School-Lab 2014

Για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται ο διαγωνισμός εκπαιδευτικού βίντεο μαθητών που επικοινωνούν την επιστήμη και φέτος μπήκαν στο παιχνίδι και τα Μαθηματικά.

Οι μαθητές της Στ τάξης με πασχαλινές θυσίες-ήρθαν στο σχολείο τη Μεγάλη Εβδομάδα- ετοίμασαν ένα βίντεο με θέμα “Το πείραμα του Ερατοσθένη”.

Απολαύστε τους και ψηφίστε τους μόνο για λίγες ώρες αυτή τη φορά!

Η ψηφοφορία ξεκινά την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 10.00 και λήγει την Πρωτομαγιά στις 23.59 ώστε οι νικητές να βραβευθούν στο Athens Science Festival το Σάββατο στις 3 Μαΐου!

 

Η ομάδα Young Scientists μας παρουσιάζει:

Ψηφίστε για το βίντεο μας εδώ School-lab

Παλαιότερες αναρτήσεις βλέπετε εδώ School-Lab.

Athens Science Festival

Ένα μοναδικό φεστιβάλ για τις επιστήμες
που θα «ξεκλειδώσει» μυστήρια της καθημερινότητάς μας
από την Τετάρτη 30 Απριλίου έως την Κυριακή 4 Μαΐου
στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Τα παιδιά μας θα ζήσουν 120 χρόνια;
Να κάνουμε εμβόλια ή να μην κάνουμε;
Μπορούμε να προβλέψουμε τους σεισμούς; 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας με θέμα «Η επιστήμη στην καθημερινότητά μας» που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθώντας μεγάλα αντίστοιχα φεστιβάλ στην Ευρώπη και τον κόσμο, το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας ενθαρρύνει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και υποβάθρων να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Μέσα από μια σειρά ομιλιών, προβολών, βιωματικών εμπειριών. Στόχοι του φεστιβάλ είναι:

  • να προωθήσει τις θετικές επιστήμες και να τις συνδέσει με την καθημερινή μας ζωή
  • να αναδείξει την εξαιρετική ερευνητική εργασία που πραγματοποιείται και στην Ελλάδα
  • να εμπνεύσει και να δημιουργήσει νέα πρότυπα από το χώρο των επιστημών
  • να αναδείξει την «ομορφιά» της επιστήμης και της έρευνας και να ψυχαγωγήσει μέσω αυτών

Οι ενότητες που καλύπτει το φεστιβάλ περιλαμβάνουν:
Φυσική, Χημεία, Βιοτεχνολογία- Γενετική, Γεωλογία, Μαθηματικά, Περιβάλλον-Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών, Υγεία, Διατροφή, Αστρονομία, Τεχνολογία, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική

Ωδή στη χαρά

Η Ωδή στη Χαρά (στα γερμανικά Ode an die Freude) είναι ωδή που γράφτηκε το 1785 από τον Γερμανό ποιητή και ιστορικό Φρήντριχ Σίλερ την οποία και δημοσίευσε το επόμενο έτος. Η ωδή αυτή που περιλαμβάνει 108 στίχους, στη τελική του μορφή, έγινε ευρύτερα γνωστή όταν μελοποιήθηκε από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν το 1824, ο οποίος την ενέταξε στο τέταρτο και τελευταίο μέρος τηςΕνάτης συμφωνίας του, ως χορωδιακή συμφωνία, για τέσσερις σόλο φωνές, χορωδία και ορχήστρα σε ρε μείζονα.

Το 1972, η από τον Μπετόβεν σύνθεση υιοθετήθηκε ως ύμνος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το 1985 οι Ευρωπαίοι ηγέτες υιοθέτησαν ομοίως ως επίσημο ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (χωρίς τους στίχους). Χρησιμοποιείται ομοίως σε επίσημες συνελεύσεις τόσο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούμε μία πιο ροκ εκδοχή από την Ana Rucner   και το βίντεο έχει βραβευτεί με διεθνή βραβεία από τον Οργανισμό Κροατικού Τουρισμού. Το ανάρτησε η φίλη Τερέζα και ταιριάζει στην Ανάσταση και Ανάταση ψυχής των ημερών.

 

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!