Αρχική » εργαλεία e-Learning » RSS Feeds – Εκπαιδευτικές εφαρμογές

Αύγουστος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Σεπ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kατηγορίες

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

RSS Feeds – Εκπαιδευτικές εφαρμογές

από το βιβλίο του Freedman, Terry (Ed.) (2006). Web 2.0 Coming of age: An introduction to the NEW worldwide web

διαθέσιμο στην διεύθυνση: http://fullmeasure.co.uk/Coming_of_age_v1-2.pdf

RSS Feeds

Really Simple Syndication (RSS)  είναι η τεχνολογία που επιτρέπει εγγραφές σε podcasts και blogs.

Το RSS είναι μια οικογένεια XML αρχείων για Web syndication που χρησιμοποιούνται από ιστοσελίδες με ειδήσεις και web logs (blogs). Η τεχνολογία πίσω από το RSS επιτρέπει οι χρήστες του διαδικτύου να εγγράφονται σε ιστοσελίδες που έχουν υπηρεσία RSS feeds. Πρόκειται κυρίως για ιστοσελίδες με περιεχόμενο που διαρκώς ανανεώνεται. Οι χρήστες μπορούν να στήσουν τη δική τους συλλογή από εισερχόμενες πληροφορίες της επιλογής τους και να τις διαβάζουν πιο εύκολα και δαπανώντας λιγότερο χρόνο.

Η τεχνολογία RSS μπορεί να βοηθήσει κάποιον στην επαγγελματική του εξέλιξη, στην εξοικονόμηση χρόνου για ανίχνευση ειδήσεων και πληροφοριών που τον ενδιαφέρουν, στην διαρκώς ενημερωμένη πληροφόρηση. Επιπλέον, μπορεί να γίνει εύκολη σύγκριση πληροφοριών από αντικρουόμενες πηγές και να φανούν έτσι καλύτερα προκαταλήψεις. Το RSS μπορεί να βοηθήσει την εκπαιδευτική κοινότητα στην εύκολη ανταλλαγή ιδεών και σχεδίων διδασκαλίας και άλλων μαθησιακών εμπειριών.

Πολλοί υποστηρίζουν το RSS feed μπορεί να είναι μια εναλλακτική πρόταση για το e-mail: ούτε spam, ούτε  ιοί, ούτε διαφημίσεις.


Σχολιάστε

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων