Αρχείο ημέρας 30 Ιουλίου, 2009

Ιούλιος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kατηγορίες

Ιστορικό

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

Τα video games βελτιώνουν την επίδοση στα μαθηματικά

Η πολιτεία της  Virginia ερεύνησε την επίδραση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού  DimensionM (βιντεοπαιχνιδιού με τρισδιάστατα γραφικά, ήχο και animations που βοηθάει στην εκμάθηση άλγεβρας περιέχοντας σειρά από αποστολές) στην επίδοση των μαθητών των δημοσίων σχολείων στα μαθηματικά και αποδείχθηκε ότι οι επιδόσεις όπως και τα κίνητρά τους βελτιώθηκαν.

Η έρευνα διενεργήθηκε το 2008 από το University of Central Florida και αποδείχθηκε ότι οι μαθητές αύξησαν σημαντικά τους βαθμούς τους στις εξετάσεις των μαθηματικών. Παράλληλα, βελτιώθηκε το επίπεδο κατανόησης των μαθηματικών, καθώς και οι μαθηματικές δεξιότητες των μαθητών που έπαιξαν το βιντεοπαιχνίδι.

According to a study conducted in 2008 by scholars at the University of Central Florida, DimensionM’s immersive educational video games can improve students’ understanding and raise scores significantly on district-wide math benchmark exams.

πηγή: Va. tests video games as teaching tool, Tue, Apr 28, 2009

Αντιδράσεις στην πανοραμική φωτογράφηση των δρόμων από τη Google

Η προσπάθεια της  Google να φωτογραφήσει τα κτήρια που υπάρχουν σε δρόμους μεγάλων πόλεων προκαλεί αμφιλεγόμενα συναισθήματα και αντιδράσεις από πολλούς που δεν θέλουν να φωτογραφηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία ή οι ίδιοι και να προβάλλονται στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα η Google αναγκάστηκε να σβήσει τα χαρακτηριστικά προσώπων, αριθμούς σπιτιών, πινακίδες αυτοκινήτων και φωτογραφίες ανθρώπων που δεν ήθελαν οι πληροφορίες τους να χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία Google maps.

Οι ελληνικές αρχές απέρριψαν το αίτημα της Google να φωτογραφηθούν οι δρόμοι έως ότου διασφαλιστούν τα προσωπικά στοιχεία των ατόμων. Μάλιστα τον Απρίλιο οι κάτοικοι ενός αγγλικού χωριού σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν το όχημα της Google με την πανοραμική κάμερα.

πηγή: Google Maps snaps views from college campuses, eSchoolNews, Mon, Jun 22, 2009

Δέκα συμβουλές για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας

Το eSchool News σε ένα άρθρο του που αναφέρεται στην ενίσχυση της σχολικής επικοινωνίας μαθητών και εκπαιδευτικών προτείνει δέκα τρόπους, μεταξύ των οποίων είναι:

_η χρήση του Tweeter (κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στο micro-blogging, όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα μέχρι 140 χαρακτήρες)

_η χρήση σε ιστοσελίδες φωτογραφιών ή βίντεο με πραγματικούς μαθητές και εκπαιδευτικούς και όχι έτοιμες εικόνες από το διαδίκτυο

_η ενημέρωση της ιστοσελίδας σχεδόν σε καθημερινή βάση με θέματα επίκαιρα

_η χρήση εργαλείων έρευνας όπως τα SurveyMonkey ή Zoomeran, για την ανίχνευση της γνώμης των μελών της σχολικής κοινότητας

_η ενίσχυση της διαδραστικότητας των επισκεπτών του site με  chat rooms, live web chats και webinars, online quizzes,

_η ένταξη στο σχέδιο του μαθήματος σύγχρονων τρόπων επικοινωνίας των νέων με τη χρήση της τεχνολογίας

πηγή: Ten tips for boosting eCommunication By Nora Carr, eSchool News, Tue, Jul 28, 2009

Μουσική παραγωγή και προώθηση μέσω του Second Life

Ένας πολυσύχναστος εικονικός κόσμος, όπως το Second Life, προσφέρει ευκαιρίες σε άγνωστους στο ευρύτερο κοινό καλλιτέχνες να επιδείξουν το ταλέντο τους και να γίνουν γνωστοί. Η παραγωγή και διάθεση μουσικών παραγωγών σε χώρους όπου συγχρωτίζονται πολλοί “κάτοικοι” του εικονικού κόσμου, όπως χώρους ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, υποστηρίζεται και από ειδικούς στο χώρο αυτό, που προσφέρουν έναντι αμοιβής τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με ένα ενδιαφέρον site που προσφέρει συμβουλές και υπηρεσίες σε μουσικούς καλλιτέχνες που θέλουν να προωθήσουν το έργο τους μέσω του Second Life, οι εικονικοί κόσμοι έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα από άλλες μορφές προώθησης στο διαδίκτυο μουσικών έργων, όπως είναι τα  web casts (προηχογραφημένα αρχεία ήχου που ακούγονται από το χρήστη οποιαδήποτε στιγμή τα επιλέξει) ή τα web cams. Έτσι, οι ακροατές μπορούν την ίδια στιγμή που ακούνε τη μουσική να προσφέρουν ένα “φιλοδώρημα” στους μουσικούς εκτελεστές, οι καλλιτέχνες μπορούν να έχουν άμεση επαφή με το κοινό τους και άμεση ανατροφοδότηση (feedback), τα εργαλεία του εικονικού κόσμου επιτρέπουν τον πειραματισμό με διαφορετικά είδη μουσικής και η εμπειρία των ακροατών είναι σαφώς πιο “εμβυθιστική” και μαγική σε σύγκριση με μια επίπεδη εικόνα από  web κάμερα.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση