Φθινόπωρο…

Κάποιοι έχουν φτερά
και κάποιοι αγκάθια όμως όλους τους αγαπάμε. 
Μερικοί επέλεξαν να κουβαλούν το σπιτάκι τους
άλλοι να το ζωγραφίσουν.
Σε πολλούς αρέσουν τα λουλούδια
σε άλλους τα δέντρα.
Με ένα πιρούνι και λίγη μαύρη τέμπερα δίνουμε ζωή στον Ερμόλαο, το Φαλακρό Σκαντζόχοιρο (Ευγένιος Τριβιζάς)
Στο σχολείο μαθαίνουμε τους αριθμούς:
Μαθαίνουμε να δίνουμε μορφή στον πηλό, κάποιες φορές πιο δυνατά, κάποιες πιο απαλά! Πάντα όμως με φαντασία και δημιουργικότητα!
Οι σκαντζόχοιροι τρώνε τα σαλιγκάρια! Προσοχή φίλοι μου! Αλλά ποιοι είναι σαλιγκάρια και ποιοι σκαντζόχοιροι; 
Το φθινόπωρο προχωράει! Η τροφή λιγοστεύει. Ώρα να πάμε για έναν υπνάκο στις φωλιές μας! Προσοχή να μην μπερδέψουμε τις φωλιές! Υπάρχει κίνδυνος τα σαλιγκάρια να καταλήξουν στην κοιλίτσα κάποιου σκαντζόχοιρου:
Η μουσική δυναμώνει! Έρχεται η άνοιξη! Τα ζωάκια μας ξυπνάει κα βγαίνουν από τη φωλίτσα τους! Ψάχνουν φαγητό! Φυλλαράκια φρέσκα τα σαλιγκάρια και λαχταριστά μανιταράκια οι σκαντζόχοιροι!
Η επόμενη δραστηριότητα έχει να κάνει με τα φρούτα του φθινοπώρου και είναι Μαθηματικά! Η πρόκληση ήταν να βρούμε ποιο μήλο μας αρέσει περισσότερο, το κόκκινο, το πράσινο ή το κίτρινο;
Τα παιδιά δοκιμάζουν και τα τρία είδη μήλων και επιλέγουν το αγαπημένο τους. 
Σημειώνουν σε ένα φύλλο καταγραφής εάν τους άρεσε το κάθε μήλο, και στη συνέχεια ζωγραφίζουν το αγαπημένο τους. Στη συνέχεια γίνεται η καταγραφή των ψήφων. Τα παιδιά κολλούν το αγαπημένο τους μήλο στο ραβδόγραμμα της τάξης. 

Με μεγάλη διαφορά, νικητής της τάξης μας είναι….
το ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ!!!!
Μια σκυταλοδρομία με μήλα μας έκανε να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε!
Το Φ του Φθινοπώρου και των Φρούτων με καπάκια!
Κάποια πράγματα μας δυσκολεύουν, άλλα μας αρέσουν, αλλά μας φοβίζουν. Οι προσδοκίες μας όμως πάντα είναι πολύ ψηλά! Γιατί πιστεύουμε στις απέραντες δυνατότητες του παιδιού! Του παιδιού που θα αλλάξει τον κόσμο!