 π.μ. κατόπιν εντολής του δημάρχου λόγω καύσωνα.

Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Προστάτεψε το Δάσος – είναι πηγή Ζωής”

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μεταφτσή Μαρία

Θεματική: Φροντίζω το Περιβάλλον/ Υποθεματική: Κλιματική Αλλαγή, Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική Προστασία

1 Εργαστήριο: “Ας ξανασυστηθούμε.. Δημιουργούμε το συμβόλαιο της ομάδας”

Οι μαθητές δημιουργούν το συμβόλαιο δράσης της ομάδας τους. Η κάθε ομάδα αποφασίζει και καταγράφει τους κανόνες με όποιον τρόπο μπορεί π.χ. τους ζωγραφίζει, τους γράφει και ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα τους παρουσιάζει στην ολομέλεια της τάξης.. Η Αφίσα με τους κανόνες των ομάδων αναρτάται σε εμφανές σημείο στην τάξη και τα νήπια έχουν συμφωνήσει να τους τηρούν καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου..

κανονες ομαδων

2 Εργαστήριο: “Μικροί Εξερευνητές”

Τα νήπια είδαν φωτογραφίες εκτυπωμένες από το δάσος του Μοσχοποδίου και κλήθηκαν να τις περιγράψουν..

φωτο 5 φωτο 4

φωτο 3 φωτο 2 φωτο 1

Από δική μου επίσκεψη στο δασάκι της πόλης μας συνέλλεξα ξερά κλαδιά, ξερά φύλλα, κουκουνάρια κτλ.. Το υλικό μεταφέρθηκε στο σχολείο και έγινε αξιολόγηση από τα ίδια τα παιδιά απαντώντας σε ερωτήσεις που τους έθετα π.χ. Έχετε επισκεφθεί το δάσος της πόλης μας; Τι δέντρα συναντάμε στο Μοσχοπόδι; Tι υπάρχει στο έδαφος/χώμα; Τι ζώα φιλοξενεί το Δάσος της πόλης μας; κτλ..

3 Εργαστήριο: “Τη φωνή μου Ενώνω το Δάσος Μεγαλώνω”

Τα νήπια χωρίστηκαν σε 3 ομάδες: 1η Ομάδα: “Η Φωνή των Ζώων”, 2η Ομάδα “Η Φωνή του Δάσους” και 3η Ομάδα “Η φωνή των Παιδιών”..

1η Ομάδα: Τα παιδιά ζωγραφίζουν ανά ζεύγη τι φοβάται η αρκούδα και τι αισθάνεται ότι απειλεί “το σπίτι της το δάσος”..

“Είμαι η Αρκούδα και φοβάμαι…”

Αρκούδα 1  Αρκούδα 2

2η Ομάδα : “Κατασκευή Μακέτας του Δάσους της Πόλης μας” με ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, ρολά από χαρτί, χρωματιστό γκοφρέ, πινέλα, καφέ τέμπερα, πράσινο κάνσον , μαρκαδόρους, κουκουνάρια.. Στο φύλλωμα των δέντρων το κάθε παιδί γράφει όπως μπορεί τι μας προσφέρει το δάσος σαν να είχε στόμα και να μιλούσε το ίδιο..

“Είμαι το Δάσος και προσφέρω..”

Μακέτα  Μακέτα 2

3η Ομάδα: Δημιουργία Αφίσας με τίτλο: “Τη Φωνή μου ενώνω το Δάσος μεγαλώνω..” Τα μέλη της ομάδας καλούνται να ταξινομήσουν σε δύο στήλες έτοιμες πλαστικοποιημένες εικόνες οι οποίες απεικονίζουν θετικές και αρνητικές στάσεις απέναντι στο δάσος. Περιμετρικά της αφίσας σχηματίζουν δέντρα με τις παλάμες τους και στόματα που συμβολίζουν τις φωνές τους προκειμένου να τη διακοσμήσουν..

Αφίσα

Το κάθε παιδί ζωγράφισε σε χαρτί Α4 μία αιτία που απειλεί το δάσος από συζήτηση που έχει προηγηθεί..

1713290745190 1713290745215 1713290745236 1713290745262 1713290883670 1713290883694 1713290883719 1713290883740 1713290883765

4 Εργαστήριο: “Οι Περιπέτειες μίας Σακούλας στο Δάσος”

1715586762922 

Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι και ακολούθως τα νήπια κλήθηκαν να αναδιηγηθούν την ιστορία. Το κάθε παιδί  έπαιρνε το λόγο με τυχαία σειρά μιλώντας σε α’ ενικό πρόσωπο και έτσι γινόταν η βασική ηρωίδα του βιβλίου π.χ. Είμαι η Σούλα η Σακούλα και από τον σάκο της ανακύκλωσης…

-Έπεσα κάτω και βρέθηκα στην παραλία..

-Ταξίδεψα σε ένα σχολείο..

-Με πήρε η Ασπασία και με πήγε στο πευκοδάσος και ήρθανε οι κάμπιες να με φάνε..

– Με πήρε η Ασπασία και με πήγε στο σπίτι της στη φωλιά της..

– Έριξε νερό ο πυροσβέστης στο δάσος για να σβήσει τη φωτιά..

– Κάποιοι ασυνείδητοι κάνανε πικ-νικ και βάλανε φωτιά στο δάσος..

1713539336616

Αμέσως μετά, χωρίστηκαν σε ομάδες..

Η 1η Ομάδα (5 παιδιά) ανέλαβε να αναπαραστήσει εικαστικά τους ήρωες της ιστορίας (τη Σούλα Σακούλα, την Ασπασία τη σουσουράδα με τα τρία μικρά πουλάκια της, τις δύο κάμπιες, το αγριοπερίστερο και τον εθελοντή πυροσβέστη) με μαρκαδόρους, χαρτόνια, ψαλίδια, κόλλες, γλωσσοπίεστρα)

1713539336676

Η 2η Ομάδα (4 παιδιά) ανέλαβε να ζωγραφίσει ένα διαφορετικό εξώφυλλο για το παραμύθι πάνω σε λευκό κάνσον και να δώσει έναν διαφορετικό τίτλο στην ιστορία

1713539336660 1713539336631

Και η 3η Ομάδα (5 παιδιά) κλήθηκε να ζωγραφίσει με πινέλα και τέμπερες σε χαρτί του μέτρου χωρίζοντάς το στη μέση το «παρθένο- ζωντανό» πευκοδάσος από τη μία μεριά και από την άλλη πως γέμισε καπνό και πήρε φωτιά όταν μία παρέα ανθρώπων άναψε φωτιά για να κάνει πικ νικ.

1713539336641

 

 

 

 

 

 

 

Όρια 5ου Νηπιαγωγειου

Τα  όρια της περιοχής εγγραφών για το νηπιαγωγείο περικλείονται από τις εξής οδούς:

Π.Καραμαγκιόλη και Αυλίδος, βγαίνοντας από την πόλη δεξιά ,έως Ησιόδου ανεβαίνοντας δεξιά έως τη διασταύρωση με Ψαρρών. 

Από Ψαρρών και πάνω εκατέρωθεν της Ησιόδου , Ματσαγγούρα έως Ζωοδόχου Πηγής και Χατζηλάμπρου.

Χατζηλάμπρου ,Οπλαρχηγου Βόγκλη ως Λαμπράκη, αριστερά ανεβαίνοντας τη Λαμπράκη, Κεραμιδιάρη  αριστερά ανεβαίνοντας τη εώς τη 

Χατζηλάμπρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2024-25

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία

«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β’ 1767):

α) τα στοιχεία του προνηπίου/ νηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στους γονείς/κηδεμόνες κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το/τα τέκνο/α για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/ουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/τη Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του προνηπίου/νηπίου στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχήςστο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων/νηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα και εντός της προσθεμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/ντρια- Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται :

α) η αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)

γ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α΄ 25).

δ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του/της μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767), οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/ κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας

«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ. 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767). Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ντρια – Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζουν οι γονείς/κηδεμόνες.

Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα (παρ. 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767).

STEAM Kαι η Γη γυρίζει!!!

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μεταφτσή Μαρία

Θεματικός κύκλος: “Δημιουργώ-Καινοτομώ, Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία”

Υποενότητα: STEAM, Εκπαιδευτική Ρομποτική

Τμήμα 1

1 Εργαστήριο Δεξιοτήτων: “Το Παιχνίδι με τις ερωτήσεις”

Παίξαμε παιχνίδι γνωριμίας με κάρτες που απεικονίζουν τους πλανήτες, τις σκορπίσαμε σε όλη την τάξη κ κάθε φορά που σταματούσε η μουσική το κάθε παιδί επέλεγε την κάρτα που βρισκόταν δίπλα του ώστε να ευνοήσουμε το στάδιο της απελευθέρωσης της ομάδας.

1707836168017 17078361680291707836167975 1707836167994  1707836167959

Έπειτα ανιχνεύσαμε τι γνωρίζουν ήδη τα παιδιά για το Διάστημα και με την μέθοδο του καταιγισμού ιδεών τις καταγράψαμε σε ιστόγραμμα..

1707836167968 1

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το προτεινόμενο από το ΙΕΠ εκπαιδευτικό βίντεο για το πλανητικό μας σύστημα:

https://www.youtube.com/watch?v=xOUOZCY3VE

1707925363662  1707925363655

Mε την εφαρμογή skyview ανακαλύψαμε τη θέση των αστερισμών στον ουρανό και κατασκευάσαμε έναν από τους αστερισμούς που μας εντυπωσίασαν

17079253636471707925363638

2 Εργαστήριο: “Ας δούμε τους πλανήτες από κοντά…Υπάρχει ζωή εκεί έξω;”

Ηρθε η ώρα να δούμε τους πλανήτες από κοντά με την εφαρμογή της NASA!!!

https://solarsystem.nasa.gov/planets/overview/

Στη συνέχεια φουσκώσαμε μπαλόνια και μοιράσαμε χρωματιστούς πλανήτες στα παιδιά καθώς και ένα πορτοκαλί που αναπαριστά τον ήλιο. Χορέψαμε σε τροχιά γύρω από αυτόν ακούγοντας το τραγούδι της Σοφίας Παπάζογλου “Η γιορτή των Αστεριών” από το CD: Τεμπέλης Δράκος

https://www.youtube.com/watch?v=yJOZVHaExaO

Το παιδί στη μέση αναπαριστά τον ήλιο και τα υπόλοιπα τους πλανήτες..

1708018289604   1708018289623

Τοποθετήσανε τους 8 πλανήτες στη σειρά ξεκινώντας από αυτόν που είναι ο πιο κοντινός στον ήλιο..

1708544623044 1708544623033 1708544623021 1708544623009

Ταυτίζουν τα ονόματα των πλανητών με τα ονόματα των Θεών του Ολύμπου..

1708544622997  1708544673374  1708544673364

1708544673354   1708544673343

1708704816577 1708704816587 1708704816563

Ζωγραφίζουν τον πλανήτη του ηλιακού συστήματος που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση..

1708262302111 1708262302121 1708262302130 1708262302139 1708262302147 1708262302155

Παρακολουθήσαμε το βίντεο της NASA https://youtube/aTd2f59TSVo και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε έναν δικό μας πύραυλο με απλά υλικά που εξυπηρετούσε την μαθηματική υπολογιστική σκέψη.. Το τάγκραμ σε σχήμα πυραύλου παρέμεινε στην οργανωμένη μαθησιακή περιοχή με θέμα “το Διάστημα” προκειμένου να παίζουν τα παιδιά..

1708452438168   1708452438178

Δεν παραλείψαμε φυσικά να κατασκευάσουμε πυραύλους για να εκτοξευθούμε ως επίδοξοι αστροναύτες στο διάστημα και να απολαύσουμε το πολύ ενδιαφέρον ταξίδι που ξεκινάει.. Άραγε τι θα συναντήσουμε εκεί;

1708618392147 1708618392159

3 Εργαστήριο: “Ο Ήλιος μας, η πηγή της ζωής μας..”

Παρακολουθήσαμε το βίντεο http://solarsystem.nasa.gov/planets/sun/basic

Πως κινείται ο ήλιος; Πως είναι η επιφάνεια του; Mε τι μοιάζει;

1708452438205

Ομαδική Κατασκευή του Ηλιακού Συστήματος..

1709063202647

Έπειτα συγκεντρώσαμε πληροφορίες για το μεγάλο αστέρι του ηλιακού συστήματος τον Ήλιο. Μας δίνει ζέστη, φως και χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη μας. Ασχοληθήκαμε με τον μύθο του Φαέθωνα του γιού του Ήλιου..

1710435178612   1710435178603   17104351786231710435178632   1710435178640

Χωριστήκανε σε 3 ομάδες .. η 1η ομάδα κλήθηκε να αναπαραστήσει “το Άρμα του Ήλιου” με ανακυκλώσιμα υλικά (χάρτινα ρολά, χαρτόκουτο), τουβλάκια lego, τέμπερες και πινέλα..

αρμα 1 αρμα 2

Η 2η Ομάδα δημιούργησε “τα Ηφαίστεια” με ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά μπουκάλια,χάρτινα πιάτα), τέμπερες, πινέλα και πλαστελίνη (καφέ, κίτρινη & κόκκινη)

ηφαίστεια 1 ηφαίστεια 2

και η 3η Ομάδα κλήθηκε να δημιουργήσει “τα παγόβουνα” πάνω σε γαλάζιο κάνσον χαρτόνι με απλά υλικά όπως λευκή πλαστελίνη, βαμβάκι και λευκό χαρτί γλασέ προκειμένου να τα γεμίσουν και να τα διακοσμήσουν

παγόβουνα

4 Εργαστήριο: ” ‘Ενας Ήλιος, μια Γη, ένα Φεγγάρι..”

Τα νήπια χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και η κάθε ομάδα είχε μία αποστολή..να αποτυπώσει εικαστικά χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές τον ήλιο, τη γη και τη σελήνη..Ιδού το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους..

“Ομάδα του Ήλιου”

1710435294144

“Ομάδα της Γης”

1710435294126

“Ομάδα της Σελήνης”

1710435294135

 

 

 

Καλές Συνήθειες πριν και κατά τη διάρκεια του φαγητού.. (Ολοήμερο Τμήμα)

Κρίθηκε αναγκαίο να θίξουμε κ πάλι τι κάνουμε πριν και κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εν προκειμένω του μεσημεριανού, καθώς κάποια παιδιά δυσκολεύονται να αποδεχθούν οτι λειτουργούμε ομαδικά και σεβόμαστε τον διπλανό μας αλλά και όλη την όμαδα την ώρα του φαγητού..

1706814289188     1706814289153     1706814289202

Ακολούθως, ζωγραφίσανε μία καλή συνήθεια που επιθυμούσαν πριν ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος..τοιχοκολλήσαμε τους κανόνες στην τάξη σε εμφανές σημείο ώστε να τους βλέπουν τα παιδιά..

  1. Πλένω τα χέρια μου

1706814435463 

Χριστίνα

2. Στρώνω Πετσέτα

1706814435575        1706814435548      1706814435484

3. Κάνουμε την προσευχή μας..(ποιήμα του Γιάννη Ρίτσου)

1706814435526

4. Μοιραζόμαστε το φαγητό μας με κάποιον φίλο μας..

Δημήτρης

1706814435599  

Κερασία                                                                         Πλούταρχος

1706814435619         1706814289179

 

 

Μια ματιά στις χειμερινές δημιουργίες των παιδιών… (Ολοήμερο Τμήμα)

“Ζωγραφίζοντας τον Χειμώνα..” χρησιμοποιώντας πινέλα, μαύρη και λευκή τέμπερα..

1708070667566 1708070786519 1708070786528

1708070786543   1708070786562

1705937161011

Γνωρίσαμε τον Ισπανό Ζωγράφο Pablo Picasso μέσα απο πίνακες του στο διαδίκτυο και σταθήκαμε στο πορτρέτο του άνδρα που φαίνεται να είναι αμφάς και προφίλ.. μιλήσαμε για το αμφάς και το προφίλ του προσώπου.. Ζωγραφίσανε με μαρκαδόρους και πινέλα το γυναικείο κυβιστικό πορτρέτο με έντονα στοιχεία γεωμετρίας..

1706970743582    1706110804798    1706970743572

Ομαδική Εργασία: “Χιονάνθρωποι..παίζοντας με τα ονόματά μας”

1706814043606    1706814043593

Μιλήσαμε για τα αδέσποτα ζωάκια..

Εννοιολογικός Χάρτης: ανιχνεύοντας τις πρότερες γνώσεις τους για το θέμα..

1708267555944

και αναρωτηθήκαμε τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζουν την περίοδο του Χειμώνα..Έπειτα, τα ζωγραφίσαμε με ξυλομπογιές και πινέλα..

1708018659569  1708018659577

1708018659586  1708018659611

1708068959075  1708262427934     1708262427926

Ακολούθως δόθηκε στα παιδιά φύλλο εργασίας όπου καλούνταν να ζωγραφίσουν ένα ζώο συντροφιάς της προτίμησης τους πρώτα ως αδέσποτο και πως μπορεί να αισθάνεται παρατημένο και έπειτα ως δεσποζόμενο..(στο περιβάλλον που ζούσε με τον ιδιοκτήτη του)

1708262427894 1708262427905 1708262538821 1708262538832 1708262538842 1708262538852 1708262538861  1708262427912

Ο Μύθος του Φλεβάρη..

Ζωγραφίσανε τα τέσσερα στάδια ανάπτυξης του μύθου κατανοώντας γιατί τελικά ο Φλεβάρης έχει λιγότερες μέρες σε σχέση με τους άλλους μήνες..

1708452537200 1708452537219 1708452537242 1708452537267  1708452537292 1708452677299 1708452677309

Ζώα στους Πόλους

Είδαμε στο υπολογιστή βίντεο με τα ζώα που ζουν στους πόλους βόρειο (Αρκτική) και νότιο (Ανταρκτική)

https://youtu.be/5qX5VFrOtWc?t=6

Στη συνέχεια ζωγραφίσανε όπως φαντάζονται το βόρειο πόλο και κάποια από τα ζώα που ζουν εκει..

1708705165258 1708705165270 1708705165291 1708705200454 1708705200468 1708705200477 1708705200486 1708705165247 1708705165302

 

Θεματική: “Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην” Υποθεματική: Ασφάλεια, Αυτομέριμνα, Ψυχική Υγεία, Πρόληψη 2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων Τίτλος: “Τρώω Υγιεινά, Ζω Σωστά”

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μεταφτσή Μαριά

Τμήμα 1

1 Εργαστήριο: Τι είναι Διατροφή;

Αρχικά διερευνήθηκαν οι πρότερες γνώσεις των νηπίων για το τι είναι διατροφή, για την επίτευξη του σκοπού αυτού σχεδίασα ιστόγραμμα καταγράφοντας τις απαντήσεις τους στην παραπάνω ερώτηση.

1705423472927

Ακολούθως διαβάσαμε την ιστορία “Ο Ωραίος Δαρείος” της Σ. Ζαραμπούκα και συζητήσαμε με τα παιδιά για τη διατροφή του γάτου της ιστορίας.

1705937161020

2 Εργαστήριο: Γνωριμία με τις Ομάδες Τροφών – “Τα Σπιτάκια των Τροφών”

Διαβάσαμε την ιστορία της Σ. Μαντούβαλου “Μια Κολοτούμπα μια φορά..” Συζητήσαμε για τα αίτια της αδυναμίας της κολοτούμπας και της ενδυνάμωσης της αργότερα, καθώς και για το ποιος τη βοήθησε και με ποιον τρόπο.

Την επόμενη μέρα διαβάσαμε το παραμύθι “Η Κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική”..

1705424698203

Είδαμε ποιες τροφές είναι σημαντικές και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά και ποιες λιγότερο σημαντικές γι αυτό θα πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ. Στο τέλος του βιβλίου η κυρα Διατροφή έφτιαξε τη διατροφική πυραμίδα χωρίζοντας τις τροφές σε ομάδες. Επομένως γνωρίσανε τις ομάδες τροφών και αξιοποιώντας τη μέθοδο της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας χώρισα τα παιδιά σε 5 ομάδες και η καθεμιά ανέλαβε να φτιάξει το σπιτάκι της διατροφής της κάθε ομάδας τροφών..

1705423355493170542335548217054233554711705423355453 1705423355440

1705423355503

Επίσης, δόθηκε στον κάθε μαθητή ατομικό φύλλο εργασίας σχετικό με τις ομάδες των τροφών προκειμένου να αντιστοιχίσουν τις τροφές που παρουσιάζονται από κάτω στη σωστή ομάδα για καλύτερη εμπέδωση..

1705944395878    1705423472910  1705423472901

Μάθαμε το τραγούδι

3320f5ac9c02720eb040bccbc483c1571705944395886

 

 

 

 

 

 

 

Ολοκληρώνοντας το εργαστήριο ζωγραφίσανε το αγαπημένο τους φαγητό..

1706110869294 1706110869302 1706110869311

3 Εργαστήριο: Τα μανιτάρια των τροφών

Στο τρίτο εργαστήριο μιλήσαμε με τα παιδιά για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές για το ανθρώπινο σώμα, καθώς και ποιες θα πρέπει να τις καταναλώνουν λιγότερο.  Γνωρίσανε τη διατροφική αξία των υγιεινών τροφών, ώστε να τις επιλέγουν πιο συχνά στην καθημερινότητα τους. Διακρίνανε τα φρούτα από τα λαχανικά και μιλήσαμε για τη διατροφική τους αξία..

1706110869259    1706110869275 1706110869283

 

Tην ώρα των Αγγλικών μιλήσαμε για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές..

1707407587427

4 Εργαστήριο: “Η Πυραμίδα των Παιδιών”

Στο επόμενο εργαστήριο κόψανε και συλλέξανε εικόνες τροφών τις οποίες με βάση την πρότυπη πυραμίδα διατροφής έπρεπε να τοποθετήσουν για να δημιουργήσουν τη δική τους. Κάθε παιδί επέλεγε το σωστό επίπεδο πυραμίδας για να τοποθετήσει την αντίστοιχη ομάδα τροφών.

1706566753782    1706566753792

1706566753760    1706566753772

Θεατρικό Παιχνίδι: “Επίσκεψη στο Εστιατόριο” 

      1706775758353 1706775758363 1706775758379 1706775758389

5 Εργαστήριο: Υγιεινό Πρωινό

Ζητήθηκε από τα παιδιά να φέρουν στο σχολείο από ένα φρούτο (εποχής) της επιλογής τους και φτιάξαμε φρουτοσαλάτα. Τη γεύτηκαν με μεγάλη χαρά. Ακολούθως, τους δόθηκε φύλλο εργασίας στο οποίο καλούνταν να ζωγραφίσουν ένα υγιεινό πρωινό με βάση τα όσα κατέκτησαν μέσα από το εργαστήριο.

1706814043615   1706813814035   1706813814027 1706813814017   1706813814008   1706813814044

Γίνανε “βασιλιάδες κ βασίλισσες της υγείας” κατασκευάζοντας και ζωγραφίζοντας την κορώνα με τις συμβουλές για καλή υγεία..

IMG 20211115 204259 resized 20211115 093021986   1706888242732    1706888242747

6 Εργαστήριο: “Εποχές και Φρούτα”

Ομαδικό παιχνίδι αντιστοίχισης κάθε φρούτου στη σωστή εποχή που παράγεται και καταναλώνεται..

1707160178343    1707160178354

Τονίζουμε ότι είναι καλό να προτιμάμε εποχιακά φρούτα και λαχανικά, καθώς παίρνουμε όλες τις θρεπτικές ουσίες του τροφίμου, είναι πιο γευστικό και επιπλέον τα εποχιακά προιόντα είναι πιο οικονομικά. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την τοπική οικονομία εναρμονίζουμε τη διατροφή μας με τον κύκλο της φύσης και τροφοδοτούμε το σώμα μας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται..

Παιχνίδι: Μισό και Ολόκληρο – Αντιστοίχιση (Μαθηματικά)

6b8dc79414a45be0e387c01d163d3a53 b54709bd98ad6c58991cf21d42b243a01707160049874  1707160049885 1707160049895  1707160049903  1707160049911 1707160049919

Στη συνέχεια τους δόθηκε το ακόλουθο φύλλο εργασίας προκειμένου να κόψουν, να βρουν το άλλο μισό του κάθε φρούτου και να τα κολλήσουν σε χρωματιστό κάνσον..

Screenshot 20211016 112841  1707235137646   1707235137672

Παρακάτω παρατίθενται και άλλα φύλλα εργασίας που δόθηκαν στα παιδιά και αφορούν στα μαθηματικά (έννοιες: ολόκληρο-μισό) / Μέτρα τα φρούτα..

23af37fd822828b164a629d9043d9559        b5181ff8285fe706b27da9e0cd51a3b5

Οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα…

Τα Χριστούγεννα είναι όντως η πιο όμορφη γιορτή όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους..Κάθε χρόνο αποζητούμε να κλέψουμε λίγη απ τη μαγεία των ημερών έτσι και φέτος θέλοντας να χτίσουν τα παιδιά μας εικόνες και στιγμές που αργότερα θα αναπολούν..Οι Τάξεις του νηπιαγωγείου μας μετατράπηκαν σε Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια!!!

1705427888700

1705427661212
Τμήμα 1
1702584172088

1702584172088

1702325281085

1702325281101

Τμήμα 2
1702494270451

1702325281066

Ολοήμερο Τμήμα
1702584481839

1702584481816

1702650453850

1702650453856

Η Παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη”

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας καραγκιοζοπαίκτης, ο οποίος έδωσε μία πολύ ωραία παράσταση με θέμα “τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη” για τους μικρούς μας μαθητές..Η σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας ήταν μια ευγενική δωρεά γονέων του σχολείου μας..

IMG 20231204 102214141 HDR

hdr


IMG 20231204 101330787 HDR

hdr

IMG 20231204 101549004 HDR

hdr

IMG 20231204 095801725 MFNR

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου)

Ολοήμερο Τμήμα
Μιλήσαμε για τις ανάγκες των παιδιών και τα δικαιώματα τους, είδαμε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο από διάφορα μέρη του κόσμου, μπήκαμε στη θέση τους και ακολούθως ζωγράφισε το κάθε παιδί ένα δικαίωμα που επιθυμούσε το κάναμε μπαλίτσα και το κολλήσαμε στο χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας..
Ομαδική Κατασκευή
1700896718890

Φθινοπωρινό Τοπίο (Ολοήμερο Τμήμα)

“Φθινοπωρινό Τοπίο” (Μπλοκ Ζωγραφικής)
1η Τεχνική: χαρτοκοπτική, κολάζ, χρήση νερομπογιάς
1698954260382

1698954260389

1698954260361

1698954260389 1

1698954260375
Παύλος
1698953811245
Βενετία
1698953811223
Ιωάννα
1698953811178
Στάθης
1698953811160

1699288233743

“Φθινοπωρινό Τοπίο” (Μπλοκ Ζωγραφικής)
2η Τεχνική: Τυπώματα με φελλούς με τα χρώματα του φθινοπώρου, χρήση τέμπερας..
1700768481646

1700768481655
Δημήτρης
1700896502067
Θοδωρής
1700896502075
Χριστίνα
1700896502083
Ιωάννα
17008965020901
Κερασία
1700896502098
Στάθης
1700896718873
Βενετία
1700896718881

Ο σεβασμός χτίζεται κομμάτι κομμάτι.. (Ολοήμερο Τμήμα)

Ομαδική Εργασία: Το κάθε παιδί κατέγραψε έναν κανόνα που θέλει να τηρούμε για να περνάμε όμορφα στην τάξη μας!! Η μαγική λέξη στην τάξη μας είναι “ο σεβασμός”..Τους κάναμε παζλ.. ένα κομμάτι ο καθένας..και τα κομμάτια ενώθηκαν..
1697641968758

1697641968768

Εργαστήριο Δεξιοτήτων 2: Εσύ & Εγώ μαζί (Τμήμα 1)

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μεταφτσή Μαρία
Διαβάσαμε τον Τριγωνοψαρούλη του Βαγγέλλη Ηλιόπουλου,καθώς θίγεται το ζήτημα της αποδοχής, της απόρριψης και της διαφορετικότητας
1698419596775
Ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση από το παραμύθι..
1698419596753

1698419596746

1698419596761

1698419596768

Τα παιδιά κατέγραψαν στο θερμόμετρο των συναισθημάτων τα πιθανά συναισθήματα που βίωνε ο τριγωνοψαρούλης μέσα από την ιστορία..
1698700323030

1698700323041

Εργαστήριο 3ο :”Ο Εαυτός μου”
Ομαδικό παιχνίδι: “Ο Κατάσκοπος”
Περπατάμε σαν κατάσκοποι και παρατηρούμε κατασκοπικά τον διπλανό μας,ενώ ταυτόχρονα εντοπίζουμε ομοιότητες και διαφορές ως προς τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά γνωρίσματα..Δημιουργούμε την φιγούρα του εαυτού μας και τις τοποθετούμε όλες μαζί σε κύκλο πιασμένες χέρι-χέρι..
1699284333947

1699284333896

1699284333912

1699284333922

1699284333937

Ολοκληρώνοντας, κατασκευάσαμε και τις ταυτότητες μας..
1699284600234

Εργαστήριο 4ο: “Εγώ και οι Άλλοι”
Παρακολουθούμε το βίντεο “Η Εχθρόπιτα” το συζητάμε και το επεξεργαζόμαστε προφορικά.
Ομαδική κατασκευή: “Η Κουρτίνα της Αγάπης και της Φιλίας”
Φτιάχνουμε σε ατομικό επίπεδο καρδούλες με μηνύματα αγάπης για κάποιο φίλο μας μέσα από την τάξη αυτές ενώνονται και δημιουργούν την “κουρτίνα της αγάπης και της φιλίας”
1699284513796

1699284513810

1699284513819

1699284513830

1699284513839

1699284513848

“Η Πίτα της Φιλίας”
Γράφουμε τη συνταγή και τη φτιάχνουμε ζωγραφίζοντας ο καθένας ένα κομμάτι σε ένα πλαίσιο συνεργασίας..
1699383235711

Τμήμα 2
Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δεξιοτήτων: Χρύσα Γαλάνη
“Το Δέντρο της Φιλίας”
1699472128066
1699472008848
1699472008875

1699472008834

1699472008841

1699472446969

Εργαστήριο Δεξιοτήτων 5ο: “Έλμερ”
1700492721011

Συζητάμε γύρω από τη διαφορετικότητα και αναρωτιόμαστε πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος αν όλοι φαινόμασταν ίδιοι..καταλήξαμε πως ο καθένας μας είναι μια ξεχωριστή οντότητα και προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τα στοιχεία εκείνα που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν να είμαστε μοναδικοί..Ο παρδαλός Έλμερ ήταν η ψυχή της παρέας των ελεφάντων με τα αστεία του..

Στη συνέχεια τους δόθηκε ένα φύλλο εργασίας όπου καλούνταν το κάθε παιδί να ζωγραφίσει τι ελέφαντας θα ήταν στη γιορτή του Έλμερ καθώς και τι είναι αυτό που το κάνει σημαντικό σε σχέση με τους άλλους-φίλους του..
1700492945040
1700492945066
1700492945057
Ιδού κάποιες από τις εργασίες των παιδιών..
17004927210251700492721042

1700492721054

1700492721078

1700492721104

Εργαστήριο 6ο: “Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι”

“Το Ζαμπντερφίλιο”
Ένα διαφορετικό ζώο που ψάχνει για φίλους αλλά κανένα άλλο ζώο δεν το κάνει παρέα γιατί είναι απλά παράξενο..Συζητάμε την ιστορία του Ζαμπντερφίλιο και ακολούθως αποτυπώνουμε σε φύλλο εργασίας πως φανταζόμαστε το δικό μας παράξενο ζωάκι..
Φύλλο Εργασίας
1700768031933

1700768202474

1700768031964

1700768031957

1700768031949

1700768031941

1700768031925

Θεατρικό Παιχνίδι
Ένα παιδί ανέλαβε να γίνει “Ζαμπντερφίλιο” και τα υπόλοιπα παιδιά “Ζωάκια της ζούγκλας”.. Αφού ανέλαβαν ρόλους το παράξενο ζώο πλησίασε τα άλλα και προσπάθησε να γίνει φίλος τους..
1700896340367
1700896340360

Εργαστήριο 7ο: “Η Οικογένεια μου”

Νοητικός Χάρτης: Ανίχνευση των προ υπαρχουσών γνώσεων των παιδιών σχετικά με το τι είναι η οικογένεια και πως αντιλαμβάνονται το θεσμό αυτό..
1701716954854

Παρουσιάζουν τα μέλη της οικογένειάς τους το κάθε παιδί στην ολομέλεια..στη συνέχεια αποτυπώνουν εικαστικά την οικογένειά τους σε ένα σπίτι..το δικό τους σπίτι!!!
1701112455355

1701112297431

1701112297443

1701112297450

1701112297457

1701112297464

1701112297470

1701112297477

Σύνθεση Γενεαλογικού Δέντρου..
1701716180960

Θεματική: Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ – Υποθεματική: Συμπερίληψη, Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα Εργαστήριο Δεξιοτήτων: “Εγώ και οι Άλλοι – Νηπίων Παιδεία το Πρώτο Βήμα στη Δημοκρατία”

Τμήμα 1 (Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μεταφτσή Μαρία)
Εργαστήριο 1
Ας γνωριστούμε παίζοντας..
Παιχνίδια ενεργοποίησης – Δέσιμο της ομάδας
Περπατούν ελεύθερα στο χώρο σαν να είναι γέροι..
1698006735956

Χωρίζονται σε ζευγάρια ακουμπώντας ο ένας την πλάτη του άλλου..
1698006735926

Έρχονται σε επαφή κεφάλι με κεφάλι..
1698006735950
1698006735943

Κρατιούνται χέρι χέρι τραγουδώντας “βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά”..
1698006735935

Το Μπουκέτο με τα Λουλούδια της τάξης μας..
το κάθε παιδί ζωγραφίζει στα πέταλα του λουλουδιού αγαπημένα του πράγματα π.χ.χρώμα, παιχνίδι, φαγητό κ.α και κατασκευάζουμε μία ομαδική εργασία δημιουργώντας ένα μπουκέτο όπου το κάθε λουλούδι αντιπροσωπεύει και ένα παιδί της τάξης..

1697641775585

1697641775579

1697641775573

1697641775566

1697641775559

1697641775551

Φτιάξαμε έναν πύργο με τουβλάκια με τα ονόματα των παιδιών της τάξης και τα παιδιά προσπαθούσαν να τραβήξουν ένα τουβλάκι κάθε φορά χωρίς να γκρεμιστεί ο πύργος- Ενδυνάμωση της ομάδας
1698419348667

1698419348656

1698419348676

1698419348684

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων – 4 Οκτωβρίου (Ολοήμερο Τμήμα)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων μιλήσαμε για τα ζώα, το πως πρέπει να τους φερόμαστε, καθώς και από τι έχουν ανάγκη..καταγράψαμε τις απόψεις των παιδιών σε χαρτί (καταιγισμός ιδεών-ιστόγραμμα) και στη συνέχεια κατασκευάσαμε μία αφίσα που απεικονίζει τις πρότερες ιδέες τους..
1697225624389

IMG 20231012 160559

Ακολούθως, διαβάσαμε το παραμύθι “Φανταζου” που αναφέρεται στα δικαιώματα των ζώων και τις συνθήκες διαβίωσης στους ζωολογικούς κήπους..

1697124353924

1697124353914

1697225624379

1697225624370

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον ευγενή συναγωνισμό, την εγκράτεια, τον σεβασμό απέναντι στους συνομήλικους τους ακόμη στο διαφορετικό..

“Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη..” (Πιερ ντε Κουμπερντέν 1863-1937)

IMG 20230929 093609792 MFNR

IMG 20230929 093624541 HDR1

Αγώνας ταχύτητας
IMG 20230929 113747622 MFNR

IMG 20230929 113515193 HDR

hdr

Αγώνας Μετ’Εμποδίων
1696022833025

Σκυταλοδρομίες
1696022833044

Το Όνομά μου.. είναι η ταυτότητα μου!!!

Από τις πρώτες θεματικές προσεγγίσεις που επιλέγουμε να ασχοληθούμε στην αρχή κάθε Σεπτέμβρη είναι και τα ονόματα των μαθητών μας,
καθώς
“το όνομα κάθε παιδιού είναι αναγνωστικό σημείο αναφοράς για το ίδιο, είναι η υπογραφή του..
Είναι η πρώτη λέξη που θέλει να διαβάζει και να γράφει ένα παιδί, αφού νιώθει συναισθηματική προσκόλληση..”
(Delhaxche, 1989)

Αναγνώριση αρχικού γράμματος..
IMG 20230925 111248

IMG 20230925 1600321

IMG 20230925 111213

IMG 20230925 1559071

IMG 20230925 154224

IMG 20230925 153604

IMG 20230925 1537141

IMG 20230925 170422
Σχεδιασμός Αρχικού πάνω σε πίνακα..
IMG 20230926 171626

IMG 20230926 171756

IMG 20230926 172005

IMG 20230926 171457
Βραχιολάκια με το αρχικό, για να στολίσουν τον καρπό τους..
IMG 20230927 005144
Κατασκευή – Διακόσμηση με όσπρια πατώντας πάνω στο αρχικό..
IMG 20230929 075908119 MFNR

Μία Τάξη…μια καρδιά!!! Ολοήμερο Τμήμα

Οι πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο είναι και οι πιο καθοριστικές πάντα…Προσπαθούμε να βρούμε ένα σημείο σύνδεσης μεταξύ μας προκειμένου να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και ως “ΟΜΑΔΑ”. Απώτερος στόχος είναι το κάθε παιδί να νιώσει ισότιμο μέλος μέσα σε αυτην και να είναι σε θέση να ενεργεί με γνώμονα το “ΕΜΕΙΣ”. Μαθαίνουμε να ενεργούμε με αγάπη και ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν..μια ταξη.μια αγκαλια

IMG 20230922 0027221

IMG 20230922 002406

IMG 20230922 003159

Καλοκαιρινή γιορτή

Η καλοκαιρινή γιορτή μας δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένη στο καλοκαίρι!

Η αυλή μας γέμισε με μικρά κύματα, καραβάκια, παγωτά, ναυτάκια, νησιώτισσες και ψαράδες!

Οι μαθητές μας απήγγειλαν τα καλοκαιρινά τους ποιήματα, τραγούδησαν και χόρεψαν κλείνοντας αυτή τη χρονιά με χαρά!

 

Ενημέρωση ψυχολόγου

Είχαμε την χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την ψυχολόγο κα. Χρύσα Σαρρή με σκοπό να μας ενημερώσει σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και να συζητήσουμε με τη συμμετοχή των γονέων για θέματα διαχείρισης συναισθημάτων και συγκεκριμένα  για το θέμα του θυμού και της επιθετικότητας.

 

 

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο

Στο πλαίσιο μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο, επισκεφτήκαμε το 5ο Δημοτικό Σχολείο όπου θα φοιτήσουν οι μαθητές μας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ξεναγηθήκαμε στις τάξεις και στους χώρους του σχολείου ώστε να γνωρίσουν το περιβάλλον τα παιδιά και τον τρόπο που λειτουργεί το δημοτικό.

Επίσκεψη μελισσοκόμου

Στο σχολείο μας υποδεχτήκαμε έναν μελισσοκόμο από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Θηβών “Ο Ησίοδος” που μας μίλησε για τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.

Είδαμε από κοντά όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένας μελισσοκόμος για να συλλέξει το μέλι και τα ρούχα που χρειάζεται να φοράει για να προστατευτεί. Συζητήσαμε μαζί του και εκφράσαμε τις απορίες μας!