Σκοπός και στόχος του Νηπιαγωγείου

My Bluebird, Art Print by Zula Kenyon at ArtPrintsAndDecor.com

Σκοπός του Νηπιαγωγείου ,  είναι η καλλιέργεια της γνωστικής και προσωπικής εξέλιξης όλων των παιδιών μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαθεματικές προσεγγίσεις της γνώσης, σχέδια εργασίας (project), θεματικές προσεγγίσεις και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.Ακολουθούμε αυτόν τον “Χρυσό κανόνα της παιδαγωγικής” σε όλο το εύρος της σχέσης μας και της δουλειάς μας με το παιδί. Στεκόμαστε δίπλα του για να το βοηθήσουμε να αξιοποιήσει ερεθίσματα και εμπειρίες και να πετύχει στόχους σημαντικούς και καθοριστικούς για τη ζωή του.

Στόχος μας η υιοθέτηση θετικών στάσεων απέναντι στην μάθηση. Βοηθάμε τα παιδιά να εμπλέκονται ενεργά στην μαθησιακή διαδικασία και να αλληλεπιδρούν με το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Το βοηθάμε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό, να καλλιεργήσει και να βελτιώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του, να γίνει αυτόνομο και ανεξάρτητο, να μάθει να χτίζει σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, να μάθει να αναγνωρίζει, να εκφράζει και να διαχειρίζεται το συναίσθημα του, είναι για το κάθε παιδί “εφόδια ζωής” που σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα αποκτήσει σ’ αυτή την περίοδο της ζωής του. Φροντίζουμε να μη μεταδίδουμε μόνο “έτοιμη γνώση” στο παιδί, αλλά να του παρέχουμε τα ερεθίσματα που χρειάζεται για να “χτίσει γνώση” μόνο του, να “μάθει πως να μαθαίνει”.

Δημιουργήσαμε ένα λειτουργικό και πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον το οποίο προτρέπει τα παιδιά να επιλέγουν ελεύθερα δραστηριότητες και τα ενθαρρύνει να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν καθώς και να καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη. Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα βοηθάει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Η συνεργασία μας με τους γονείς βασικός παράγοντας για την σωστή και ομαλή λειτουργία του νηπιαγωγείου μας.

Η Προϊσταμένη του σχολείου

Ελίζα Μεντεσίδου Μ.a. Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής

Smiling Through, Art Print by Zula Kenyon at ArtPrintsAndDecor.com

Τέλεση Αγιασμού στο Νηπιαγωγείο μας!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:45 το πρωί θα τελεστεί ο Αγιασμός στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας. Στην συνέχεια θα δοθούν έντυπες οδηγίες που αφορούν την λειτουργία του Νηπιαγωγείου μας.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-2022

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Αναλυτικές οδηγίες στο “μενού” πάνω με τίτλο “εγγραφές για τα Νηπιαγωγεία 2021-2022. Σημαντικό: Το 1ο Νηπιαγωγείο Παροικίας και το 3ο Νηπιαγωγείο Παροικίας έχουν κοινά όρια περιοχών.

Stamperia Ριζόχαρτο για Decoupage - Vintage Τριαντάφυλλα & Δαντέλα - A4ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.Λήψη αρχείου

Ευχαριστήριο μήνυμα

Ευχαριστουμε θερμά τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και τον κ.Παναγιωτη Μαύρη ιδιοκτήτη καταστήματος Παροικίας που μας τοποθέτησε το κοντάρι με την ελληνική σημαία και το ειδικό χερούλι για την σκάλα του σχολείου μας!

Άνοιξη 2020

Υποδεχομαστε την άνοιξη με υπέροχες κατασκευές!στο νηπιαγωγείο μας φτιάξαμε μαρτακια..την κυρά σαρακοστή.. απόκριες.. μάσκες..χαρταετοί.. αλλά και κατασκευή για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού!

 

Χειμώνας 2020

κουραμπιέδες!
κουραμπιέδες!
κουραμπιέδες!
κουραμπιέδες!
κουραμπιέδες!
κουραμπιέδες!
χριστουγεννιάτικη κάρτα!
χριστουγεννιάτικο χρονόμετρο!
χριστουγεννιάτικα ημερολόγια!
γράμματα στον άγιο βασίλη!
χειροποίητα στεφάνια!
πήλινα στολίδια!
χρώματα του ουράνιου τόξου!
το σώμα μας!
το σώμα μας!
πίνακες ζωγραφικής “joan miro”
πίνακες ζωγραφικής “joan miro”

 

το μάτι μας!

Χειμωνιάτικες πινελιές στο νηπιαγωγείο μας!

Φθινοπωρινές πινελιές 2020

Φθινοπωρινές πινελιές στο Νηπιαγωγείο μας!

Tο αρχικό του ονόματός μου!
Το αρχικό του ονόματος μου σε μενταγιόν!
Οι κύκλοι του Καντίνσκυ! ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Οι κύκλοι του Καντίνσκυ!
Κουμπαράδες – παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης!
κουμπαράδες μανιτάρια!
Σχήματα γαντόκουκλες!
Ζαχαροπλαστική – βουτυρένια μπισκότα!!

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι η τέλεση του Αγιασμού στο νηπιαγωγείο μας θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 το πρωί στο χώρο του νηπιαγωγείου μας. 

Καλή Σχολική Χρονιά!