Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο μας, ήταν η έμπνευση μας για να δημιουργήσουμε. Τα πεσμένα φύλλα είχαν την τιμητική τους στις μικρές εργασίες μας. Κι αφού αυτό μας αποχαιρέτησε , ας σας παρουσιάσουμε παρακάτω τι φτιάξαμε.

.png
Τοποθετούμε ένα φύλλο στη μέση του χαρτιού. Τα παιδιά βάφουν όλο το χαρτί όπως και με όποιο χρώμα θέλουν. Στη συνέχεια βγάζουμε το αληθινό φύλλο και από κάτω έχει δημιουργηθεί το αποτύπωμα του φύλλου. Τα ζωγραφισμένα αληθινά φύλλα μπορούμε να τα επεξεργαστούμε περαιτέρω καθώς και να κρεμάσουμε στη τάξη με μια όμορφη κατασκευή.

 

.png
Παιχνίδια: 1)Ενώσαμε τα διάφορα χρωματιστά φύλλα με τη μορφή του παζλ, ψάχνοντας το άλλο μισό. 2)Περάσαμε τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου από τρύπα σε τρύπα (με σύρμα πίπας). Δημιουργίες:  1) Ζωγραφίσαμε το μήλο μας. Κολλήσαμε στο περίγραμμα κόκκινο χαρτί-ταινία και βάψαμε το εσωτερικό του με κόκκινο χρώμα με το πατρόν ενός αληθινού μήλου. 2) Σε έτοιμο πατρόν ενός δέντρου, κολλήσαμε φύλλα για να φτιάξουμε το κορμό και με μπατονέτες ενωμένες φτιάξαμε καφέ φύλλα , αφού τις βουτούσαμε σε καφέ μπογιά.
.png
Ομαδική εργασία: Τα παιδιά βάφουνε με καφέ χρώμα με σφουγγάρι  ή πινέλο τον κορμό του δέντρου και τα κλαδιά. Έπειτα φτιάχνουν τα φύλλα, με τη χρήση ενός ρολού που το βουτάνε σε φθινοπωρινά χρώματα.

 

FotoJet 1 1
Μαζέψαμε φύλλα από την αυλή και τα βάψαμε με πινέλο. Επίσης με το δάχτυλο μας ζωγραφίσαμε με φθινοπωρινά χρώματα το εσωτερικό του φύλλου . Τέλος προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα δέντρο με το αποτύπωμα του χεριού μας και φύλλα με το δάχτυλο μας.           

 

FotoJet 2
Αφού κάναμε τα φύλλα κομματάκια, φτιάξαμε τα σαλιγκαράκια μας και τα σκατζοχοιράκια μας.
263034779 434122035034935 6364886056927448761 n 1
Τέλος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της ελιάς, φτιάξαμε τα ατομικά στεφάνια ,από ελιά.

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές - Εκδηλώσεις, Λεπτή Κινητικότητα, Παγκόσμιες Ημέρες, Συντονισμός ματιού-χεριού, Φθινόπωρο

Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς

Στις 26 Νοεμβρίουτο τμήματα του Νηπιαγωγείου μας τίμησαν την παγκόσμια ημέρα της ελιάς, φτιάχνοντας τις κατασκευές τους, με σκοπό να λάβουν μέρος στην σχολική γιορτή του Ειδικού Δημοτικού που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της ελιάς και του ελαιόλαδου.

Τα παιδιά δουλεύοντας ομαδικά καταφέραν να πραγματοποιήσουν έργα που απεικονίζουν το δέντρο της ελιάς και το λιομάζωμα.

1)Τα παιδιά του ενός τμήματος,  αφού συναρμολόγησαν τον κορμό της ελιάς, έπειτα από την ταύτιση των κομματιών, κόλλησαν τα φύλλα της ελιάς και γέμισαν τα άδεια κλαδιά, ως που το δέντρο της ελιάς να πάρει την τελική του μορφή.

FotoJet

263586823 419930759842411 8276220551619702321 n
Το τελικό αποτέλεσμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Τα παιδιά του Β΄Τμήματος, αφού έφτιαξαν με το αποτύπωμα του χεριού τους τους κορμούς των δέντρων, τους έβαψαν και έπειτα κόλλησαν κομμάτια σπάγκου για τα δίχτυα,  τα φύλλα της ελιάς καθώς και τις ελιές (αφού πρώτα τις έφτιαξαν με μαύρο και πράσινο χαρτί γκοφρέ).

FotoJet 1

 

263294404 726846618274804 8023622970861889371 n
Το τελικό αποτέλεσμα

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Γιορτές - Εκδηλώσεις, Λεπτή Κινητικότητα, Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο-17 Νοέμβρη

Το νηπιαγωγείο μας σήμερα τίμησε τους φοιτητές  του Πολυτεχνείου και τους αγώνες τους. Το σύμβολο της Ειρήνης καθώς και τα περιστέρια, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από της δημιουργίες μας, προς τιμήν τους.
Η παρέα μας εργάστηκε με μεράκι και προσπάθεια ώστε να φτιάξει τόσο τις ομαδικές δημιουργίες όσο και τις ατομικές.

  • Η παρέα του ενός τμήματος, δημιούργησε το σύμβολο της ειρήνης , φτιάχνοντας ένα όμορφο κολλάζ (αφού τα παιδιά πρώτα έκοψαν σε κομμάτια την εφημερίδα και έπειτα τα κόλλησαν). Στη συνέχεια έφτιαξαν τα περιστέρια που το συνόδευαν , αφού ψέκασαν με χρώμα τα περιστέρια στο ήδη υπάρχον πατρόν.
  • Η παρέα του άλλου τμήματος, δημιούργησε το σύμβολο της ειρήνης , φτιάχνοντας επίσης ένα κολλάζ πολύχρωμο με χαρτόνι γκοφρέ (αφού πρώτα τα παιδιά το έκοψαν σε κομμάτια , το έκαναν μπαλίτσες, και τέλος κόλλησαν). Στη συνέχεια ολοκλήρωσαν φτιάχνοντας με το αποτύπωμα τους , το περιστέρι που κουβαλούσε αυτό το πολύχρωμο στεφάνι της ειρήνης.

.png

Τα ατομικά μας περιστέρια που φέρουν το μήνυμα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» , δημιουργήθηκαν με τα αποτυπώματα από τις παλάμες των παιδιών, όπως φαίνεται παρακάτω:

FotoJeto

Συνοπτικά τα έργα μας:

FotoJet 2

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς 2020-2021)Λήψη αρχείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία 28η Οκτωβρίου, Γιορτές - Εκδηλώσεις, Λεπτή Κινητικότητα, Συντονισμός ματιού-χεριού

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο νηπιαγωγείο μας.

Με τα μικρά μας χεράκια, δημιουργήσαμε τις κατασκευές μας, για να τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο.
Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει  φυσικά το σημαιάκι μας, το οποίο τα παιδιά έφτιαξαν ζωγραφίζοντας με μπλε χρώμα χρησιμοποιώντας σφουγγαράκι, πάνω σε μια  τετράγωνη λευκή επιφάνεια στην οποία είχαμε κολλήσει χαρτοταινία για να σχηματιστεί έτσι ο σταυρός.  Όταν όλες οι σημαίες ετοιμάστηκαν, κάναμε τη δικιά μας παρέλαση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομαδική μας κατασκευή, το δικό μας ¨ΟΧΙ¨, με ένα κολάζ.
Σε χαρτόνι με ήδη αποτυπωμένο το ΌΧΙ, τα παιδιά έκοψαν σε μικρά κομματάκια εφημερίδες και τα κόλλησαν ώστε να σχηματίσουν τη κρυμμένη λέξη.

 

 

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Καλή Σχολική Χρονιά…

Σήμερα  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος μας αγιασμός και οι μικροί μας μαθητές πήραν το δωράκι τους για καλωσόρισμα και ευχές για μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Καλοκαίρι, Λεπτή Κινητικότητα

Καλό καλοκαίρι & Καλές διακοπές!

Η όμορφη παρέα του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας  έκανε μια ομαδική εργασία (ζωγραφική με σφουγγάρι, κολάζ με χρωματιστά χαρτάκια, κοφτό μακαρονάκι, άμμο και τυπώματα πατούσας) για να σας ευχηθεί με έναν δημιουργικό τρόπο «Καλό καλοκαίρι και Καλές διακοπές!»

Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες, Επικαιρότητα, Καλοκαίρι, Λεπτή Κινητικότητα, Παγκόσμιες Ημέρες, Συντονισμός ματιού-χεριού

Συμμετοχή του σχολείου μας στη δράση «Φαντάζομαι – Δημιουργώ- Αλλάζω»

 Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Καλαμάτας, Καστρίου, Μολάων, Νέας Κίου, Σικυωνίων) σε συνεργασία με τον κ. Παπαγιαννάκη Ευάγγελο, ΣΕΕ Αειφορίας ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου, προγραμμάτισαν κοινή δράση με τίτλο: «Φαντάζομαι – Δημιουργώ- Αλλάζω» στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021 (5 Ιουνίου). Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό και ιδού οι δραστηριότητές μας… (ποτίσαμε τα δέντρα της αυλής μας, φτιάξαμε ταΐστρες για τα πουλάκια από κουκουνάρια, φτιάξαμε κιάλια για να παρατηρήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο και δημιουργήσαμε ένα μοναδικό κολάζ για την ημέρα του περιβάλλοντος)

   

Οι εργασίες όλων των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση έχουν αναρτηθεί στον ακόλουθο ιστότοπο: https://sites.google.com/view/kpepelop/

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες, καθώς επίσης και στους/στις εκπαιδευτικούς τους!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Καλοκαίρι, Λεπτή Κινητικότητα, Χρώματα

Καλοκαιρινές δημιουργίες

Όμορφοι αστερίες (κολάζ με πούλιες και κίτρινα γκοφρέ μπαλάκια)

Ψαράκια μέσα στη γυάλα (τύπωμα παλάμης και κολάζ με φασόλια και άμμο)

Ιππόκαμποι μέσα στο βυθό (κολάζ με πράσινα γκοφρέ μπαλάκια)

 

«Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο
με πόση εγώ λαχτάρα σε προσμένω
γλυκό καλοκαιράκι χαρωπό
αχ πόσο σ’ αγαπώ»