Αρχική » 2018 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2018

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2018

Με μεγάλη επισημότητα γιορτάσαμε στο σχολείο μας τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στο φασισμό του Μουσολίνι.

Το πρόγραμμα της γιορτής ξεκίνησε με την καθιερωμένη «Παράδοση – Παραλαβή της Σημαίας» από τη διευθύντρια του σχολείου στους σημαιοφόρους και παραστάτες της έκτης τάξης, η επιλογή των οποίων έγινε με κλήρωση παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων την οποία και παραθέτουμε παρακάτω:

 

Α. Για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου κληρώθηκε το ΣΤ1 με τους:

  1. Καλτσογιάννη Βασιλική                              (Σημαιοφόρος)
  2. Μπιριτζή Απόστολο                                     (Παραστάτης)
  3. Βούλγαρη Γεώργιο                                      (Παραστάτης)
  4. Τσιώλη Μιχαέλα                                           (Παραστάτης)
  5. Πάτσιο Αθανάσιο                                         (Παραστάτης)
  6. Καραγεωργίου Αρετή                                 (Παραστάτης)
  1. Διαβάτη Ιωάννα                                           (Αναπληρωτής Σημαιοφόρος)

 

            Β. Για το χρονικό διάστημα από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους κληρώθηκε το ΣΤ2 με τους:

  1. Αθανασίου Γεώργιο                                     (Σημαιοφόρος)
  2. Χρονοπούλου Ελένη                                    (Παραστάτης)
  3. Ζιάρρα Ναταλία                                            (Παραστάτης)
  4. Νιανιοπούλου Κωνσταντίνα-Βασιλική  (Παραστάτης)
  5. Τσιγγάνη Λάμπρο                                         (Παραστάτης)
  6. Μπελούλη Αλκυώνη-Αθανασία                (Παραστάτης)
  7. Δοδουντσάκη Δημήτριο                             (Αναπληρωτής σημαιοφόρος)

 

Στη συνέχεια ακολούθησε το κυρίως πρόγραμμα του αφιερώματος στο «ΟΧΙ», όπου οι μαθητές της Γ΄ & Δ΄ τάξης, με την άψογη καθοδήγηση των δασκάλων τους, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο με κείμενα, ποιήματα και σκετσάκια, ενώ η χορωδία εμπλούτισε τη γιορτή με υπέροχα τραγούδια συνοδεία αρμονίου από τη μουσικό του σχολείου μας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Η γιορτή μας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με τον εθνικό ύμνο και οι πρωταγωνιστές της, τα παιδιά της τρίτης & τετάρτης τάξης, απέσπασαν το θερμότατο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΡΜΑΚΕΖΗ

Το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής, της οικογένειας Συρμακέζη, που βρίσκεται στην Ελάτεια του Νομού Λάρισας, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης «ΕΛΙΑ, Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ».

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον κ. και την κα. Συρμακέζη σε όλους τους χώρους του μουσείου, στο κυρίως οίκημα.

Παρακολούθησαν την πολύ ωραία παρουσίαση που έκανε ο κ. Κώστας για την ελιά με τους μικρούς μαθητές να εντυπωσιάζουν με τις γνώσεις και τις πληροφορίες που είχαν, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια της οικογένειας Συρμακέζη.

Στη συνέχεια κάθισαν στην αυλή του μουσείου και έφαγαν ψωμάκι βουτηγμένο σε ελαιόλαδο και ελιές με πολύ όρεξη που με πολύ προσοχή είχε ετοιμαστεί για τα παιδιά. Και το απόλαυσαν πραγματικά!

Η συνέχεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στον ελαιώνα. Εκεί, αφού τους εξήγησαν κάποια πράγματα για την καλλιέργεια της ελιάς, τους δόθηκαν οδηγίες και με πολύ όρεξη επιδόθηκαν στη συγκομιδή των ελιών από το δέντρο. Μια δραστηριότητα που ενθουσίασε τα παιδιά και την έκαναν με πολύ κέφι.

Η ζεστή φιλοξενία, το πανέμορφο τοπίο και η αναλυτική ξενάγηση εντυπωσίασαν τους μαθητές και τους χάρισαν μία αξέχαστη εμπειρία.

 

ΜΕ ΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

                                      ”ΝΕΟΛΙΘΙΚΟ ΧΩΡΙΟ”

Την Τρίτη 16/10/2018 οι μαθητές του Γ΄1 & Γ΄2 του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας επισκέφτηκαν, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης, το «Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας». Παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’Νεολιθικό χωριό’’.

Ενημερώθηκαν για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της νεολιθικής  εποχής και ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου, για να θαυμάσουν σημαντικά εκθέματα της εποχής εκείνης.

ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ορίστηκε για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018, που είχε ως στόχο η άθληση να είναι πρωτίστως μία ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κρίνοντας αναγκαία την υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των μαθητών, προσπαθώντας να τους παρακινήσει να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, αλλά και ενθαρρύνοντάς τους να παρακινήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο προς την ίδια κατεύθυνση, υιοθέτησε το σύνθημα της Μαθητιάδας 2018: «Ας κινηθούμε».

Το σχολείο μας προγραμμάτισε τη συγκεκριμένη δράση για την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018. Οι μαθητές του σχολείου τη συγκεκριμένη μέρα, συνοδεία όλων των εκπαιδευτικών, μετέβηκαν στο Αθλητικό Κέντρο “Athletic Hall”, όπου υλοποίησαν σειρά δράσεων (αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αθλήματα), με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας των παιδιών μας.

Την πρώτη ώρα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γήπεδο και οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν μικρά παραδοσιακά παιχνιδάκια με την καθοδήγηση των γυμναστριών του σχολείου μας κ. Καζάνα Καλλιόπης & Ευαγγέλου Ουρανία. Συγκεκριμένα:

Α΄ τάξη: Παχνίδι “Το τούνελ”

Β΄ τάξη: Παχνίδι “Στόχος με στεφάνια”

Γ΄ τάξη: Τένις

Δ΄ τάξη: Σκυταλοδρομία “Τρίλιζα”.

Ε΄ τάξη: Σκυταλοδρομία “Εμπόδια – Στόχος – Σχοινάκι”

ΣΤ΄ τάξη: Αγώνες ταχύτητας – Ρίψη μπαλάκι

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στους γύρω χώρους και κατά τάξη ασχολήθηκαν με διάφορα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα: ποδόσφαιρο, τένις, σουτ σε τέρμα ποδοσφαίρου (με τη συνεχή εποπτεία των εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων). Η ημέρα πέρασε ευχάριστα, ο καιρός βοήθησε πολύ και πιστεύουμε ότι όλοι μας πράγματι νιώσαμε τη χαρά της άθλησης.

Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σκακιστική άσκηση

Ιστορικό

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση