Γονείς

1. Οδηγός Γονέα

2. Δύο πολύ χρήσιμα βίντεο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για να μάθουν το ΟΧΙ στα παιδιά και να τα προστατέψουν από τη σεξουαλική κακοποίηση.

 Το μυστικό της Νίκης 1

Το μυστικό της Νίκης 2

3.  «Ένα φιλάκι στο χεράκι» (βασισμένο στο Αγγλικό παραμύθι «Kissing hand» της  A. Penn). Ένα τρυφερό παραμύθι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για την προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο.

4. Ασφάλεια στο διαδίκτυο saferinternet4kids.gr

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας για το Expert Group on Safer Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υλικό:

  1. Παραμύθι: Η Αθηνά μαθαίνει για τα προσωπικά δεδομένα
  2. Παραμύθι: Η Αθηνά και το νέο της Τάμπλετ

5. Υλικό για τον σχολικό εκφοβισμό

Ο Όλιβερ Μπάτον είναι φλούφλης

«Ο Μυτόγκας» της Ειρήνης Καμαράτου-Γιαλλούση.

6.Βιβλία και ταινίες μικρού μήκους που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΣΟΡΑΣ

Η Αλία περιμένει. Περιμένει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος. Περιμένει, και ονειρεύεται την ειρήνη. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, τα βιβλία είναι ασφαλή. Τα προστατεύει η Βιβλιοθηκάριος της Βασόρας!» Σας προτείνω να διαβάσετε το παρακάτω βιβλίο. Μια ιστορία αληθινή για τα βιβλία και τον πόλεμο!

https://blogs.sch.gr/dimpalio/files/2012/10/vivliothikarios_basoras.pdf

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Μόρις Λέσμορ

https://video.link/w/wXxhc

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ένα ιδιαίτερο φιλμάκι κινούμενων σχεδίων, διάρκειας περίπου 7:30 λεπτών, βασισμένο σε ένα ινδικό βιβλίο της Manjusha Pawagi. Το φιλμ φτιάχτηκε ειδικά , για να προωθήσει τα προγράμματα ανάγνωσης ή γραμματισμού στα μικρά παιδιά. Αν και είναι στα αγγλικά μπορούν να το δουν και μικρά παιδιά που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα καθώς οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

https://video.link/w/v1