Αρχική » Για τους μαθητές/μαθήτριες » Μάνα, μητέρα, μαμά … εσύ, ο ήλιος της ζωής!

Ο καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Μάνα, μητέρα, μαμά … εσύ, ο ήλιος της ζωής!

Κάθε χρόνο, η 2η Κυριακή του Μαΐου, με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) γιορτάζεται ως “Ημέρα της Μητέρας”, σε αναγνώριση της προσφοράς της. Η μητέρα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού. Μαμά…μια λέξη εύηχη και γεμάτη νόημα. Σημαίνει πολλά για κάθε παιδί….αγκαλιές, γέλια, παιχνίδια, φροντίδα, στοργή, αγάπη, φιλιά, ταξίδια, αφοσίωση, εφόδια και πολλά ακόμα.

Η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την μητέρα στις 2 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Παναγία πήγε τον Χριστό στην Εκκλησία, μετά 40 ημέρες από την γέννησή Του.

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά…

Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε μια καινούρια διαδραστική αφίσα αφιερωμένη στην μητέρα. Κάντε κλικ στα σύμβολα της αφίσας και ανακαλύψτε πίνακες ζωγραφικής με θέμα την μητέρα, παιχνίδια, παραμύθια, τραγούδια, ποιήματα, ταινίες…

Aνακαλύψτε τι κρύβει το κάθε σύμβολο…

Μπορείτε vα συζητήσετε με τη μαμά σας και να της πείτε πως αισθάνεστε για εκείνη και τι σημαίνει για σας… να ετοιμάσετε μια ζωγραφιά ή κατασκευή για να την χαρίσετε την Κυριακή στη μαμά σας. Για παράδειγμα μια ευχετήρια κάρτα.

Με τη βοήθεια του μπαμπά μπορείτε να της χαρίσετε λουλούδια που έχετε μαζέψει εσείς ..

Να παρατηρήσετε τους πίνακες ζωγραφικής και μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας πίνακα με θέμα την μητέρα.

Βάλτε την αγάπη και την φαντασία σας και δημιουργήστε…

 

Απολαύστε μια τρυφερή ταινία που ετοιμάσαμε για τις μανούλες…

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

Με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου φωτογραφίστε τις δημιουργίες σας και αναρτήστε τις στον ψηφιακό μας πίνακα ανακοινώσεων (padlet.com/8nipver/spring).

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση