Τελετή λήξης σχ.έτους 2025-2026
Ένα ταξίδι τελειώνει… χαρά, συγκίνηση απλώνει!
Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026, αποχαιρετήσαμε μια ακόμη σχολική χρονιά με μουσική, κίνηση, τραγούδια, κρατώντας στην καρδιά μας, μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί, όλες τις όμορφες, χαρούμενες, δημιουργικές στιγμές που ζήσαμε μαζί.
Οι μαθητές/τριες παρέλαβαν τους ατομικούς τους φακέλους, δωράκια – προσφορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, με ευχές για ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!
Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που ανοίγουν τα φτερά τους για το Δημοτικό!
Δράσεις με την Ψυχολόγο Γ΄τρίμηνο 2025-2026
Στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης της σχολικής κοινότητας, κατά τη διάρκεια του Γ΄τριμήνου, η Ψυχολόγος κ.Προβατίδου Σταματία υλοποίησε ομαδικές βιωματικές δραστηριότητες (παντομίμα, παιχνίδια ρόλων, δραματοποιήσεις) ανά τμήμα, μέσα από αξιοποίηση παιδικών βιβλίων-ιστοριών, προβολή ταινιών, συζητήσεις, που αφορούσαν σε:
- Καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων,
- Προαγωγή θετικής επικοινωνίας (τήρηση κανόνων, συνεργασία),
- Ανάπτυξη-καλλιέργεια ενσυναίσθησης και κατανόησης των άλλων,
- Ενίσχυση συναισθηματικής έκφρασης και αυτορρύθμισης,
- Ενδυνάμωση αυτογνωσίας και θετικής αυτοεικόνας,
- Εκπαίδευση σε θέματα προσωπικών ορίων και ασφάλειας.
“Άρωμα”…καλοκαιριού!
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2026, καλωσορίζοντας το καλοκαίρι, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου προσέφερε παγωτά στους/στις μαθητές/τριες της Σχολικής Μονάδας, χαρίζοντας στιγμές δροσιάς και απόλαυσης.
Οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου αφού απόλαυσαν το δροσερό κέρασμα, τραγούδησαν για το καλοκαίρι, χόρεψαν, έπαιξαν, διασκέδασαν με τις φυσαλίδες που “ταξίδευαν” στον αέρα και μοιράστηκαν όμορφες, χαρούμενες στιγμές με τους/τις συμμαθητές/τριές τους.
5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η 5η Ιουνίου θεσμοθετήθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος.
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος και των δράσεων Ενεργού πολιτειότητας με θέμα: «Θέλω και Μπορώ…Κρατώ το Περιβάλλον καθαρό!» οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου με τους/τις μαθητές/τριες των τάξεων της πρώτης, δευτέρας Δημοτικού Α1, Α2, Β1 συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου, συζήτησαν με τη μορφή ερωταποκρίσεων, για τη σημασία της ημέρας τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια έπαιξαν παιχνίδια που αφορούσαν στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Ακολούθησαν τραγούδια για το περιβάλλον και οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου χάρισαν στους/στις μαθητές/τριες του Δημοτικού κάρτες με ζωγραφιές-μηνύματα που δημιούργησαν.
Την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, με οδηγό τη φύση και με το σύνθημα:“Θέλω και Μπορώ…Κρατώ το περιβάλλον καθαρό!” οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου ανάρτησαν σήματα που δημιούργησαν για το περιβάλλοντα χώρο της αυλής, επισημαίνοντας την αξία και τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της ατομικής ευθύνης.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την γειτονική περιοχή του σχολείου και την παιδική χαρά όπου τοποθέτησαν σήματα για την φροντίδα, την προστασία και την καθαριότητα του χώρου.









