Αρχική » 2017 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2017

Ο κινηματογράφος στο Δημοτικό Σχολείο

«Το ημερολόγιο μιας τάξης του 1969»
Ενθουσιασμός, χαρούμενη διάθεση, καινοτομία, ιστορική αναδρομή, πολιτισμός και γνώση, χιούμορ και πρωτοτυπία, συνθέτουν το παζλ της δράσης των μαθητών του ΣΤ1, που αναβίωσαν το κλίμα της τάξης στο σχολικό περιβάλλον του παρελθόντος, υποδυόμενοι τους αντίστοιχους ρόλους στην ταινία που δημιούργησαν με τίτλο: «Το ημερολόγιο μιας τάξης του 1969».
Πρωταγωνιστές οι μαθητές, με εμψυχωτή τον δάσκαλό τους κ. Γιώργο Καπερώνη. Συντελεστές για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος ο κ. Αποστολός Σταύρος και φυσικά οι γονείς των μαθητών που μπήκαν στη διαδικασία να συνοδέψουνε τους μαθητές στο Εκθετήριο Δημοτικό Σχολείο Βρυσιών Φαρσάλων, όπου και πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα.
Η ταινία – αφιέρωμα στην 7η τέχνη, στα πλαίσια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης των μαθητών της Στ΄ τάξης, θα παρουσιαστεί την Τρίτη στις 6 του Ιούνη και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δ.Σ .Λάρισας (Ανθίμου Γαζή και Παπακυριαζή).

αφίσα

Πρόσκληση1
Πρόσκληση2

Μαθαίνω να κυκλοφορώ σωστά στους δρόμους!

Στα πλαίσια του προγράμματος της «Κυκλοφοριακής Αγωγής» επισκεφτήκαμε στις 17 Μαΐου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Λάρισας, όπου τα παιδιά μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων συμμετέχουν, δρουν, αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν τη σημαντικότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά.
Οι υπεύθυνοι του πάρκου, η κ. Ευαγγέλου Εύη, η κ. Σακελλαρίου Έμη και ο κ. Κωστόπουλος Κώστας, παρουσίασαν στους μαθητές όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ασφαλή συμπεριφορά ως πεζοί, επιβάτες, ποδηλάτες και μελλοντικοί οδηγοί αυτοκινήτων καθώς και τους απαραίτητους κανόνες που προϋποθέτει ο Κ.Ο.Κ. .
Επίσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έγινε επίδειξη με συμμετοχή και μαθητών στον τρόπο με τον οποίο περνούν μια διάβαση πεζών, καθώς και πορεία – οδήγηση με ειδικά αυτοκινητάκια. Ήταν και το κομμάτι του προγράμματος που περίμεναν πώς και πώς οι μαθητές και το απόλαυσαν πραγματικά!

DSC00972

DSC00974

DSC00976

DSC00977

DSC00979

DSC00980

DSC00983

DSC00984

DSC00985

DSC00991

DSC00994

DSC00996

DSC00999

Αντισφαίριση στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 18 Μαΐου επισκέφτηκε το σχολείο μας η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης κατόπιν πρόσκλησης των γυμναστών.
Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα, να το γνωρίσουν καλύτερα, να λύσουν απορίες σχετικά μ’ αυτό και να χαρούν παίζοντας τένις στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Περιδιαβαίνοντας στην πόλη & τις υπηρεσίες της

Μια μέρα ευχάριστη, δημιουργική και διαφορετική από τις άλλες περάσαμε την Τετάρτη 17 Μαΐου οι μαθητές της Β’ τάξης.
Όλα ξεκίνησαν με την επίσκεψη στο Ταχυδρομείο. Εκεί ξεναγηθήκαμε στους χώρους του και ενημερωθήκαμε από τον κ. Καραγιώργο για τον τρόπο λειτουργίας του. Είχαμε μαζί μας γράμματα που είχαμε γράψει σε αγαπημένα πρόσωπα, τα οποία και ταχυδρομήσαμε. Πληρώσαμε, κολλήσαμε το γραμματόσημο και στη συνέχεια είδαμε πώς το σφραγίζουν και πού τοποθετούνται τα γράμματα πριν φύγουν από το ταχυδρομείο (Θα θέλαμε σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την οικονομική συνδρομή του!). Είχαμε έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη διαδικασία αποστολής ενός γράμματος, μιας διαδικασίας που, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, ίσως να μην πραγματοποιήσουμε ποτέ ξανά.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και τα κεράσματα!
Επόμενος σταθμός μας τα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθερία», όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλη την απαραίτητη διαδικασία μέχρι την έκδοση μίας εφημερίδας.
Η δημοσιογράφος κ. Χαρίκλεια Βλαχάκη μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στους χώρους των γραφείων σύνταξης της εφημερίδας. Μας έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις ειδήσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές αντλούνται, ενώ έδωσε κι ένα ωραίο παράδειγμα αναφορικά με τις ερωτήσεις στις οποίες θα πρέπει να απαντάει ένα κείμενο ώστε να είναι πλήρες. Ποιος, πότε, που, τι και γιατί είναι τα πέντε ερωτήματα που έχουν όλοι οι δημοσιογράφοι στο μυαλό τους, όταν συντάσσουν ένα κείμενο, και εμείς, με τη βοήθειά της, «δημιουργήσαμε» μια είδηση, πολύ εύκολα και απλά!
Μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας μας, ήμασταν κι εμείς ιδιαίτερα προετοιμασμένοι, κάνοντας τις δικές μας ερωτήσεις αναφορικά με τον τρόπο που δημιουργείται μια εφημερίδα, καθώς και για το επάγγελμα του δημοσιογράφου.
Την ευχαριστούμε που μας ξενάγησε στους χώρους όπου εργάζονται, αλλά και για το ζεστό κλίμα που δημιούργησε μεταξύ εμάς και των εργαζόμενων ανθρώπων στον χώρο!
Στη συνέχεια, μετά από μια περιήγηση στο κέντρο της Λάρισας (Αρχαίο θέατρο, Λόφος Φρουρίου, Ναός του Αγίου Αχιλλίου) καταλήξαμε στο Δημοτικό Ωδείο. Εκεί παρακολουθήσαμε μια μικρή συναυλία από τη μαθητική ορχήστρα του Ωδείου και παρουσίαση των οργάνων της συμφωνικής από τους μαθητές και καθηγητές του. Ήρθαμε σε επαφή με μουσικά όργανα, όπως πιάνο, βιολί, τύμπανο, φαγκότο, κιθάρα, ακορντεόν, φλάουτο, βλέποντας, ακούγοντας και παίρνοντας πληροφορίες για καθένα από αυτά. Συμμετείχαμε ενεργά στην παρουσίαση κάποιων έργων, διασκεδάσαμε και απολαύσαμε πολύ την παρουσίαση, καθώς η υπεύθυνη καθηγήτρια είχε μια παιγνιώδη και χιουμοριστική διάθεση που μας ταιριάζει πολύ.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ωδείου, καθώς και τους σπουδαστές του Ωδείου, που υλοποιούν το πρόγραμμα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας.
Η μέρα μας ήταν γεμάτη μουσική, τραγούδι, απίστευτες εικόνες και το απολαύσαμε πολύ!
Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς!
Σας ευχαριστούμε!!!
IMG_3255

IMG_3259

IMG_3267

IMG_3271

IMG_3275

IMG_3278

IMG_3280

IMG_3282

IMG_3284

IMG_3291

IMG_3301

IMG_3306

Μαθητική Κατασκήνωση Πλαταμώνα

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η λειτουργία της Μαθητικής Κατασκήνωσης Πλαταμώνα για το έτος 2017 το μήνα Ιούλιο και για δύο περιόδους των 14 ημερών.
Για έγκαιρη οργάνωση και λειτουργία της κατασκήνωσης παρακαλούμε, όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση:
• Να συμπληρωθεί η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα του μαθητή/τριας και να αποσταλεί στο σχολείο μαζί με το φωτοαντίγραφο του Ατομικού Δελτίου Υγείας και το Πιστοποιητικό Γέννησης.
• Οι επιλεγέντες μαθητές/τριες θα πρέπει να είναι γεννηθέντες το 2008 (Τάξη Γ΄), 2007 (Τάξη Δ΄) και 2006 (Τάξη Ε΄).
• Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 3/6/2017.

«ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ

«ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Σας ενημερώνουμε ότι στον Δήμο Λαρισαίων θα λειτουργήσει «Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» κατά τη θερινή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2017 για να εξυπηρετηθούν γονείς που τους καλοκαιρινούς μήνες, για διάφορους λόγους, δε θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν την πόλη της Λάρισας.
Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών και μεγάλη βοήθεια για τους εργαζόμενους γονείς. Για όσους ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στη:
Δ/νση Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής
Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α & Ρούσβελτ, 3ος Όροφος
Τηλ.: 2410680205 & 2410680223
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00

Τα πρωτάκια δημιουργούν στην Πληροφορική

Συμμετοχή στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18-5-2017 οι αγώνες βόλεϊ στο «ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ» με συμμετοχή πολλών σχολείων της Λάρισας. Το σχολείο μας συμμετείχε με 3 ομάδες αποτελούμενες από μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας. Οι ομάδες μας ήταν αξιόμαχες, τα πήγαν εξαιρετικά, πετυχαίνοντας μόνο νίκες (χάσανε συνολικά μόλις 2 σετ σε όλες τις αναμετρήσεις τους) – χάριν και του εξαιρετικού κοουτσαρίσματος από τη γυμνάστριά μας κ. Καζάνα Καλλιόπη. Τα παιδιά το χάρηκαν πάρα πολύ, το διασκέδασαν μαζί και με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, που συνόδευαν την αποστολή και έφυγαν από το γήπεδο με τις καλύτερες εντυπώσεις.
IMG_3314

IMG_3315

IMG_3316

IMG_3319

IMG_3330

IMG_3334

IMG_3340

IMG_3342

IMG_3343

Αλαμάνα – Γραβιά – Δελφοί – Ιτέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια ημερήσια εκδρομή των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των μαθητών/τριών του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2016-2017.
Με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς: Μπουτακίδη Πασχάλη, Κλεισιάρη Γεώργιο, Νέστορα Αποστόλη, Καπερώνη Γιώργο, Φωτεινή Γκουντουβά και τον διευθυντή του σχολείου Σπανό Γεώργιο επισκέφτηκαν τους ιστορικούς τόπους Αλαμάνα και Χάνι της Γραβιάς, ατένισαν τη θέση των Θερμοπυλών και το μνημείο του Λεωνίδα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, όπου και θαύμασαν το παγκόσμιας φήμης άγαλμα του Ηνίοχου. Επίσης, ακολουθώντας την Ιερά οδό των αρχαίων επισκεπτών του Μαντείου, ενημερώθηκαν για όλα τα σημεία του αρχαιολογικού χώρου, θησαυρούς, Ναό του Απόλλωνα, Αρχαίο Θέατρο κ.ά. για να διαπιστώσουν πως πράγματι οι Δελφοί υπήρξαν ο ομφαλός της γης των αρχαίων Ελλήνων και όχι μόνον.
Μπορεί η ζέστη και η κούραση να ήταν μεγάλη αλλά όλοι ανταμείφτηκαν με ένα άριστο γεύμα στην ταβέρνα «Ομφαλός» και στη συνέχεια απόλαυσαν το ψυχαγωγικό μέρος της εκδρομής, στο επίνειο της πόλης της Άμφισσας, την Ιτέα, σ’ ένα χαλαρωτικό απογευματινό διάλειμμα με παγωτό, αναψυκτικά και καφέ.
Ήταν μια πραγματικά όμορφη εκδρομή που μας άφησε όλους με τις καλύτερες αναμνήσεις, κυρίως τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης που αποχαιρετούν το Δημοτικό Σχολείο μετά από εξαετή διαρκή φοίτηση σ’ αυτό.
Καλό Καλοκαίρι, παιδιά!
Καλό ταξίδι στο Γυμνάσιο!
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

11ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι & Μαθηματικά» ο Μικρός Ευκλείδης

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον 11ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι & Μαθηματικά» ο Μικρός Ευκλείδης. Οι μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποσπώντας διακρίσεις στον διαγωνισμό. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης για την ωραία τους προσπάθεια και ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους.
Η Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τους διακριθέντες όλων των σχολείων της Ελλάδας που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Από το σχολείο μας οι διακριθέντες μαθητές είναι οι:

ΣΤ1 ΓΑΥΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤ2 ΤΣΙΓΚΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ε1 ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ
ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΟΣΜΑΝΑΙ ΑΟΥΡΕΛ
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΟΛΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΣΕΡΒΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΩΜΑΣ
ΜΑΛΙΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΧΑΡΙΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Ε2 ΓΚΟΥΖΙΩΚΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ
ΠΑΣΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Σαν σήμερα

6/10/1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Μάιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σκακιστική άσκηση

Ιστορικό

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση