Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εργαστήρια δεξιοτήτων

Εργαστήρια δεξιοτήτων με θέμα την υγιεινή διατροφή και τα δόντια.Μέρος πρώτο…

Τα πρώτα εργαστήρια δεξιοτήτων μας αφορούν την υγιεινή μας διατροφή και τα δόντια. Το πρώτο κομμάτι είναι αφιερωμένο στην υγιεινή διατροφή.Ακολουθούν κάποιες από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα τμήματα…

Το ταξίδι της τροφής…

1 1 2 1

Πρωτεΐνες

3 1 4

Οι διατροφούλες

5 6 7

Ομαδικές κατασκευές

8 9

Φρουτοσαλάτα

IMG 20211105 080017

Το ταξίδι της τροφής …Το κάθε παιδί γίνεται μια τροφούλα που περνάει από τον οισοφάγο και καταλήγει στο στομάχι…

IMG 20211111 102520 IMG 20211111 102531

Ομαδική κατασκευή,το ταξίδι της τροφής.

IMG 20211112 125723

Το επιτραπέζιο της υγιεινής διατροφής με κανόνες που επέλεξαν τα παιδιά,ένα βήμα πίσω αν το πιόνι βρεθεί σε ανθυγιεινή τροφή και ένα μπροστά αν βρεθεί σε υγιεινή.

IMG 20211112 125828

Διατροφούλες…

IMG 20211112 125914 IMG 9ee6fdb8eb0e79b7ab7338c9a0800f8a V

Ομαδική κατασκευή

IMG e5b4f1913c0425962512efd566034bd6 V

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις...

Άμεση ακρόαση των ραδιοφωνικών μας εκπομπών…

Σας ενημερώνουμε πως οι τρεις ραδιοφωνικές μας εκπομπές υπάρχουν στην πλατφόρμα του Μαθητικού ραδιοφώνου.Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μπορείτε να τις βρίσκετε πολύ εύκολα και να τις ακούτε όποτε εσείς και τα παιδιά επιθυμούν,ανεξάρτητα από την ροή προγράμματος του ραδιοφώνου..

1
Βήμα 1 .Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Ραδιοφώνου και κλικάρουμε τη λέξη ΣΧΟΛΕΙΑ
2
Βήμα 2 .Στη σελίδα που μας ανοίγει πληκτρολογούμε τη λέξη 24ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ όπως στην εικόνα.
IMG 20211107 083459
Βήμα 3. Μας εμφανίζει το σχολείο μας, οπότε το κλικάρουμε
IMG 20211107 083539
Βήμα 4. Εμφανίζονται όλες οι ραδιοφωνικές εκπομπές του νηπιαγωγείου μας.Πατάμε τη λέξη Podcasts στην εκπομπή που θέλουμε να ακούσουμε
IMG 20211107 083552
Βήμα 5. Κλικάρουμε το βελάκι και ακούμε την εκπομπή.Καλή ακρόαση!!

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις...

Ραδιοφωνικές εκπομπές

Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 5-11-2021 και ώρα 11 το πρωί μπορείτε να συντονιστείτε στο Μαθητικό ραδιόφωνο και να απολαύσετε την εκπομπή του τρίτου τμήματος(κ.Ροδούλα).Πρόκειται για μια μισάωρη εκπομπή.

Οι εκπομπές του πρώτου και δεύτερου τμήματος ήδη έπαιξαν την προηγούμενη Παρασκευή από τις 4.00 έως τις 4.30 και ελπίζουμε τις επόμενες Παρασκευές να παιχτούν ξανά. Υπευθυμίζουμε πως είναι δυο δεκαπεντάλεπτες εκπομπές και πως αναπαράγονται με τυχαίο τρόπο από το μαθητικό ραδιόφωνο τις Παρασκευές από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα.

Έτσι μπορείτε   να συντονίζεστε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/el και πατώντας το μπλε κουμπάκι να ακούτε τι παίζει στο μαθητικό ραδιόφωνο.

Οι γονείς-κηδεμόνες των παιδιών που συμμετείχαν στις ραδιοφωνικές εκπομπές μπορούν να μας φέρουν αν επιθυμούν ένα στικάκι ώστε να τους  περάσουμε την ραδιοφωνική εκπομπή  των παιδιών τους ως ενθύμιο..

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!Αυτή ήταν η πρώτη μας απόπειρα να κάνουμε μια εκπομπή και ήταν κάτι που στα παιδιά άρεσε πολύ..Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο αν τα παιδιά το θέλουν να κάνουμε και επόμενες!!!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου…

Με ποιήματα,τραγούδια και τον Εθνικό μας ύμνο πραγματοποιήσαμε γιορτή στο νηπιαγωγείο μας για την Εθνική μας Επέτειο..

Πρώτο τμήμα,το όχι μας
Δεύτερο και τρίτο τμήμα,το όχι μας
Το περιστέρι της ειρήνης από όλα τα τμήματα,πρωινά και ολοήμερα
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις...

EduPass:Οδηγίες για γονείς και κηδεμόνεςΛήψη αρχείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις...

Ραδιοφωνικές εκπομπές στο Μαθητικό ραδιόφωνο!!!

Με χαρά σας ενημερώνουμε πως έχουμε φτιάξει 2 ραδιοφωνικές 15λεπτες εκπομπές με τα παιδιά.Η πρώτη είναι από το ολοήμερο 1(κ.Βούλα) με θέμα τα ζώα και η δεύτερη είναι από το δεύτερο τμήμα(κ.Μαρία και κ.Ειρήνη) με θέμα το νηπιαγωγείο μας.Οι εκπομπές αυτές θα μεταδοθούν κάποια  από τις επόμενες Παρασκευές(ίσως και σήμερα) από τις 16.00-17.00 μμ και επιλέγονται με τυχαίο τρόπο από το Εuropean School Radio.Οπότε μπορείτε κάθε Παρασκευή να συντονίζεστε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/el και πατώντας το μπλε κουμπάκι να ακούτε τι παίζει στο μαθητικό ραδιόφωνο.Ελπίζουμε να ακουστούμε άμεσα μέσα στις επόμενες Παρασκευές!!!

 

 

 

 

 

Η εκπομπή του τρίτου τμήματος (κ.Ροδούλα) είναι επίσης έτοιμη αλλά περιμένουμε ενημέρωση από το Μαθητικό ραδιόφωνο για τη μέρα και ώρα που θα μεταδοθεί.Όποτε την λάβουμε θα σας ενημερώσουμε.

Τα παιδιά και στις 3 εκπομπές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!!!

Σας ευχαριστούμε!!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Aρχή σχολικής χρονιάς-Προσαρμογή

Αρχή σχολικής χρονιάς…

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις δραστηριότητες που έγιναν στο νηπιαγωγείο μας για να αρχίσει όμορφα και δημιουργικά η σχολική χρονιά μας…(οι εργασίες που παρουσιάζονται είναι πάντα ενδεικτικές,καθώς δεν μπορούν να παρουσιαστούν οι εργασίες όλων των νηπίων λόγω μικρής χωρητικότητας στο ιστολόγιο).

Πρώτο τμήμα

Καρπούζι

Ονόματα

Έλμερ

Κύκλος νερού

Ουράνιο τόξο,νερό,βροχή και πείραμα εξάτμισης

Σπίτια

Δεύτερο και τρίτο τμήμα

Ονόματα

Κανόνες

Τα αστέρια της τάξης μας

Τα χεράκια μας…

Κύκλος νερού

Σταφύλι

Ολοήμερο Τμήμα

Σταφύλι

Ονόματα

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Εκπαιδευτικά δρώμενα εντός ή εκτός...

Το πιο γλυκό τσαμπί σταφύλι…

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού Ένεκα Παιδείας το βιωματικό πρόγραμμα Το πιο γλυκό τσαμπί σταφύλι..Πάρτε μια μικρή γεύση…

Βιωματικό εργαστήρι από το σταφύλι στον μούστο…

Θεατρική παράσταση με τους μικρούς μας ηθοποιούς..

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις...

Aγιασμός

Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας εύχονται στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες καθώς και στους γονείς-κηδεμόνες τους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00΄.

Παρακαλούμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού .

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Καλοκαίρι

Κλειστό λόγω διακοπών…

Τα καλοκαιρινά μας…

Σήμερα έπεσε η αυλαία μιας πολύ ιδιαίτερης σχολικής και όχι μόνο χρονιάς και έγινε η απονομή των ενθυμίων και των φακέλων των παιδιών με τις εργασίες με τις οποίες καταπιάστηκαν όλη την χρονιά.Θα ήταν καλό να δώσετε την δέουσα προσοχή και σημασία στο υλικό των παιδιών και στην προσπάθεια που έκαναν όλη την χρονιά με όποιο τρόπο μπόρεσαν…Άλλωστε οι αληθινοί ήρωες φέτος ήταν εκείνα!

Σας αφήνουμε με μια γλυκιά ανάμνηση από το κάθε παιδί ξεχωριστά και ευχόμαστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη και δια ζώσης για όλους μας!!Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά και ελπίζουμε οι χρονιές που πέρασαν στο νηπιαγωγείο να γίνουν  πολύτιμα εφόδια για τα επόμενα βήματα τους τόσο στο σχολείο όσο και στη ζωή…

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο και ήρεμο καλοκαίρι ..Καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο…

Ο Σύλλογος Διδασκόντων  του 24ου Νηπιαγωγείου Νίκαιας…