Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19

Αγαπητοί γονείς,

ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για να είμαστε υγιείς εμείς, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας.

Με υπομονή και αίσθημα ευθύνης θα επανέλθουμε στην κανονικότητα

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

Πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια, μυαλγίες, ρίγος,  πονοκέφαλος, καταβολή δυνάμεων, δυσκαταποσία,  απώλεια γεύσης ή/και οσμής, ναυτία / έμετος, κοιλιακός πόνος, διάρροια

Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 , παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων

Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ. Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει στο σπίτι

Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό είναι θετικό

  • Γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ενημερώνει άμεσα την διευθύντρια του σχολείου.
  • Το παιδί μπορεί να επιστρέψει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό είναι αρνητικό

  • Το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του – καθώς αυτός είναι ο χρόνος επανόδου για τις συνήθεις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Σε περίπτωση ύποπτου περιστατικού που δεν έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ

  • Τo παιδί που είναι ύποπτο κρούσμα COVID-19  και, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχει υποβληθεί σε έλεγχο με μοριακό τεστ μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ

α/ υπάρχει εναλλακτική διάγνωση ΚΑΙ

β/ δεν έχει επιδημιολογική σύνδεση με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19.

  • Εάν πληρούνται και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις, η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να γίνει μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

Σε περίπτωση που μέλος της οικογένειας μαθητή είναι θετικός σε COVID19:

  • Ο μαθητής παραμένει στο σπίτι και, εφόσον δεν εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψει μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
  • Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
  • Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
  • Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΕΣΑ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 21+: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Η δράση «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» θα εφαρμοστεί φέτος πιλοτικά σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, με βιωματικό τρόπο, θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα από 4 θεματικούς κύκλους

Αγιασμός σχολικού έτους 2020-2021

Αγαπητοί γονείς,

Η τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στην αυλή του σχολείου με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών.

Προσέλευση μαθητών:

Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων θα προσέλθουν στις 10:30 πμ και θα μπουν στις τάξεις τους (στις αίθουσες που ήταν την περσινή χρονιά)

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης θα προσέλθουν στις 10:45 πμ και θα παραμείνουν στην αυλή του σχολείου

Αποχώρηση μαθητών στις 11:30

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά με υγεία, συνεργασία και δημιουργικότητα

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική

Προσέχουμε τον εαυτό μας και τους άλλους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου