Δημοσιευμένο στην κατηγορία Λεπτή Κινητικότητα, Πολυτεχνείο

17 Νοεμβρίου – Τιμάμε το Πολυτεχνείο

Σαράντα επτά χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και η παρέα μας έχει να προσφέρει ένα κόκκινο γαρύφαλλο για να τιμήσει τους αγώνες τους για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία. Επίσης, το σύμβολο της ειρήνης μαζί με ένα ολόλευκο περιστέρι δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις δημιουργίες μας προς τιμήν αυτής της επετείου.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές - Εκδηλώσεις, Λεπτή Κινητικότητα, Συντονισμός ματιού-χεριού

8 Νοεμβρίου – Η Αεροπορία μας γιορτάζει

Την 8η Νοεμβρίου, ημέρα όπου η Εκκλησία μας τιμά τη Σύναξη των Αρχαγγέλων και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων, η Αεροπορία μας γιορτάζει και η όμορφη παρέα μας την τίμησε δεόντως και αυτή τη σχολική χρονιά με το δικό της μοναδικό, δημιουργικό τρόπο. Αρχικά, ακούσαμε το γνωστό τραγούδι «Μικρό αεροπλάνο» και προσπαθήσαμε κι εμείς να απογειωθούμε! Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη δημιουργήσουμε μικρά αεροπλανάκια στο αγαπημένο χρώμα του ο καθένας, τα οποία πλέον «πετούν» στην τάξη μας. Επίσης, όλοι μαζί με την τεχνική του κολλάζ  δημιουργήσαμε ένα μεγάλο αεροπλάνο που βρίσκεται ανάμεσα στα σύννεφα και πετά για μέρη μακρινά.

Μικρό αεροπλάνο

Μικρό αεροπλάνο
πετά πολύ ψηλά
γερή η μηχανή του
κι ατσάλινα φτερά

Τελειώνει το ταξίδι
και θα προσγειωθεί
για δες πως κατεβαίνει
κι ακουμπά πάνω στη γη.

 

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία 28η Οκτωβρίου, Λεπτή Κινητικότητα, Μαθηματικές έννοιες, Συντονισμός ματιού-χεριού

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην τάξη μας

Με τα μικρά μας τα χεράκια δημιουργήσαμε μερικές κατασκευές για να τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο. Φυσικά, από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το σημαιάκι μας, το οποίο έφτιαξαν τα παιδιά ζωγραφίζοντας με μπλε χρώμα χρησιμοποιώντας σφουγγάρι πάνω σε μια ορθογώνια επιφάνεια στην οποία είχαμε κολλήσει χαρτοταινία για να σχηματιστεί ο σταυρός. Επίσης, το κάθε παιδί έφτιαξε ένα στεφάνι προς τιμήν των ηρώων και το περιστέρι της ειρήνης με το κλαδί ελιάς. Ακόμη, όλοι μαζί ζωγραφίσαμε με μεγάλο πινέλο με μπλε χρώμα πάνω σε λευκή επιφάνεια για να σχηματιστεί το τύπωμα της λέξης ΑΕΡΑ. Τέλος, παίξαμε με εικόνες μικρού και μεγάλου μεγέθους σχετικές με την 28η, όπως λ.χ. βουνά, στεφάνι, περιστέρι και τα παιδιά κλήθηκαν να ταιριάξουν τις όμοιες εικόνες.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Λεπτή Κινητικότητα, Συντονισμός ματιού-χεριού, Φθινόπωρο

Καλό μου συννεφάκι…


Καλό μου συννεφάκι

σταμάτα και λιγάκι!

Μη βρέχεις άλλο πια,

μας έκανες παπιά!

 

Σε ένα μπλε χαρτί Α4 κολλήσαμε ένα λευκό συννεφάκι πάνω στο οποίο τα παιδιά κόλλησαν λευκούς δίσκους από βαμβάκι και στη συνέχεια κόλλησαν μπλε μπαλίτσες από γκοφρέ χαρτί, καθώς η βροχή άρχισε σιγά σιγά να πέφτει.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Λεπτή Κινητικότητα, Φθινόπωρο

Το Σύννεφο έφερε Βροχή

Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά τα σύννεφα μαζεύονται στον ουρανό, θυμίζοντας σε όλους πως το φθινόπωρο κατέφθασε. Ένα συννεφάκι λοιπόν ήρθε και στην τάξη μας και μας έφερε τη βροχή!

Τι χρειαστήκαμε :

 • Σταγόνες από μπλε χαρτόνι κανσον
 • Σύννεφο από λευκό χαρτόνι κανσον
 • Κομμάτια από μπλε γλασέ χαρτί
 • Διαφημιστικά φυλλάδια ή εφημερίδες
 • Κόλλα
 • Πετονιά

Πώς δουλέψαμε:

Αρχικά, κολλήσαμε τα μπλε κομμάτια από γλασέ χαρτί επάνω στις σταγόνες κι έπειτα τσαλακώσαμε τα φυλλάδια τα οποία κολλήσαμε επάνω στο συννεφάκι. Τέλος, η σταγόνα του κάθε παιδιού κρεμάστηκε με πετονιά από το συννεφάκι και πλέον η ομαδική εργασία μας διακοσμεί τον τοίχο της τάξης μας.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ζώα, Λεπτή Κινητικότητα

Ένας διαφορετικός Σκαντζόχοιρος

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι ο Σκαντζόχοιρος με τα χρωματιστά «αγκαθάκια» και για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τα δικά μας σκαντζοχοιράκια με «αγκαθάκια» από χρωματιστά καλαμάκια.

 

Τι χρειαστήκαμε:

 • Σκαντζοχοιράκια από καφέ χαρτόνι κανσον
 • Χρωματιστά καλαμάκια
 • Κόλλα

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ζώα, Λεπτή Κινητικότητα, Συντονισμός ματιού-χεριού

Μικρά χελωνάκια στην παρέα μας!

«Μια χελώνα στρουμπουλή

βγαίνει βόλτα στην αυλή

το καβούκι της σπιτάκι

κι όλο τρώει χορταράκι.»

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων  

Μικρά χελωνάκια ήρθαν στην παρέα μας κι εμείς φροντίσαμε να φτιάξουμε το καβούκι τους με φελλό. Τι χρειαστήκαμε:

 • Τα χελωνάκια από χαρτόνι κανσον
 • Κομμάτια από φελλό
 • Κόλλα

Να σημειωθεί πως εάν θέλουμε να ανεβάσουμε λίγο το βαθμό δυσκολίας, μπορούμε να σημειώσουμε επάνω στο καβούκι πού θα κολληθεί ο φελλός.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Φθινόπωρο

Καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο!

Τα σχολεία άνοιξαν και η όμορφη παρέα μας με μεγάλη χαρά καλωσορίζει το φθινόπωρο.

Αρχικά, φέραμε στην τάξη ένα κουτί γεμάτο με φύλλα δέντρων, τα οποία τα τρίψαμε με τα χεράκια μας και τα χρησιμοποιήσαμε στην εργασία μας. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε ένα χαρτί με σχεδιασμένο το περίγραμμα ενός κορμού δέντρου και μέσα σε αυτό κολλήσαμε τα τριμμένα φύλλα. Έπειτα,  κάναμε το αποτύπωμα της παλάμης με καφέ χρώμα για το σχηματισμό των κλαδιών και τέλος, κάναμε δαχτυλίτσες σε χρώμα κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί για να δείξουμε τα φύλλα που πέφτουν.

Η όμορφη παρέα μας σας εύχεται Καλό Φθινόπωρο!

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Διαβάστε πατώντας πάνω στους παρακάτω συνδέσμους.

 Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Ασφαλής εργασία εξ’ αποστάσεως

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Νέα – ανακοινώσεις

Προσωρινή Απαγόρευση της Εκπαιδευτικής Λειτουργίας Όλων των Εκπαιδευτικών Δομών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ (783/10-03-202, Τέυχος Β’) αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού όλης της χώρας που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας για τις επόμενες 14 ημέρες και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 11.03.2020 έως και 24.03.2020.

Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες. Ακολουθεί η ΚΥΑ καθώς και οι οδηγίες που έχουν αποσταλεί από τον ΕΟΔΥ για παραμονή των παιδιών στο σπίτι, τις οποίες μπορείτε να τις διαβάσετε πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Οτιδήποτε νεότερο θα αναρτάται στο blog του Νηπιαγωγείου μας.

Παρακαλούμε πολύ στην τήρηση των οδηγιών και ευχόμαστε να ξεπεραστεί η πανδημία και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στο σχολείο μας και στην καθημερινότητά μας!