Προβολή επιχειρήσεων μέσω του Second Life
Η χρησιμοποίηση του Second Life για την προώθηση των προϊόντων μιας επιχείρησης δεν μπορεί να έχει πάντοτε αποτέλεσμα και μάλλον τις περισσότερες φορές αποτυγχάνει.
Το “κλειδί” στην επιτυχημένη επιχειρηματική προώθηση είναι η δημιουργία κοινωνικού δικτύου, γι’ αυτό και οι περισσότερες επιχειρήσεις σπεύδουν να αξιοποιήσουν κάποιο από τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα, όπως το Twitter, το Facebook ή το MySpace. Στην περίπτωση των εικονικών κόσμων, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.
Εργαλείο κατασκευής τρισδιάστατων εικονικών αντικειμένων στο Second Life
Ένα χρήσιμο εργαλείο κατασκευής τρισδιάστατων εικονικών αντικειμένων και εισαγωγής τους στο Second Life αποτελεί το Sketchlife, το οποίο δημιούργησε ο Evgeni Sergeev (βλέπε http://vrshed.com/sketchlife/).
Πρόκειται για την μετατροπή του προγράμματος SketchUp, το οποίο διανέμετε δωρεάν από τη Google και χρησιμοποιείται για μοντελοποίηση 3 D κατασκευών.
Το Sketchlife επινοήθηκε αρχικά για την κατασκευή του “νησιού” του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας στο Second Life και ασφαλώς μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε εκπαιδευτικούς που θα επιδιώξουν την ανακατασκευή κτηρίων ή και άλλων κατασκευών με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, είτε αναπαριστούν κτήρια που ήδη υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, είτε που δεν σώζονται πλέον στις μέρες μας.
Τα πρωταρχικά γεωμετρικά σχήματα (primitives) που σχεδιάζονται στο SketchUp μεταφορτώνονται στο Second Life με κόστος L$1 για κάθε σχήμα. Υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν πειραματισμού και εκμάθησης του εργαλείου.
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες από Έλληνες εκπαιδευτικούς στο Second Life
Η ελληνική κοινότητα του Second Life δραστηριοποιείται στο εικονικό περιβάλλον του με πολλούς τρόπους. Υπάρχει ένα περιβάλλον με τίτλο: “Ακαδημία Αθηνών στο SL” στο οποίο διοργανώνονται από τους δημιουργούς του εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων των Ελλήνων χρηστών του εικονικού κόσμου.
Μπορείτε να δείτε βίντεο και να διαβάσετε περισσότερα στο wiki ή στο blog “Η Ισχύς εν τη ενώσει” που διατηρεί η δημιουργός της αξιόλογης αυτής προσπάθειας και εκπαιδευτικός Χριστίνα Οικονόμου.