Αρχική » Ανακοινώσεις » Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο

Ο καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο

Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) έχει ενεργοποιήσει ψηφιακά εργαλεία που έχουν επιτρέψει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υλοποιείται από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά.

Σχετικά με την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υ.ΠΑΙ.Θ. διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων από τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Στόχος αφενός είναι η επικοινωνία των μαθητών με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους κι αφετέρου η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Οδηγίες προς γονείς/κηδεμόνες/μαθητές/μαθήτριες για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  1. Λαμβάνετε από τον εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης. Το οποίο είναι μοναδικό για τον κάθε εκπαιδευτικό (καλό θα είναι να αποθηκεύσετε το σύνδεσμο καθώς είναι μοναδικός και δεν αλλάζει, και θα ενημερώνεστε με ηλεκτρονικό μήνυμα για την ώρα της τηλεδιάσκεψης).
  2. Πατώντας το σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας συνδέεστε απευθείας:
  • Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
  • Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω εφαρμογής, ζητείται email το οποίο μπορεί να είναι εικονικό (π.χ.aa@aa.com ).

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο, βίντεο επίδειξης πως πραγματοποιείται η εγκατάσταση και η σύνδεση στην πλατφόρμα της Cisco Webex

https://mathainoumestospiti.gov.gr/nipiagogeio-gia-mathites/

και  να διαβάσετε στις Οδηγίες σύνδεσης μαθητών, βήμα –βήμα τις κινήσεις σας για σύνδεση σε tablet, smartphoneκαι Η/Υ.  .

Χρήσιμα Links

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την σχολική μονάδα (email, τηλέφωνα, όπως αναγράφονται στην καρτέλα επικοινωνίας).

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση