Αρχική » 2020 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2020

Ο καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

20/9/490 π.χ: Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα.
Οι Πέρσες, υπό τον Δάτη και τον Αρταφέρνη έχουν 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Οδηγίες Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για μαθητές Νηπιαγωγείου

Η λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνούν οι μαθητές/μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) με την επαναλειτουργία των σχολείων, σε μορφή ταινίας…

Oδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες.



Λήψη αρχείου

Ασφαλώς επιστρέφουμε στο Νηπιαγωγείο… επιστρέφουμε στο Νηπιαγωγείο ασφαλώς!

Την 1η Ιουνίου επιστρέφουμε στο Νηπιαγωγείο μετά από πολύ καιρό. Σίγουρα ανυπομονούμε όλοι και όλες να ξαναβρεθούμε  στον αγαπημένο χώρο του Νηπιαγωγείου μας! Γνωρίζουμε όλοι ότι οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και όλοι μας πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα. Θα λειτουργήσουμε με νέους κανόνες, πολύ σημαντικούς για να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς. Κανόνες που θα τους συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί…

Σας προτείνουμε λοιπόν με την βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου μέλους της οικογένειάς σας να  σκεφτείτε  και να ζωγραφίσετε έναν κανόνα που θα μας φανεί πολύ χρήσιμος και θα τον βλέπουμε όλοι και θα τον τηρούμε Θα μας τον παρουσιάσετε την Δευτέρα ή την Τρίτη που θα επιστρέψουμε στο Νηπιαγωγείο.

Μπορείτε επίσης να προετοιμαστείτε βλέποντας την παρακάτω ταινία (κάνοντας κλικ στην εικόνα), που έχει δημιουργήσει  εκπαιδευτικός από την Κύπρο, η κα.Ράνια Γεωργίου.

Και για να θυμηθούμε το σωστό πλύσιμο χεριών κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε την ταινία.

Καλή επιστροφή στο Νηπιαγωγείο!

“Μένουμε σπίτι … το Πάσχα!”: αναμνήσεις – δημιουργικές στιγμές…

Φέτος το Πάσχα, λόγω του κορωνοϊού, το ζήσαμε διαφορετικά … μένοντας στο σπίτι!

Το Μεγάλο Σάββατο δεν πήγαμε στην εκκλησία.  Έτσι απόψε μεταφέρεται ο εορτασμός της τελετής στις εκκλησίες της χώρας μας και οι πιστοί θα ψάλλουν τελευταία φορά τους αναστάσιμους ύμνους και θα ακουστεί στην πανηγυρική λειτουργία το «Χριστός Ανέστη!».

Εμείς αν και δεν ήμασταν όλοι μαζί, ανταλλάξαμε ευχές, μυρωδιές από τσουρέκια και μπισκοτάκια, ζωγραφίσαμε, στολίσαμε  λαμπάδες, πασχαλινές κάρτες … και τα μοιραστήκαμε διαφορετικά… στον ψηφιακό μας πίνακα…  “Μένουμε σπίτι …το Πάσχα!”.

Απολαύστε την ταινία …

Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα τζιτζίκι κι ένα μυρμήγκι…αλλά καλύτερα να δείτε την ταινία του Disney και να ακούσετε την αφήγηση του μύθου του Αισώπου από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της.

Η ταινία

και η αφήγηση του μύθου…

Στη συνέχεια στα πλαίσια της ψηφιακής δανειστικής μας βιβλιοθήκης, ζωγραφίστε ότι σας άρεσε από το μύθο του Αισώπου “ο Τζίτζικας κι ο μέρμηγκας” και με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα αναρτήστε τη ζωγραφιά σας στον ψηφιακό μας πίνακα (στη στήλη του βιβλίου) (https://padlet.com/8nipver/gym).

 

 

Εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:00 – 16:00)
Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
1. Μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.
2. Μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:
Ι) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.
II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):
1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

 

Ανακοίνωση εγγραφών μαθητών/τριών στο 8ο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2020-2021

Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://proti-eggrafi.services.gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου (https://blogs.sch.gr/8nipver/archives/42) και εντός της προθεσμίας

15 έως 30 Μαΐου 2020

Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται νήπια και προνήπια ως εξής:

  • Νήπια με έτος γέννησης 2015 και
  • Προνήπια με έτος γέννησης 2016.

Έγγραφα που πρέπει οι γονείς να προσκομίσουν στο Νηπιαγωγείο μετά την ηλεκτρονική εγγραφή και εντός της προθεσμίας (15 έως 30 Μαΐου)

α)Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/τρια των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων, εφόσον υπάρχει/ουν άλλο/α τέκνο/α που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα

β)Εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται (https://blogs.sch.gr/8nipver/archives/241).

γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

δ) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

ε) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Επισημάνσεις:

  • Από το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 1566/1985 (ΦΕΚ Α’ 167), όπως αντικαταστάθηκε με την περ. γ΄ της παρ. 3 του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018 (ΦΕΚ Α’ 38) και με την υπ’ αρ. πρωτ. 127860/Δ1/13-08-2019 (ΦΕΚ 3233Β) ΚΥΑ, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.
  • Η εγγραφή προνηπίου (σχ.έτους 2019-2020) στο 2ο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρ.6 του Π.Δ.79/2017 (ΦΕΚ Α΄109).
  • Η «αποδοχή» της αίτησης εγγραφής δεν συνεπάγεται απαραίτητη φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.
  • Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767).
  • Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Συνιστάται για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να συμβάλλουμε στην αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα και τις οδηγίες, όπως έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)(https://eody.gov.gr/loimoxi-apo-to-neo-koronoio-covid-19-odigies-profylaxis-gia-to-koino/  και   https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/)

Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

 

Ώρες επικοινωνίας : 08:30 – 14:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23310 73445

Email:  8nipver@sch.gr

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Αντιγόνη Χριστοφορίδου

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021 – Οδηγίες χρήσης για γονείς και κηδεμόνες

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β’ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.



Λήψη αρχείου

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

 

Χρήσιμες συμβουλές για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε να διαβάσετε τις παρακάτω οδηγίες, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται από όλους κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

  • Κατά την είσοδό σας στην ψηφιακή τάξη τα μικρόφωνα και οι κάμερες θα είναι ανοιχτά. Στη συνέχεια θα τα κλείνουμε για να μην μικροφωνίζουν. Θα τα ανοίγουμε μόνο όταν παίρνει κάποιος το λόγο. Αν κάποιος θέλει να πάρει το λόγο μπορεί να σηκώσει το χέρι του κι εμείς θα τον δούμε,  ή να πατήσει το χεράκι που είναι δίπλα στο όνομά του (στην ψηφιακή αίθουσα).
  • Στην οθόνη να φαίνεται ο μαθητής, μαθήτρια (ο γονέας/κηδεμόνας θα είναι δίπλα του).
  • Αν δοθεί μια οδηγία από τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα κουμπιά για να αυτενεργήσει το παιδί, μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά μας.

Στην αρχή ίσως υπάρξει αμηχανία ή και αρνητισμός εκ μέρους του παιδιού. Σε αυτή την περίπτωση δώστε χρόνο και εναλλακτικές. (π.χ. Πείτε στα παιδιά: «Μπορούμε να τους βλέπουμε χωρίς να μας βλέπουν και όταν νιώσεις ότι θέλεις να σε δουν θα ανοίξουμε την κάμερα», «Μπορούμε να παρακολουθήσουμε λίγο και να φύγουμε», «Μπορούμε αν θες να κάνουμε κάτι από αυτά που έκαναν και οι υπόλοιποι την επόμενη φορά»).

  • Παρακαλούμε να είστε όσο πιο συνεπείς γίνεται στην ώρα προσέλευσης της τηλεδιάσκεψης ώστε να μπορεί το παιδί σας να παρακολουθήσει την ροή της επικοινωνίας μας (συν-πλην 5΄ ).
  • Στην τηλεδιάσκεψη πρέπει να είστε δίπλα στο παιδί και να παρακολουθείτε αφήνοντας το παιδί να εκφραστεί, χωρίς να παρεμβαίνετε.

Για προβλήματα σύνδεσης ή οτιδήποτε άλλο σας προβληματίζει μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας (σύμφωνα με την καρτέλα επικοινωνίας στο ιστολόγιο).

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και κατανόησή σας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Μάνα, μητέρα, μαμά … εσύ, ο ήλιος της ζωής!

Κάθε χρόνο, η 2η Κυριακή του Μαΐου, με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) γιορτάζεται ως “Ημέρα της Μητέρας”, σε αναγνώριση της προσφοράς της. Η μητέρα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού. Μαμά…μια λέξη εύηχη και γεμάτη νόημα. Σημαίνει πολλά για κάθε παιδί….αγκαλιές, γέλια, παιχνίδια, φροντίδα, στοργή, αγάπη, φιλιά, ταξίδια, αφοσίωση, εφόδια και πολλά ακόμα.

Η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την μητέρα στις 2 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Παναγία πήγε τον Χριστό στην Εκκλησία, μετά 40 ημέρες από την γέννησή Του.

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά…

Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε μια καινούρια διαδραστική αφίσα αφιερωμένη στην μητέρα. Κάντε κλικ στα σύμβολα της αφίσας και ανακαλύψτε πίνακες ζωγραφικής με θέμα την μητέρα, παιχνίδια, παραμύθια, τραγούδια, ποιήματα, ταινίες…

Aνακαλύψτε τι κρύβει το κάθε σύμβολο…

Μπορείτε vα συζητήσετε με τη μαμά σας και να της πείτε πως αισθάνεστε για εκείνη και τι σημαίνει για σας… να ετοιμάσετε μια ζωγραφιά ή κατασκευή για να την χαρίσετε την Κυριακή στη μαμά σας. Για παράδειγμα μια ευχετήρια κάρτα.

Με τη βοήθεια του μπαμπά μπορείτε να της χαρίσετε λουλούδια που έχετε μαζέψει εσείς ..

Να παρατηρήσετε τους πίνακες ζωγραφικής και μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας πίνακα με θέμα την μητέρα.

Βάλτε την αγάπη και την φαντασία σας και δημιουργήστε…

 

Απολαύστε μια τρυφερή ταινία που ετοιμάσαμε για τις μανούλες…

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

Με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου φωτογραφίστε τις δημιουργίες σας και αναρτήστε τις στον ψηφιακό μας πίνακα ανακοινώσεων (padlet.com/8nipver/spring).

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση