ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2024-2025

Για το σχολικό έτος 2024-2025 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν

από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και οι γονείς καλούνται να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Νηπιαγωγείο μέχρι τις 20 Μαρτίου 2024.

Η προσκόμιση των δικαιολογητικών γίνεται κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2671031190:

Δευτέρα – Παρασκευή από 12:00 έως 13:00

Συνέχεια

Οδηγίες περιήγησης στο ιστολόγιο

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιήγηση στις κατηγορίες του σχολικού μας ιστολογίου και το υλικό που συμπεριλαμβάνεται σε αυτές

Καλωσήρθατε!

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο νέο ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου Βλαχάτων. Σκοπός του είναι η τακτική ενημέρωση του κοινού σχετικά με:

  • πρακτικά θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας (εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, ανακοινώσεις, νομοθεσία,  κτλ)
  • το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου (σχέδια δράσης, καινοτόμα προγράμματα, εργαστήρια δεξιοτήτων, επισκέψεις κτλ)
  • άρθρα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και προτάσεις για την επέκταση της μάθησης στο σπίτι

 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του ιστολογίου μας για να μάθετε περισσότερα.

Για παλαιότερες αναρτήσεις του σχολείου μας, μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιο http://nipiagogeiovlahaton.blogspot.com/

 

Συμμετοχή στο Συνέδριο “Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό”

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο που οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ με τίτλο “Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό”, στο οποίο παρουσιάσαμε το καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιήσαμε κατά το σχολ. έτος 2022-23 με τίτλο “Στα Μονοπάτια γνωστών Ζωγράφων”

συνέδριο 1 συνέδριο 2 συνέδριο 3 συνέδριο 4 συνέδριο 5

Διαδικτυακή ομιλία “Προσαρμογή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον, ο φόβος του αποχωρισμού”

Το Νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους»  οργάνωσε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα  «Προσαρμογή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον (Παιδικός Σταθμός, Προνήπιο-Νήπιο, Α’ Δημοτικού), ο φόβος του αποχωρισμού» και εισηγήτρια την κα Αλεξάνδρα Καππάτου ψυχολόγο – παιδοψυχολόγο.

Η διαδικτυακή ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/10/2023 με συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου μας.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 10 18 192216

Εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια Εργαστηρίων Δεξιοτήτων “Φύλαξε το μην πετάς, ανακύκλωσε με εμάς”

(Υπεύθυνη νηπιαγωγός/Δημιουργός παιχνιδιών: Ζ. Γκάγκα)

Τα παρακάτω παιχνίδια (παιχνίδι αντιστοίχησης και παιχνίδι μνήμης) δημιουργήθηκαν από τη νηπιαγωγό του τμήματος 2 στο πλαίσιο υλοποίησης του Γ θεματικού κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων σχετικά με την ανακύκλωση.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο»

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό του saferinternet4kids για την καλλιέργεια και προώθηση της ευγένειας στο διαδίκτυο. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου δημιούργησαν ομαδικά μια αφίσα εμπνευσμένη από το υλικό που παρουσιάστηκε στην τάξη.

 

σιντ 1 σιντ 2 σιντ 3

Διάκριση του έργου μας Π@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs στις Καλές Πρακτικές του eTwinning!

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι τo eTwinning έργο μας Π@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs,  που πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και βραβεύτηκε και με το Education Leaders Awards 2023,  συμπεριλήφθηκε στον Οδηγό Καλών Πρακτικών eTwinning και μπορείτε να το δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο :

Συνέχεια

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (τμήμα 2)

(Δημιουργός: Ζ. Γκάγκα)

Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας με σκοπό την καλλιέργεια της συμπερίληψης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και τον σεβασμό στο διπλανό μας.Λήψη αρχείου