Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις!

Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις. Κάθε φορά από την αρχή. Όλο και πιο ζωντανή. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να πούμε τα Κάλαντα της Άνοιξης! Φτιάξαμε τη χελιδόνα μας και κινήσαμε για να θυμίσουμε στους πολυάσχολους μεγάλους ότι η Άνοιξη έρχεται!

 

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 1

Τα κεράσματα ήταν πολλά αλλά τα χαμόγελα που χαρίσαμε ακόμα περισσότερα!

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ2 ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ3

Την άνοιξη τη φτιάχνεις με εκείνο το φως που μπορεί να σου δώσει τον Παράδεισο!

Πίσω στη μικρή μας τάξη απολαύσαμε τα καλούδια που μας έδωσαν!!

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ4

Την Άνοιξη τη φτιάχνεις με υλικά αγνά για την ψυχή σου! 

Την Άνοιξη τη φτιάχνεις με γράμματα γραμμένα σε καπάκια! Η κ. Αιμιλία και ο Γιοέλ δίνουν την έναρξη του αγώνα στις ομάδες!!

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ8

οι ομάδες συνεργάζονται και ο σχηματισμός της λέξης ξεκινά!!

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ9

Ο Αρίστος, ο σκανταλιάρης μονόκερος της τάξης μας όλο κάνει τρέλες!! Μας έφερε εικόνες από την άνοιξη! Αλλά μαζί έφερε και κάποιες από το χειμώνα! Ευκαιρία για ταξινόμηση αλλά και για λεπτή κινητικότητα αφού τις εικόνες έπρεπε να τις “ψαρέψουμε” με τη βοήθεια ενός μαγνήτη!

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ5

Πόσες ιστορίες έχουμε να σας πούμε για τον Αρίστο! Μια άλλη μέρα μας έκρυψε πίνακες ζωγραφικής της άνοιξης μέσα στην τάξη! Εμείς φυσικά έχουμε πλέον εξασκηθεί στην εξερεύνηση! Και αφού παρατηρήσαμε τους πίνακες τους αναπαραστήσαμε με το σώμα μας!

Άλλωστε την Άνοιξη τη φτιάχνεις με στιγμές απλές που χαρίζουν αιώνιες χαρές:

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ6

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ7

Την Άνοιξη τη φτιάχνεις με ανθρώπους λιτούς και ευθείς, που σε ακούν στη σιωπή και δεν έχουν ανάγκη τα λόγια για εξηγήσεις! Και που μαζί με απλά υλικά εκφράζεστε και δημιουργείτε!

ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ10

2023 03 14 10.58.54

Η αξία της γνώσης φαίνεται όταν τα παιδιά ελεύθερα και αυθόρμητα εκφράζονται!

Μερικές από τις ζωγραφιές των παιδιών στις ελεύθερες δραστηριότητες!

2023 03 14 12.55.34

Να την αγαπάς την Άνοιξη!

Για εκείνον το γλυκό αέρα που δροσίζει την ψυχή σου,

Και εκείνον το ήλιο που σου χαρίζει ζεστασιά

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ 2022 23 3

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν μέχρι 27 Μαρτίου 2023. Εγγραφές μετά την 27η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019. Η εγγραφή του νηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα (θα σας δοθεί μια αίτηση μόνο για να δηλώσετε αν ενδιαφέρεστε για το ολοήμερο τμήμα ή το διευρυμένο ολοήμερο και την πρωινή ζώνη).

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Για την εγγραφή του πρώτη εγγραφή στο σχολείο μας οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  1. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με του κωδικούς Taxisnet
  2. Επιλέγεται το νπιαγωγείο που ανήκειτε βάσει της διεύθυνσης κατοικίας
  3. Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία email και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
  4. Συμπληρώνετε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν.
  5. Για περισσότερες οδηγίες δείτε εδώ:

https://blogs.sch.gr/9niprethymn/files/2023/02/ΟΔΗΓΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΓΙΑ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ.pdf

Αφού γίνει η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής θα επικοινωνήσετε με το σχολείο στο τηλέφωνο 2831022381 και ώρες 12:10 με 13:30 για να κλείσετε ένα ραντεβού ώστε να προσκομίσετε τα εξής δικαιολογητικά:

α) η αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (θα σας δοθεί από το νηπιαγωγείο)
β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (θα σας δοθεί από το νηπιαγωγείο)
γ) Φωτοτυπία από το Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται

δ) Αποδεικτικό κατοικίας

ε)Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση παιδιού με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του. Θα την βρείτε εδώ:

 https://blogs.sch.gr/9niprethymn/files/2023/02/ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ.pdf

Τα όρια του νηπιαγωγείου μας είναι εδώ:



Λήψη αρχείου

6 Μαρτίου :Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Το τμήμα 3 του 9ου νηπιαγωγείου συμμετέχει στο πρόγραμμα του Χαμόγελου του Παιδιού ΜΙΛΑ ΤΏΡΑ. 

   Είναι ένα πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητων και εκπαιδευτικών  για τον σχολικό εκφοβισμο (bullying). Έτσι, αφού συζητήσαμε με τα παιδιά για το τί είναι ο σχολικος εκφοβισμός, είδαμε σχετικά βίντεο και διαβάσαμε παραμυθια που έχουν σχέση με το θέμα αυτό. Φτιάξαμε το περίγραμμα του χεριού μας και αφού το κόψαμε κολλήσαμε πάνω σε χαρτάκι το σύνθημα  ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.

IMG 20230307 123652

Στη συνέχεια αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς μια αφίσα για να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές για τον σχολικό εκφοβισμό και το πρόγραμμα ΜΙΛΑ ΤΏΡΑ.

IMG 20230307 124401

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ενημερωθούν σωστά και να μάθουν να λένε στους γονείς και στους δασκάλους τους ό, τι τους απασχολεί χωρίς φόβο!!!