Αρχική » 2016 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2016

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΦΙΛΟΙ

«ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΦΙΛΟΙ»

Το καλοκαίρι που πέρασε, οι Εκδόσεις Gutenberg διέθεσαν δωρεάν για κάθε μαθητή της Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης από ένα αντίτυπο της πολύ πετυχημένης σειράς «Οι πέντε φίλοι» του Enid Blyton του 16ου τεύχους με τίτλο: “Οι πέντε φίλοι στο Λόφο του Μπίλλυκοκ”.

Η παραγγελία πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου και την κ. Πατσαρούχα Δέσποινα (Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης), παραλήφτηκαν τα αντίτυπα και στη συνέχεια μοιράστηκαν στους μαθητές, οι οποίοι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά το ανέλπιστο αυτό δώρο.

Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Gutenberg για την ευγενική αυτή προσφορά με την ευχή να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, να τα στρέψει (έστω και λίγο) στο βιβλίο και να τα κάνει να το αγαπήσουν πραγματικά.

 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΦΙΛΟΙ

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, που έγινε  στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Το πνεύμα που διέπει την ημέρα αυτή είναι: «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό». Το μήνυμα του εορτασμού είναι η ηθική και υλική ωφέλεια για αυτόν που αποταμιεύει.

Αποταμίευση σημαίνει να περιορίζουμε την κατανάλωση του σήμερα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του αύριο… Ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στη γη, είχε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτό τον οδήγησε στην αποταμίευση για να επιβιώσει. Η αρχή έγινε με τρόφιμα και σιγά-σιγά μέσα στους αιώνες άρχισε να αποταμιεύει και άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα ρούχα.

Στα πλαίσια λοιπόν του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, η Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E., κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Καραμητρά Βασιλείου, Διευθυντής σε υποκατάστημα της Τράπεζας (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) στη Λάρισα, αποφάσισε να προσφέρει από έναν κουμπαρά σε κάθε παιδί της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας. Οι κουμπαράδες μοιράστηκαν στους μαθητές, οι οποίοι τους παρέλαβαν με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση. Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. και τον κ. Καραμητρά Βασίλειο για την ευγενική αυτή προσφορά αλλά και την προτίμηση στο σχολείο μας, προτίμηση που μας τιμά ιδιαίτερα.

IMG_1619  IMG_1620  IMG_1622  IMG_1621  IMG_1618

  3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους»

Η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 ορίστηκε για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κρίνοντας αναγκαία την υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των μαθητών, προσπαθώντας να τους παρακινήσει να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, αλλά και ενθαρρύνοντάς τους να παρακινήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο προς την ίδια κατεύθυνση, υιοθέτησε το σύνθημα της Μαθητιάδας 2016: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».

Το σχολείο μας, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, ανέβαλε τη συγκεκριμένη δράση για την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016. Οι μαθητές του σχολείου τη συγκεκριμένη μέρα, συνοδεία όλων των εκπαιδευτικών, μετέβηκαν στο Αθλητικό Κέντρο “Larisa Sport Center”, όπου υλοποίησαν σειρά δράσεων (αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αθλήματα, δημιουργία αφίσας, κολάζ), με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας των παιδιών μας.

Την πρώτη ώρα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γήπεδο και οι μαθητές των μικρών τάξεων παρουσίασαν μικρά παραδοσιακά παιχνιδάκια με την καθοδήγηση των γυμναστριών του σχολείου μας κ. Καζάνα Καλλιόπης & Προβίδα Ειρήνης. Ταυτόχρονα οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων μαζί με τους δασκάλους τους ασχολήθηκαν με τη δημιουργία κολάζ, σκίτσων και αφισών με θεματολογία σχετική με τον αθλητισμό και το φετινό λογότυπο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στους γύρω χώρους και κατά τάξη ασχολήθηκαν με διάφορα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα: ποδόσφαιρο, τένις, ρίψη μπάλας με τα χέρια, ρίψη μπάλας σε στόχο, σουτ σε τέρμα ποδοσφαίρου (με τη συνεχή εποπτεία των εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων). Η ημέρα πέρασε ευχάριστα, ο καιρός βοήθησε πολύ και πιστεύουμε ότι όλοι μας πράγματι νιώσαμε τη χαρά της άθλησης κάνοντας βίωμα το σύνθημα της Ημέρας.

IMG_1458 IMG_1463 IMG_1482

IMG_1511 IMG_1504 IMG_1488

IMG_1512 IMG_1518 IMG_1521

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Με μεγάλη επισημότητα γιορτάσαμε στο σχολείο μας τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στο φασισμό του Μουσολίνι. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο, με κείμενα, ποιήματα και σκετσάκια, ενώ η χορωδία της ΣΤ΄ τάξης εμπλούτισε τη γιορτή με υπέροχα τραγούδια συνοδεία αρμονίου από τη μουσικό του σχολείου μας.

IMG_1569  IMG_1571  IMG_1577  IMG_1602  IMG_1591  IMG_1594  IMG_1598  IMG_1605  IMG_1611  IMG_1616  IMG_1584

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Αλέξανδρο Αλεξανδράκη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μαθητών της Στ’ τάξης στο μάθημα των Εικαστικών.

(περισσότερα…)

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

codeweekΦέτος, το σχολείο μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016),  προωθεί την δημιουργικότητα μέσω του προγραμματισμού. Η βασική ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους νέους, τους ενήλικες, αλλά και τους ηλικιωμένους πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες και να φέρει σε επαφή δραστήριους ανθρώπους με σκοπό να μάθουν μαζί.
Την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, λοιπόν, οι μαθητές του σχολείου μας,  δημιουργούν για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή τους και εισάγονται στις βασικές έννοιες του προγραμματισμού.
Μπορείτε να δείτε την συμμετοχή του σχολείου μας στον χάρτη συμμετοχών εδώ. Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού υπολογιστών μπορείτε να ξεκινήσετε από την σελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Πληροφορική στο Δημοτικό

Στο σχολείο μας διδάσκεται πλέον και το μάθημα της Πληροφορικής. Το μάθημα διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού μια ώρα την εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε εδώ κάποιες από τις σελίδες που επισκεπτόμαστε στο μάθημα καθώς και κάποια λογισμικά που χρησιμοποιούμε και είναι διαθέσιμα online. Η σελίδα θα εμπλουτίζεται καθώς θα μαθαίνουμε καινούρια πράγματα.

Οκτώβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Σκακιστική άσκηση

Ιστορικό

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση