Καλώς ορίσατε!

Απρ 20148

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του Αειφόρου 2/Θ Νηπιαγωγείου Αγίων Σαράντα Χανίων και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

LOGO AEIFORO ELLHNIKO SXOLEIOΤο Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου, στην οδό Ικάρου 27 στα Κατσιφαριανά Νεροκούρου του Δήμου Χανίων, σε απόσταση 4 χλμ. από την πόλη των Χανίων.

Στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο από τις 5 Φεβρουαρίου 2007 και λειτουργούν σε αυτό δύο Πρωινά Υποχρεωτικά Προγράμματα, δύο Προαιρετικά Ολοήμερα Προγράμματα καθώς και Διευρυμένου Ωραρίου Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Έχει βραβευθεί για διαδικασίες και δράσεις του, προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του σε αειφόρο σχολείο, με τη Σημαία “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο” από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Επικοινωνία: mail@nip-ag-sarant.chan.sch.gr – Τηλέφωνο: 2821095241.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

  • Τη σχολική χρονιά 2023-2024 υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1), Παρασκευή Αλογδιανάκη (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Αικατερίνη Μπροτζάκη (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 1),  Αγγελική Παπαναγιώτου (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 2), Γραμματική Μπερτάκη (Διευρυμένου Ωραρίου Ολοήμερο Πρόγραμμα), Μαρία Χατζηκοκολάκη (Διδασκαλία Αγγλικών).
  • Τη σχολική χρονιά 2022-2023 υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1), Μιχάλης Λαγουδάκης (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Μαρία Αλαδιανάκη (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 1),  Ιωάννα Αυγένου (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 2), Καλλιόπη Μυριδάκη (Παράλληλη Στήριξη), Ειρήνη Ζερβουδάκη (Διευρυμένου Ωραρίου Ολοήμερο Πρόγραμμα), Μαρία Παπανικολάου (Διδασκαλία Αγγλικών).
  • Τη σχολική χρονιά 2021-2022 υπηρέτησαν οι εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1), Παρασκευή Αλογδιανάκη (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Αλεξάνδρα Αρτσιδάκη (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 1),  Κατερίνα Τσιγωνάκη (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 2), Ελένη Κυριακοπούλου (Παράλληλη Στήριξη), Κατερίνα Σχοινοπλοκάκη (Διδασκαλία Αγγλικών).
  • Τη σχολική χρονιά 2020-2021 υπηρέτησαν οι νηπιαγωγοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 1), Καλλιόπη Δενδράκη (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1, από 1-9-2020 έως 15-5-2021), Μαρία Δήμητρα Καραναστάση (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1, από 24-5-2021 έως 25-6-2021), Παρασκευή Αλογδιανάκη (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Κωνσταντίνα Μητσοπούλου (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 2), Ελισάβετ Γκαρνέτα (Παράλληλη Στήριξη), Νεκταρία Τάτση (Παράλληλη Στήριξη).
  • Τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 υπηρέτησαν οι νηπιαγωγοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1), Αλκμήνη Μπασκάκη (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Αικατερίνη Αθανασάκη (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα, από 11-9-2019 έως 15-10-2019) και Μαρία Αχλαδιανάκη (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα, από 16-10-2019).
  • Τη σχολική χρονιά 2018 – 2019 υπηρέτησαν οι νηπιαγωγοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1), Ιωάννα Χρυσανθακοπούλου (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Αθηνά Μίχου (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα).
  • Τη σχολική χρονιά 2017 – 2018 υπηρέτησαν οι νηπιαγωγοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα), Χριστίνη Τζομπανάκη (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Ελένη Μελισσινού (Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα 1), Σταματία Ρίγκα (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό).
  • Τη σχολική χρονιά 2016 – 2017 υπηρέτησαν οι νηπιαγωγοί: Ειρήνη Χιωτάκη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (Βασικό Υποχρεωτικό Τμήμα 1), Χριστίνη Τζομπανάκη (Βασικό Υποχρεωτικό Τμήμα 2), Θεανώ Πατακάκη (Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα). Διαβάστε όλο το άρθρο »
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλώς ορίσατε!    

Κοντά στους Γονείς: Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός

Απρ 202413

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Μεγάλα Παράθυρα: Έκθεση πολυαισθητηριακών έργων των “Συνοδοιπόρων της Αγάπης”

Απρ 202413

ΑΦΙΣΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Οι “Συνοδοιπόροι της Αγάπης” σας καλούν στην έκθεση των έργων τους τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με όλες σας τις αισθήσεις!

Μια έκθεση για άγγιγμα, μια έκθεση για την αξία της συμπερίληψης.

Σας περιμένουμε για να ανοίξουμε “Μεγάλα Παράθυρα” στις καρδιές μας!

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συντροφιά με μια συγγραφέα!

Απρ 20242

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 1966 από την Ι.Β.Β.Υ. -τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα-  με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Αφού γνωρίσαμε τον σπουδαίο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διαβάσαμε το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που αποτυπώνεται στην αφίσα που ανέλαβε φέτος να φιλοτεχνήσει το αντίστοιχο τμήμα ΙΒΒΥ της Ιαπωνίας, ζωγραφίζοντας κατόπιν τις εικόνες που μας έφερε στο νου.

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ α

Και, καθώς το παραμύθι έχει την τιμητική του, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μια συγγραφέα, την κα Δήμητρα Πενταράκη. Μαζί της έφερε τον ήρωα του βιβλίου της, έναν δράκο… διαφορετικό, που ήρθε να μιλήσει στην καρδιά και στην ψυχή μας και να μας θυμίσει πως, για σχέσεις παντοτινές, η συνταγή είναι μια: «Αγάπη – Ελευθερία- Σεβασμός»!

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ β

Αλληλεπιδρώντας με τα παιδιά διάβασε το παραμύθι της, το οποίο δεν έχει εικόνες, δίνοντας την επιλογή σε αυτά να τις φανταστούν, να τις ονειρευτούν!

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ γ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ δ 1

Την απολαύσαμε την επαφή μαζί της και έπειτα ήταν η σειρά μας να πάμε ένα βήμα παραπέρα την ιστορία αποτυπώνοντας στο χαρτί τη χώρα που θα θέλαμε να επισκεφθεί ο αλλιώτικος αυτός δράκος που τόσο συμπαθήσαμε! 

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ε

Ακολούθησε «ράλι ανάγνωσης»! Συνοδεία μουσικής ξεφυλλίζαμε τα βιβλία που κρατούσαμε, τα οποία άλλαζαν χέρια κάθε φορά που εκείνη σταματούσε. Ζωγραφίσαμε την εικόνα που μας άρεσε από το βιβλίο που διαλέξαμε…

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στ

…όπως και το εξώφυλλο του αγαπημένου μας παραμυθιού. Τέλος φτιάξαμε σελιδοδείκτες, τους οποίους πήραμε στο σπίτι, ώστε να μη χάνουμε τη σελίδα που σταματήσαμε το διάβασμα!

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ζ

από κάτω από: Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Ζωγραφική - Κολλάζ, Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου, Παιδική Λογοτεχνία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συντροφιά με μια συγγραφέα!    

Ενδοσχολική επιμόρφωση: «Κακοποίηση / Παραμέληση των Παιδιών»

Μαρ 202427

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το νηπιαγωγείο μας διοργάνωσε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Κακοποίηση / Παραμέληση των Παιδιών», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 18:00. Εισηγήτρια ήταν η κα Διονυσία Τζαμαλούκα, Ψυχολόγος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οργανισμού αφιερωμένου στην προάσπιση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ευημερίας των παιδιών. Στην επιμόρφωση συμμετείχαν επίσης το 2ο Νηπιαγωγείο Αγροκηπίου, το 1ο και το 5ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κας Τζαμαλούκα, η οποία ανέπτυξε τη δράση του “Χαμόγελου του Παιδιού” στον τομέα της Παιδικής Κακοποίησης, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

 

από κάτω από: Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Ενδοσχολική επιμόρφωση, Ψυχική Υγεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενδοσχολική επιμόρφωση: «Κακοποίηση / Παραμέληση των Παιδιών»    

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο σχολείο μας!

Μαρ 202426

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Τον εαυτό μου τον προσέχω, ατυχήματα μην έχω», την Τρίτη 26 Μαρτίου υποδεχτήκαμε στο Νηπιαγωγείο μας την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι διασώστες -πλήρωμα του ασθενοφόρου-, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βρεθούν  στο πλευρό οποιουδήποτε παιδιού τους έχει ανάγκη, μας μίλησαν για την αποστολή τους και μας έδειξαν πώς να αντιμετωπίζουμε κάποια περιστατικά δίνοντας τις πρώτες βοήθειες.

Mάθαμε για τις ενέργειες που χρειάζεται να κάνουμε όταν κάποιο άτομο χάσει τις αισθήσεις του. Είδαμε ένα ένα τα βήματα προκειμένου να τοποθετηθεί το σώμα του σε θέση ασφαλείας…

1 1

…και έπειτα δοκιμάσαμε και εμείς να τα ακολουθήσουμε τοποθετώντας στη θέση αυτή μια από τις κυρίες μας, αλλά και συμμαθητές μας!

2

Τι γίνεται όμως όταν το άτομο που καταρρέει δεν αναπνέει; Οι διασώστες μας έδειξαν πώς γίνεται η  καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ενήλικα, αλλά και παιδιού – βρέφους.

3

Συζήτηση έγινε, ακόμη, για τις πρώτες βοήθειες σε ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στην καθημερινότητά μας, στο σπίτι ή στο σχολείο. Μιλήσαμε για την αντιμετώπιση της πνιγμονής, των εγκαυμάτων, των τσιμπημάτων από έντομα, της ρινορραγίας, της αιμορραγίας, των πληγών από πεσίματα κ.λ.π.

4

Τέλος, γεμάτοι ενθουσιασμό βγήκαμε στην αυλή, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το ασθενοφόρο όχημα και να επισκεφθούμε το εσωτερικό του.

5

Αποχαιρετήσαμε τους επισκέπτες μας ευχαριστώντας τους για τα πολύ χρήσιμα που μας μετέφεραν, ενώ η εμπειρία που βιώσαμε αποτυπώθηκε στις ζωγραφιές μας!

6

από κάτω από: Αγωγή Υγείας, Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Ζωγραφική - Κολλάζ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο σχολείο μας!    

25η Μαρτίου 1821: “Η Ελλάδα από άκρη σε άκρη!”

Μαρ 202425

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

25η Μαρτίου: γιορτάζει η πατρίδα μας την έναρξη της Επανάστασης του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, αφού με αυτήν το έθνος μας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση.

Η Επανάσταση του 1821, ήταν ένας καθολικός αγώνας και απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Αυτόν τον αγώνα του λαού μας  θυμηθήκαμε και τιμήσαμε στη σχολική γιορτή μας, εκφράζοντας το σεβασμό μας στους αγωνιστές από κάθε μεριά της Ελλάδας (Κρήτη, Μοριά, Ρούμελη, Μακεδονία, Ήπειρο, νησιά, Θράκη, Θεσσαλία) που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας.  

Στιγμιότυπα από τη γιορτή μας μπορείτε να δείτε εδώ.

Ευχόμαστε η ελευθερία που σήμερα απολαμβάνουμε να μη χαθεί ποτέ ξανά!

Χρόνια πολλά Έλληνες! Χρόνια πολλά Ελλάδα! 

από κάτω από: 25η Μαρτίου 1821, Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Ιστορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 25η Μαρτίου 1821: “Η Ελλάδα από άκρη σε άκρη!”    

Η κυρά Σαρακοστή

Μαρ 202418

ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Την κυρά Σαρακοστή, ένα από τα παλαιότερα έθιμα που σχετίζεται με την περίοδο της νηστείας πριν από το γιορτή του Πάσχα και χρησίμευε ως ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο για να μετρούν τις εβδομάδες μέχρι τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, την πλάσαμε ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή με αλεύρι, αλάτι και νερό, επιστρέφοντας στο σχολείο μετά την Καθαρά Δευτέρα. Ζυμώσαμε τα επτά της πόδια -όσες και οι εβδομάδες μέχρι το Πάσχα-, τα χέρια της σταυρωμένα γιατί προσεύχεται, ένα σταυρό γιατί πήγαινε στην εκκλησία, ενώ την αφήσαμε χωρίς στόμα αφού νηστεύει, συζητώντας παράλληλα για τις σαρακοστιανές τροφές. Αφού την ψήσαμε, την κρεμάσαμε στον πίνακα για να τη βλέπουμε όλοι και περιμέναμε να τελειώσει η εβδομάδα για να κόψουμε το πρώτο της πόδι. Καθένας μας, όμως, έφτιαξε και τη δική του χάρτινη κυρά Σαρακοστή, που ταξίδεψε μαζί του στο σπίτι για να λειτουργήσει και εκεί με τον ίδιο τρόπο. 

Καλή Σαρακοστή, με υγεία και αγάπη!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κυρά Σαρακοστή    

ΑΠΟΚΡΙΕΣ…χρώματα, χαμόγελα, χορός, κέφι χαρά!

Μαρ 202415

 

από κάτω από: Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Αισθητική Αγωγή, Απόκριες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΚΡΙΕΣ…χρώματα, χαμόγελα, χορός, κέφι χαρά!    

Πιστοποιητικό υιοθεσίας: “Αστέρι της ευχής 2023-2024”

Μαρ 20248

Συμμετείχαμε και φέτος στο πρόγραμμα “Make-a-wish – Kάνε μια ευχή Ελλάδος”, όπως και στο δημιουργικό διαγωνισμό που κάθε χρόνο προκηρύσσει. Έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής, σχεδιάσαμε το δικό μας αστέρι! 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΟΥ 1

Πρόσφατα, μάλιστα, λάβαμε το “Πιστοποιητικό Υιοθεσίας” από τη συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα “Αστέρι Ευχής 2023-2024”. Η σκέψη πως συμβάλλαμε, έστω και στο ελάχιστο, ώστε να ζωγραφιστεί το χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, μας γέμισε χαρά! Και η χαρά του να δίνεις διαρκεί περισσότερο από τη χαρά του να παίρνεις!

ΑΣΤΕΡΙ ΕΥΧΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ 2023 24 1

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πιστοποιητικό υιοθεσίας: “Αστέρι της ευχής 2023-2024”    

Γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη!

Μαρ 20247

Επιτέλους, ήρθε η Τσικνοπέμπτη, που συνήθως σηματοδοτεί το ξεκίνημα των αποκριάτικων εκδηλώσεων! Μετρούσαμε τις μέρες στο ημερολόγιο περιμένοντας να φτάσει η σειρά της! Και τότε, σε κλίμα χαράς και κεφιού το σχολείο μας πρασίνισε… γέμισε χαριτωμένα εξωγήινα πλασματάκια picou picou, τα οποία αγαπήσαμε κατά την ενασχόλησή μας με τη θεματική ενότητα του διαστήματος.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ1

Τηρώντας το έθιμο, απολαύσαμε τα φρεσκοψημένα στα κάρβουνα σουβλάκια, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Σημαντική, πρέπει να πούμε, ήταν η βοήθεια γονέων των νηπίων μας, οι οποίοι ανέλαβαν τόσο το ψήσιμο στην αυλή μας, όσο και το σερβίρισμα.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ2

Και μετά το φαγητό… χορός! Τα picou picou ξεφάντωσαν στους ρυθμούς αποκριάτικης μουσικής!

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ3

Ευχηθήκαμε να είμαστε και του χρόνου καλά και να γιορτάσουμε έτσι όμορφα ξανά!

Καλές Απόκριες!

από κάτω από: Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Αισθητική Αγωγή, Απόκριες, Διάστημα, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη!    
« Παλιότερα άρθρα

Μετάφραση

Στο νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2017-2018 έχει τοποθετηθεί αναπληρώτρια μέλος ΕΒΠ, για την υλοποίηση της Πράξης “5009815 – Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες” στο πλαίσιο του ΕΠ ΕΣΠΑ “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020”

Στο νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2017-2018 έχει τοποθετηθεί αναπληρώτρια μέλος ΕΒΠ, για την υλοποίηση της Πράξης “5009815 – Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες” στο πλαίσιο του ΕΠ ΕΣΠΑ “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020”

Τη διετία 2016-2018 το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει, ως συνεργάτης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 «Quality – 3C Child (cheerful,courageous, creative child)?» – “Ποιότητα – 3C (χαρούμενο, θαρραλέο, δημιουργικό) Παιδί;”

Τη διετία 2016-2018 το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει, ως συνεργάτης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+/KA2 «Quality – 3C Child (cheerful,courageous, creative child)?» – “Ποιότητα – 3C (χαρούμενο, θαρραλέο, δημιουργικό) Παιδί;”

2018-2019 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το νηπιαγωγείο μας τη διετία 2016-2018 υλοποιεί πρόγραμμα στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου

Το νηπιαγωγείο μας τη διετία 2016-2018 υλοποιεί πρόγραμμα στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2016-2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το οποίο είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με απόφαση που εξέδωσε η Δ/νση Συμβουλευτικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, Τμήμα Β΄ Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2016-2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το οποίο είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με απόφαση που εξέδωσε η Δ/νση Συμβουλευτικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, Τμήμα Β΄ Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής

Στο νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016 είχε τοποθετηθεί αναπληρώτρια νηπιαγωγός ΕΑΕ ΠΕ60.50, για την υλοποίηση της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- ΑΠ 1,2,3» ( MIS 520707, 485613, 485614) ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Στο νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016 είχε τοποθετηθεί αναπληρώτρια νηπιαγωγός ΕΑΕ ΠΕ60.50, για την υλοποίηση της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- ΑΠ 1,2,3» ( MIS 520707, 485613, 485614) ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε” της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε” της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016 υλοποίησε το πρόγραμμα “Το σχολείο μας πρασινίζει” του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016 υλοποίησε το πρόγραμμα “Το σχολείο μας πρασινίζει” του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στις δράσεις της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2016

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στις δράσεις της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2016

Στο νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 είχε τοποθετηθεί αναπληρώτρια νηπιαγωγός ΕΑΕ ΠΕ60.50, για την υλοποίηση της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- ΑΠ 1,2,3», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

Στο νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 είχε τοποθετηθεί αναπληρώτρια νηπιαγωγός ΕΑΕ ΠΕ60.50, για την υλοποίηση της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με  αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- ΑΠ 1,2,3», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε” της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

 Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε” της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πρόγραμμα “Αλλάξτε συμπεριφορές… ΑνακυκλωSOSτε!” – Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Βάμου

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πρόγραμμα “Αλλάξτε συμπεριφορές… ΑνακυκλωSOSτε!” – Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Βάμου

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πρόγραμμα “Ένας κήπος στο σχολείο μου” – Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Βάμου

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πρόγραμμα “Ένας κήπος στο σχολείο μου” – Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Βάμου

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε στις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου

Το νηπιαγωγείο μας τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετείχε στις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στις δράσεις της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2015

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στις δράσεις της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2015

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας, 2-3 Απριλίου 2015

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας, 2-3 Απριλίου 2015

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

ΙστορικόΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων