Αρχική » 2023 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2023

Ο καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

27/4/1941: Αυτοκτονεί η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.
Ήταν η πρώτη συγγραφέας που έγραψε παιδικά βιβλία στη δημοτική γλώσσα. Μερικά από αυτά είναι: Ο Μάγκας, Τρελαντώνης, Στα μυστικά του βάλτου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

28η Οκτωβρίου

Ελληνική Σημαία 4

“Γαλανόλευκη Σημαία

σαν περνάς και κυματίζεις,

στέκουν όλοι προσοχή

κι οι ελεύθεροι του κόσμου

σ΄έχουν πίστη, προσευχή!”

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023  πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στο Νηπιαγωγείο μας ανά τμήμα, με ποιήματα, τραγούδια, που αφορούσαν στην γιορτή της Σημαίας και στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο μας, για τον εορτασμό της Σημαίας και της  28ης Οκτωβρίου!

oxi 40

Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας 2023-2024



Λήψη αρχείου

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023 (CodeWeek 2023)

EUcodeweek2023 01 scaled 1 wpv 1250x830 center center

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (7-22 Οκτωβρίου 2023) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους,με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Μέσα από ποικίλες και ευχάριστες δραστηριότητες οι μαθητές/τριες  έρχονται  σε επαφή με την αλγοριθμική σκέψη, τον προγραμματισμό, την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση.

Η εκμάθηση συγγραφής  κώδικα  βοηθάει να κατανοούν τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουν δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουν νέες ιδέες και να καινοτομούν.

Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες εκπ/κούς, κα.Δήμητρα Γιάγκογλου και κα.Μαρίνα Ζαχαριά για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις των έργων :«Flags coding», «Guess how I feel», «Μια βόλτα στην πόλη» στα οποία συμμετείχαμε.

Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν :

  • χωρίς χρήση υπολογιστή-δικτύου (unplugged activities)
  • με το δυαδικό σύστημα (pixel art)
  • το σύστημα εκπαιδευτικής ρομποτικής BeeBot (μελισσούλα).

kvdikaw1

Screenshot 2

Ευχαριστήριο!

Οι μαθητές/τριες και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου για την χορηγία τριών πάγκων εργασίας Bosch, εμπλουτίζοντας το παιδαγωγικό υλικό της Σχολικής μας Μονάδας.

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικού έτους 2023-2024



Λήψη αρχείου

Παιχνίδια…με τ΄όνομά μου!

Οι μαθητές/τριες  μέσα από ποικίλες δραστηριότητες  αναγνωρίζουν το αρχικό γράμμα του ονόματος τους, συνθέτουν το όνομά τους και ονόματα των συμμαθητών/τριών τους, αναπτύσσοντας και καλλιεργώντας  την φωνολογική τους ενημερότητα, τη συνειδητοποίηση ότι ο λόγος απαρτίζεται από διακριτά φωνολογικά δομικά στοιχεία, συλλαβές και φωνήματα καθώς και στην ικανότητα ανάλυσης των λέξεων στα φωνημικά αυτά στοιχεία.

onomata

Πρώτες μέρες στο σχολείο…

Πρώτες μέρες στο σχολείο και…οι μαθητές /τριες  των 3 τμημάτων του Νηπιαγωγείου,διαβάζοντας το βιβλίο:«τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε»του 1ου Ν/γείου Παλαιοκάστρου, δημιουργούν και εκφράζονται …δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.

ΠΡΩΤΕς ΜΕΡΕς ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Ευχαριστήριο!

Θερμές ευχαριστίες των μαθητών/τριών και  των εκπαιδευτικών για την πολύτιμη προσφορά βιβλίων στο Νηπιαγωγείο μας, από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία  Library4all  και τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο.

                   liberty4all         IMG 7722

Online επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης



Λήψη αρχείου

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση