Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (11-26 Οκτωβρίου 2025) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Μέσα από ποικίλες και ευχάριστες δραστηριότητες οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με την αλγοριθμική σκέψη, τον προγραμματισμό, την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση.
Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα βοηθάει να κατανοούν τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουν δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουν νέες ιδέες και να καινοτομούν.
Δραστηριότητες προγραμματισμού που υλοποιήθηκαν συμμετέχοντας στα προτεινόμενα έργα της συναδέλφου εκπαιδευτικού κ.Δήμητρας Γιάγκογλου “Winnie coding”:
- χωρίς χρήση υπολογιστή-δικτύου (unplugged activities)
- με το σύστημα εκπαιδευτικής ρομποτικής BeeBot (μελισσούλα)
- αποκωδικοποίηση χρωματικού κώδικα-χρωματισμός εικονοστοιχείων
- ακολουθία αλγόριθμου-σχεδιασμός



