Αρχική » 2017 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2017

Απόκριες 2017

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το σχολείο μας απόκτησε καρναβαλίστικη διάθεση!

Γύρω στις 12.00 οι πόρτες των τάξεων άνοιξαν και το προαύλιο γέμισε με νεράιδες, νίντζα, ιππότες, πριγκίπισσες, πειρατές! Όλοι ντυμένοι μασκαράδες τραγουδήσαμε, γελάσαμε και χορέψαμε. Ξεχάσαμε για λίγο τα μαθήματα και ζήσαμε την τρέλα του καρναβαλιού! Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και αναβιώσαμε το έθιμο με το «Γαϊτανάκι».

Μια εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δείξουν και άλλες πλευρές του εαυτού τους.

Και του χρόνου!!!

IMG_2655IMG_2632 IMG_2634 IMG_2635 IMG_2654 IMG_2656

Αποκριάτικη Γιορτή

Ας γίνουμε όλοι μια παρέα και ας γιορτάσουμε το Καρναβάλι, έτσι όμορφα όπως το κάνουμε κάθε χρόνο!Πρόσκληση σε πάρτυ

Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή δεν χρειάζονται πολλά…….καλή παρέα και τα χαμόγελά μας είναι αρκετά για να περάσουμε τέλεια με την υπογραφή  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
Καλές Απόκριες με πολύ πολύ κέφι!!!!!

 

Η νεράιδα, η Μηλίτσα

Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας, τα νήπια και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, παρακολούθησαν την παράσταση «Η νεράιδα, η Μηλίτσα» που ανέβασε το Παιδικό Εργαστήρι «Δημιουργική Πόρτα». Μέσα από πολύ όμορφες εικόνες και μουσική, τα παιδιά ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού. Συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και γοητεύτηκαν από την ιστορία, η οποία πέρασε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να παρασύρονται στη ζωή τους και να ακούνε τους γονείς…

 Λίγα λόγια για το παραμύθι της  Κάκιας Χαλήμαγα Χατζή
« η νεράιδα, η Μηλίτσα»
 

Το παραμύθι της Μηλίτσας, με έντονα στοιχεία παραμυθιού  λαϊκής παράδοσης, είναι μια μικρή περιπέτεια ενός κοριτσιού, που ονειρεύεται να γίνει νεράιδα.
Η περιπέτεια ξετυλίγεται με τρόπο μαγικό σε πηγάδια με Πηγαδίστρες νεράιδες και με νεραϊδοχορούς στη λίμνη και δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί ένα μικρό κοριτσάκι.
Όμως η αγάπη για την οικογένεια είναι πιο δυνατή και η Μηλίτσα καταλαβαίνει το λάθος της και γυρίζει πίσω, λέγοντας πως   
                     «της μανούλας μου η αγκαλιά
                     είναι η πιο μεγάλη νεραϊδοχαρά!

IMG_2411 IMG_2412 IMG_2413 IMG_2414 IMG_2415 IMG_2416 IMG_2417 IMG_2418 IMG_2419 IMG_2420

Θεατρική Παράσταση στο σχολείο μας

Οι μαθητές των Νηπίων, η Α΄ & η Β΄ τάξεις του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Η Νεράιδα, η Μηλίτσα» που θα μας παρουσιάσει το Παιδικό Εργαστήρι «Δημιουργική Πόρτα». Η παράσταση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Τρίτη 14-2-2017.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Το διαδίκτυο είναι ένας μαγικός κόσμος!
Η εκπαίδευση και η ενημέρωση αποτελούν τα “κλειδιά” ώστε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του Διαδικτύου προστατευμένοι από τις κακοτοπιές του. Το σχολείο μας στηρίζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 . Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθητές όλων των τάξεων θα ενημερωθούν για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνου, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνισθούν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο. (http://saferinternet4kids.gr/safer-internet-day/)

Ενημερωθείτε και από το σπίτι, ξεκινώντας από την ιστοσελίδα του μαθήματος της Πληροφορικής (κάντε κλικ εδώ) και επιλέγοντας τους συνδέσμους της κατηγορίας “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” και “Για τους Γονείς”.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Παρόντα ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων & Κηδεμόνων, τα οποία προμήθευσαν και μοίρασαν βασιλόπιτες σε κάθε τμήμα ξεχωριστά καθώς και μία στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Τους ευχαριστούμε θερμότατα και ευχόμαστε σ’ όλους «Υγεία και Ευτυχία».

Το φλουρί, για τη φετινή χρονιά, «έπεσε» στον συνάδελφο Τσιρώνη Βασίλειο. Του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

14 9 7 16 13 10 3 18 22 5 21 20 171

Σαν σήμερα

6/10/1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Φεβρουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Σκακιστική άσκηση

Ιστορικό

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση