Ο Οκτώβριος ξεκινά με  ενημερωτική συνάντηση γονέων όπου  παρουσιάζονται οι στόχοι και ο σχεδιασμός του έργου . Παράλληλα αναρτώνται οι απαραίτητες πληροφορίες στο blog.

Στόχος, συμμετέχουσες χώρες, αναμενόμενα αποτελέσματα

Καθώς οι συμμετέχοντες είμαστε παρά πολύ , ο καθένας δημιουργεί την προσωπική σελίδα του σχολείου όπου μπορεί να αναρτά ό,τι  υλικό θέλει παράλληλα με τις αναρτήσεις που ανεβαίνουν και στο Twinspace.

Στη δική μας σελίδα ανεβάζουμε ένα word art με τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας τώρα που ξεκινάμε το έργο. Ενθουσιασμός και χαρά ” πλημμυρίζουν” την τάξη.

Ανεβάζουμε φωτογραφίες του περιβάλλοντος χώρου του νηπιαγωγείου

                       

Παρουσιαζόμαστε …

Γνωριμία με τις συμμετέχουσες χώρες στο χάρτη. Βάζουμε τις σημαίες  τους και γράφουμε τον συνολικό αριθμό τους(14)

Χρωματίζουμε τις σημαίες και παίζουμε παιχνίδι ταύτισης . Οι σημαίες αντιστοιχίζονται με κάποια εικόνα όπου υπάρχει ένα διακριτικό τους.

Φτιάχνουμε παζλς με τις σημαίες των χωρών , στον υπολογιστή.

 

Η πλατεία γίνεται το λογότυπό μας. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες που μεταμορφώνονται με την τεχνική του επιχρωματισμού.

Όλα τα λογότυπα συγκεντωνονται και σε ένα σχετικό άλμπουμ

Μαθαίνουμε το λογότυπο του eTwinning , το εντοπίζουμε στην αρχική σελίδα του έργου μας, το χρωματίζουμε και το βάζουμε στο χάρτη με τις 14 χώρες.

Μιλάμε για τη ψηφιακή ασφάλεια. Βλέπουμε εκπαιδευτικό υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου   όπου μαθαίνουμε τους βασικούς κανόνες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο , κάνουμε φύλλα εργασίας , ζωγραφίζουμε τους κανόνες και φτιάχνουμε μια αφίσα  ” Ο φίλος μας , το κομπιούτερ” για να την ανεβάσουμε στον υπολογιστή να τη δουν οι ξένοι φίλοι μας.

20/10/2020

Διαδικτυακή επικοινωνία με την  συνεργάτη εκπαιδευτικό νηπιαγωγείου της Σερβίας , κατά την οποία γίνεται μια πρώτη γνωριμία και οργανώνονται οι δραστηριότητες που θα γίνουν στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων προσεχώς.

Πριν ξεκινήσουμε ουσιαστικά το έργο μας, είναι σημαντικό να οριοθετήσουμε χωρικά την Ελλάδα και την πόλη μας. Λεκανοπέδιο, οροσειρές, πρωτεύουσα, Αττική,  είναι όροι που πρέπει να γίνουν κατανοητοί πριν ξεκινήσουμε τις ξεναγήσεις.  Τα παιδιά έχουν συγκεντρώσει , με τη βοήθεια των γονέων, πλούσιο εποπτικό υλικό με χάρτες της Ελλάδας , με δορυφορικές λήψεις της χώρας μας , εικόνες της Αττικής , χάρτης περιοχών της Αττικής και ωραίες εικόνες από σημαντικά αξιοθέατα όπως Τατόι , Ζάππειο, Ακρόπολη, Πειραιάς , κτήριο Κοινοβουλίου και Εθνικό Κήπο.

Χρωματίζουμε το χάρτη της Ελλάδας

Μιλάμε για την Αθήνα και αποτυπώνουμε το μέγεθός της σε χαρτί.