Καλωσήρθατε!

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο νέο ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου Βλαχάτων. Σκοπός του είναι η τακτική ενημέρωση του κοινού σχετικά με:

 • πρακτικά θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας (εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, ανακοινώσεις, νομοθεσία,  κτλ)
 • το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου (σχέδια δράσης, καινοτόμα προγράμματα, εργαστήρια δεξιοτήτων, επισκέψεις κτλ)
 • άρθρα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και προτάσεις για την επέκταση της μάθησης στο σπίτι

 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του ιστολογίου μας για να μάθετε περισσότερα.

Για παλαιότερες αναρτήσεις του σχολείου μας, μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιο http://nipiagogeiovlahaton.blogspot.com/

 

Παζλ-Πίνακες Ζωγραφικής με θέμα την Ειρήνη

(Δημιουργός παζλ: Ειρήνη Ματθαιάκη)

Πίνακας Ζωγραφικής : » Το παιδί με το περιστέρι» Πικάσο

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=359c9468b718

 

Πίνακας Ζωγραφικής : » Περιστέρι» Πικάσο

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1618d7529505

Κουίζ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

(Δημιουργός κουίζ: Ειρήνη Ματθαιάκη)

Πόσο καλά έχεις μάθει τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Ώρα για κουίζ!

https://kahoot.it/challenge/1fbe494f-9a30-4e54-8604-6865cd0fd188_1635189404956

 

Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, σας προσκαλεί στις ομάδες γονέων που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι ομάδες γονέων αφορούν γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η μέθοδος προσέγγισης δεν θα είναι διδακτική αλλά  βιωματική,  γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον θα μπορούν να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, απόψεις, αλλά και να πάρουν  στήριξη ο ένας από τον άλλον.

Στόχος των ομάδων είναι η ενίσχυση και η υποστήριξη των γονιών στο γονεϊκό τους ρόλο, η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, η αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων, η διαχείριση των συγκρούσεων, τα όρια κ.α.

Οι ομάδες θα υλοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν δύο ομάδες γονέων, μια πρωινή και μια απογευματινή. Η πρώτη συνάντηση της πρωινής ομάδας θα ξεκινήσει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 – 12:00, ενώ η αντίστοιχη πρώτη συνάντηση της απογευματινής ομάδας θα ξεκινήσει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:30 – 19:00.

Η διάρκεια της κάθε ομάδας θα είναι 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις και ως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το σύνολό της. Όσοι γονείς παιδιών επιθυμούν να συμμετέχουν σε κάποια από τις δύο ομάδες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 26710-27320, είτε μέσω e-mail στο apoplus@otenet.gr έως και την Παρασκευή 29/10/2021 παρέχοντας τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία:

 • Το ονοματεπώνυμό τους.
 • Τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail).
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας.
 • Την ομάδα στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν (πρωινή ή απογευματινή).

Μετά από τη συλλογή των συμμετοχών, το Κέντρο Πρόληψης θα αποστείλει μέσω e-mail στους ενδιαφερόμενους τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) για την πλατφόρμα Zoom, μέσω του οποίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή ομάδα, καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για τη σύνδεσή τους σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή στις ομάδες, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης «Απόπλους», παρέχονται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» θα βρείτε στην ιστοσελίδα του στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.apoplus.gr/index.html

Εργαστήρια Δεξιοτήτων «Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ»(Τμήμα 1)_Νηπίων Παιδεία (Εργαστήριο 1ο)

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη

Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός – Διαφορετικότητα

Εργαστήριο 1ο

Ας γνωριστούμε παίζοντας

 

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

 • ενίσχυση της ομαδικής συνοχής και της αυτοεκτίμησης
 • προώθηση της συνεργασίας και της δημιουργικής συνύπαρξης

Παιχνίδια ενεργοποίησης- δέσιμο της ομάδας

 • Με τη συνοδεία κατάλληλης μουσικής τα παιδιά περπατούν στο χώρο, σφίγγουν το χέρι κάποιου άλλου παιδιού που συναντούν λέγοντας το όνομά τους.
 • Περπατούν στο χώρο ελεύθερα με διάφορους τρόπους (σαν να φοράνε τακούνια, σιγοτραγουδώντας, σαν να είναι γέροι, σαν να κουβαλάνε βαριές τσάντες, με τον δικό τους τρόπο)
 • Στέκονται όρθια κοντά το ένα παιδί στο άλλο. Δίνουν τα χέρια τους χωρίς συγκεκριμένη διάταξη και στη συνέχεια προσπαθούν να ξεμπερδευτούν για να φτιάξουν ένα κύκλο.
 • Σχηματίζουμε έναν κύκλο και μιλάμε για τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις μας (αγαπημένο παιχνίδι, φαγητό, χρώμα…)

Ένα μπουκέτο με λουλούδια

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και κόβουν  ένα λουλούδι. Στο κέντρο του τοποθετούμε τη φωτογραφία τους. Απώτερος σκοπός είναι η σύνθεση όλων των λουλουδιών σε  ένα ξεχωριστό μπουκέτο… όπου κάθε λουλούδι είναι διαφορετικό αλλά ξεχωριστό!

Καλωσήρθες Φθινόπωρο… (Τμήμα 2)

Αγαπητοί γονείς, στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε το εκπαιδευτικό υλικό και τις φθινοπωρινές δράσεις και προσπάθειες των παιδιών για το Τμήμα 2 (δημιουργός κα. Ρούλα Γκάγκα).Λήψη αρχείου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1- Τμήμα 2 (ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ- ΕΥ ΖΗΝ/ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΙΠΠΟΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ)

Αγαπητοί γονείς, στο παρακάτω αρχείο θα μπορέσετε να δείτε την πρώτη εργαστηριακή συνάντηση του τμήματος μας με τον ιππότη Ευγένιο!Λήψη αρχείου

Φθινοπώριασε…. (Διαθεματική Προσέγγιση)_Τμήμα 1Λήψη αρχείου

 

«Το Τραγούδι του ΦΘινοπώρου» (Τζίμης Πανούσης)

…. κι επειδή είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο ουράνιο τόξο ένα πρωινό στο σχολείο μας, δεν θα μπορούσαμε να μην απολαύσουμε το υπέροχο τραγούδι «Επτά Ποτάμια» (Ελευθερία Αρβανιτάκη – Δώρος Δημοσθένους)

Και να μην ξεχνάτε…. πάντα μετά από μια καταιγίδα, βγαίνει το Ουράνιο Τόξο!

Etwinning «π@π@κι SOS!»-Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου)

Στα πλαίσια του eTwinning Προγράμματος “π@π@κι SOS” φτιάχνουμε συνεργατικά με τα άλλα σχολεία του προγράμματος μια διαδραστική αφίσα με ηχητικά μηνύματα 

Κάθε σχολείο αναλαμβάνει ένα ζώο από το παραμύθι «10 κίτρινα παπάκια» του Eric Carle. Στη συνέχεια ζωγραφίζει, καταγράφει και ηχογραφεί το μήνυμά του. Εμείς αναλάβαμε τον πελεκάνο:

Τέλος οι εργασίες των σχολείων ενώνονται για να φτιάξουν την παρακάτω ομαδική αφίσα την οποία μπορείτε να δείτε και να «ακούσετε» στον παρακάτω σύνδεσμο