ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΤΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι του ιππότη Ευγένιου (Οι ιππότες της Οδικής Ασφάλειας) όπως το ακούσαμε στο πλαίσιο της επεξεργασίας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τον 1ο θεματικό κύκλο “Ζω καλύτερα-Ευ ζην” στο τμήμα 2 (υπεύθυνη νηπιαγωγός: Ζ. ΓΚΑΓΚΑ).

https://www.ioas.gr/multimedia/0/u2GTMjdkxoSHAbWP/

Παζλ-δημιουργική και εκπαιδευτική αξιοποίηση πίνακα (Δημιουργός: Ζ. ΓΚΑΓΚΑ)

Αγαπητοί γονείς, στα πλαίσια της θεματικής 28η Οκτωβρίου και ειδικότερα στη συζήτηση για την ειρήνη και τον πόλεμο, επεξεργαστήκαμε τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο “Το παιδί με το περιστέρι”. Το παρακάτω πάζλ που απεικονίζει τον πίνακα δημιουργήθηκε από την υπεύθυνη νηπιαγωγό του τμήματος  (Ζαχαρούλα Γκάγκα) και το λινκ του οποίου δίνεται ως δημιουργική και εκπαιδευτική απασχόληση στο σπίτι. Καλή διασκέδαση!

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ “ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΙΠΠΟΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ”-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2 και 3/ΤΜΗΜΑ 2

Αγαπητοί γονείς, στο παρακάτω αρχείο θα βρείτε το υλικό των εργαστηριακών συναντήσεων 2 και 3 με τον ιππότη Ευγένιο στα πλαίσια επεξεργασίας του 1ου Θεματικού κύκλου “Ζω καλύτερα-Ευ ζην” και υποθεματική: Αυτομέριμνα, Ασφάλεια και Πρόληψη, Οδική Ασφάλεια.



Λήψη αρχείου

28η Οκτωβρίου 1940: Διαθεματική Προσέγγιση (Τμήμα 1)



Λήψη αρχείου

 

Λειτουργία πλατφόρμας edupass

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: 

(α) οι μαθητές/τριες,

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»)

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του νηπιαγωγείου υποβάλλονται σε 2 self tests κάθε βδομάδα, πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή

Σχέδιο Δράσης (2021-2022)-Αξιοποίηση σχολικού ιστολογίου ως μέσο διαμεσολαβημένης επικοινωνίας σχολείου-οικογένειας



Λήψη αρχείου

Παζλ-Πίνακες Ζωγραφικής με θέμα την Ειρήνη

(Δημιουργός παζλ: Ειρήνη Ματθαιάκη)

Πίνακας Ζωγραφικής : ” Το παιδί με το περιστέρι” Πικάσο

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=359c9468b718

 

Πίνακας Ζωγραφικής : ” Περιστέρι” Πικάσο

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1618d7529505

Κουίζ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

(Δημιουργός κουίζ: Ειρήνη Ματθαιάκη)

Πόσο καλά έχεις μάθει τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Ώρα για κουίζ!

https://kahoot.it/challenge/1fbe494f-9a30-4e54-8604-6865cd0fd188_1635189404956

 

Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους”

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, σας προσκαλεί στις ομάδες γονέων που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι ομάδες γονέων αφορούν γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η μέθοδος προσέγγισης δεν θα είναι διδακτική αλλά  βιωματική,  γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον θα μπορούν να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, απόψεις, αλλά και να πάρουν  στήριξη ο ένας από τον άλλον.

Στόχος των ομάδων είναι η ενίσχυση και η υποστήριξη των γονιών στο γονεϊκό τους ρόλο, η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, η αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων, η διαχείριση των συγκρούσεων, τα όρια κ.α.

Οι ομάδες θα υλοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν δύο ομάδες γονέων, μια πρωινή και μια απογευματινή. Η πρώτη συνάντηση της πρωινής ομάδας θα ξεκινήσει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 – 12:00, ενώ η αντίστοιχη πρώτη συνάντηση της απογευματινής ομάδας θα ξεκινήσει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:30 – 19:00.

Η διάρκεια της κάθε ομάδας θα είναι 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις και ως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το σύνολό της. Όσοι γονείς παιδιών επιθυμούν να συμμετέχουν σε κάποια από τις δύο ομάδες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 26710-27320, είτε μέσω e-mail στο apoplus@otenet.gr έως και την Παρασκευή 29/10/2021 παρέχοντας τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία:

  • Το ονοματεπώνυμό τους.
  • Τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail).
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Την ομάδα στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν (πρωινή ή απογευματινή).

Μετά από τη συλλογή των συμμετοχών, το Κέντρο Πρόληψης θα αποστείλει μέσω e-mail στους ενδιαφερόμενους τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) για την πλατφόρμα Zoom, μέσω του οποίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή ομάδα, καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για τη σύνδεσή τους σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή στις ομάδες, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης «Απόπλους», παρέχονται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους” θα βρείτε στην ιστοσελίδα του στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.apoplus.gr/index.html