Αρχική » Δράσεις » Χριστούγεννα στο Νηπιαγωγείο!

Ο καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χριστούγεννα στο Νηπιαγωγείο!

Το ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων ξεκίνησε με το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης,  όπου κάθε φάκελος έκρυβε σχετικά αινίγματα/παροιμίες.

Οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης τους, ενώ οι μαθητές/τριες του ολοήμερου προγράμματος στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο διάδρομο του Νηπιαγωγείου.

Ακούσαμε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο και μάθαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Οι τάξεις έγιναν εικαστικά εργαστήρια για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές (ατομικές – ομαδικές). Στολίσαμε και τον διάδρομο του Νηπιαγωγείου.

Οι μαθητές/τριες μαζί με τους γονείς τους έγραψαν μια ευχή στολίζοντας την είσοδο του Νηπιαγωγείου με το δέντρο των ευχών.

Παρακολουθήσαμε μουσική διαδραστική παράσταση με τη μουσικοπαιδαγωγό Δήμητρα Μητρέντση.

Συνεργαστήκαμε στις πρόβες με τους μαθητές/τριες από τα άλλα τμήματα και γίναμε ομάδες για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Διαβάσαμε ιστορίες από την Βίβλο για την ιστορία της Γέννησης του Χριστού, γνωρίσαμε τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Οδηγήσαμε με το BeeBot τους 3 μάγους στη φάτνη, τον Άι-Βασίλη στα δώρα.

Την ώρα των Αγγλικών γράψαμε γράμμα στον Αι-Βασίλη και ζωγραφίσαμε το δώρο που θέλουμε να μας φέρει.

Φυσικά ο Άγιος Βασίλης έλαβε τα γράμματά μας και μας επισκέφτηκε την ημέρα της γιορτής!!!

Χριστούγεννα 1

Χριστούγεννα

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση